Η επιστροφή του ... Hitler! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/03/2017

Η επιστροφή του ... Hitler!

Με το εξωπραγματικό ποσοστό του 100% ο Martin Schulz, πριν από λίγο εξελέγη πρόεδρος του Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD) και έβαλε πλώρη για την διεκδίκηση της καγκελαρίας στις εθνικές εκλογές της Γερμανίας, που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Ο Martin Schulz ξεπέρασε όχι μόνο τα προγνωστικά που προέβλεπαν την επικράτησή του με ποσοστό πάνω από 90%, αλλά και το ιστορικά καταγεγραμμένο record του Kurt Ernst Carl Schumacher, που το 1948 είχε εκλεγεί πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών με ποσοστό 99,71%.

Δεν πέρασε παρά ένας μήνας από τότε που γράφαμε, γνωρίζοντας λίγο περισσότερο τον τρόπο που σκέφτεται και τις μεθόδους που ακολουθεί, πως δεν κάνει τίποτε χωρίς προηγουμένως να το έχει μελετήσει πολύ προσεκτικά. Ο Schulz δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς που εκφράζονται με ακραίες θέσεις, παρά το γεγονός του ότι είναι υπέρμετρα εθνικιστής.

Δεν εγκατέλειψε τυχαία το αξίωμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν ουσιαστικά παρέδωσε τα "ευρωπαϊκά σκήπτρα" στις 17 Ιανουαρίου του 2017 στον κατά πολύ υποδεέστερο του άβουλο και πλήρως κατευθυνόμενο Ιταλό πολιτικάντη Antonio Tajani.

Η Γερμανία φαίνεται πως ακολουθεί την τακτική των ΗΠΑ και στρέφεται στα "του οίκου της" υποβαθμίζοντας στις προτεραιότητές της την ενασχόληση με τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, που από ό,τι φαίνεται είναι πολύ πιθανόν μέχρι και να εγκαταλείψει εάν επικρατήσουν τελικά οι σοσιαλδημοκράτες.

Ο Schulz είναι έμπειρος πολιτικός και άριστος γνώστης των Ευρωπαϊκών διαδικασιών και διεργασιών. Ξέρει πολύ καλά και σε λεπτομέρεια το ποιος-κάνει-τι μέσα στην Ένωση και η βούλησή του για απεμπλοκή της Γερμανίας αποδεικνύει πως το πείραμα απέτυχε!

Έχουμε πει και στο παρελθόν πως η ανάληψη της καγκελαρίας από τον Schulz δεν είναι καλός οιωνός για την Ευρώπη, ενώ επιπλέον δεν θα κάνει καλό ούτε στην ίδια την Γερμανία, όπως ακριβώς δεν την ωφέλησε, αλλά αντιθέτως την έβλαψε, η άνοδος του Hitler στην εξουσία.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Από ό,τι φαίνεται το Πάσχα θα αργήσει πολύ φέτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου