Είναι ήδη τελειωμένη η κυβέρνηση του Trump; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/02/2017

Είναι ήδη τελειωμένη η κυβέρνηση του Trump;

Παραθέτω αυτούσιο, στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο, ακόμα ένα άρθρο του Dr. Paul Craig Roberts, που με απλά λόγια περιγράφει τις προεκτάσεις που έχουν οι δηλώσεις των στελεχών της νεόκοπης κυβερνήσεως του Donald John Trump, αλλά και την τακτική που ακολουθούν οι υποστηρικτές των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων.

Οι ελπίδες που εναποθέταμε στην κυβέρνηση του Trump δεν φαίνεται να δικαιώνονται. Ο Αρχηγός Στρατού του Trump, στρατηγός Mattis, δικαιώνει το παρατσούκλι του "λυσσασμένο σκυλί". Αυτός έχει δηλώσει ακριβώς ότι το Ιράν «είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της τρομοκρατίας στον κόσμο».

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως η Ρωσία είναι η υπ' αριθμόν ένα απειλή για τις ΗΠΑ.

Έχει, επίσης, απειλήσει με παρέμβαση στις εδαφικές υποθέσεις της Κίνας.

Έκανα λάθος. Νόμιζα πως ο στρατηγός Mattis ήταν μια λογική επιλογή αφού απορρίπτει την αποτελεσματικότητα των βασανιστηρίων και –σύμφωνα με τον Trump– ήταν αυτός που τον έπεισε πως «τα βασανιστήρια δεν λειτουργούν». Προφανώς ο Mattis δεν μπορεί εκτός από αυτό να κατανοήσει υψηλότερα θέματα όπως τα γεωπολιτικά τεκταινόμενα. Ο Trump πρέπει να απολύσει τον Mattis που έχει τοποθετήσει το Πεντάγωνο απέναντι από την Ρωσία.

Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία στην συμπεριφορά του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας που να δικαιολογούν τις απόψεις του στρατηγού Mattis. Ο ορισμός του για την απειλή είναι αυτός των νεοσυντηρητικών, δηλαδή μια χώρα ικανή να αντιστέκεται στην ηγεμονία των ΗΠΑ. Αυτό είναι μια βολική απειλή για το σύμπλεγμα στρατιωτικών/ασφάλειας, δεδομένου ότι δικαιολογεί έτσι έναν απεριόριστο προϋπολογισμό προκειμένου να υπερισχύσει σε τέτοιου είδους "απειλές". Αυτή η ηγεμονική τάση είναι η πηγή της τρομοκρατίας.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μόνο δύο χώρες στον κόσμο με αυτές τις ηγεμονικές τάσεις –το Ισραήλ και οι ΗΠΑ– και αυτές είναι οι πηγές της τρομοκρατίας. Το Ισραήλ τρομοκρατεί τους Παλαιστίνιους και εφαρμόζει αυτή την τακτική για περίπου 70 χρόνια. Οι ΗΠΑ τρομοκρατούν τον υπόλοιπο κόσμο.

Όλοι οι γνωστοί μουσουλμάνοι τρομοκράτες είναι δημιουργήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η  Al Qaeda δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του Carter προκειμένου να αντιμετωπίσει την Σοβιετική κατοχή του Αφγανιστάν με τους μαχητές της jihad. To ISIS δημιουργήθηκε από το καθεστώς των Obama–Hillary προκειμένου να ανατρέψει τον Gaddafi στην Λιβύη και στην συνέχεια εστάλη από το καθεστώς των Obama–Hillary για την ανατροπή του Assad στη Συρία, όπως αποκάλυψε στην τηλεόραση ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Trump, στρατηγός Flynn, πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών. Οι Ουκρανοί νεοναζί που επιτέθηκαν στους δημοκράτες του Donetsk και του Luhansk εξαπολύθηκαν επίσης από το καθεστώς των Obama–Hillary με σκοπό την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Ουκρανίας. Παντού η τρομοκρατία συνδέεται με την Washington και το Ισραήλ.

Το γεγονός της ανατροπής της κυβέρνησης της Ουκρανίας από την Washington είναι αναμφισβήτητο· όμως υπάρχει ακόμα ένας μεγάλος αριθμός από χειραγωγημένους μέσω της πλύσης εγκεφάλου Αμερικανούς που πιστεύει ό,τι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, όπως ακριβώς πιστεύει τις κατασκευασμένες ειδήσεις που ισχυρίζονται πως το Ιράν είναι ένα κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία.

[ συνεχίζεται... ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου