Trump, κατεστημένο, αριστερά - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

15/01/2017

Trump, κατεστημένο, αριστερά

Επειδή είναι πολλοί οι ρομαντικοί, οι υπεραισιόδοξοι, οι αιθεροβάμμονες, οι λάτρεις της ουτοπίας και των παραμυθιών, θα επιμείνουμε στην παρουσίαση άρθρων που επιβεβαιώνουν πως τίποτε δεν έχει αλλάξει στην πολιτική της Δύσης, παρά τις φαινομενικές αλλαγές προσώπων.

Στις ΗΠΑ η εκλογή του Trump οδήγησε πολλούς σε ένα παραλήρημα αισιοδοξίας που από ό,τι φαίνεται δεν έχει καμία λογική βάση. Ο Dr. Paul Craig Roberts, ως ειδήμων και έμπειρος πολιτικός αναλυτής, μας εξηγεί στο άρθρο του με τίτλο "The Establishment Is Trying To Steal The Presidency From Trump And the Liberal-Left Is Helping" (Το κατεστημένο προσπαθεί να κλέψει την προεδρία από τον Τrump και η φιλελεύθερη αριστερά βοηθάει) το τι ακριβώς συμβαίνει στις ΗΠΑ και κατ' επέκταση στον κόσμο. Ακολουθεί αυτούσιο το άρθρο στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο.

Το Reuters αναφέρει ότι 2.700 στρατεύματα των ΗΠΑ συνοδευόμενα από τεθωρακισμένα κινούνται διασχίζοντας την Πολωνία προς τα Ρωσικά σύνορα. Ο συνταγματάρχης Christopher Norrie, διοικητής της 3ης Ίλης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, δήλωσε: «Ο κύριος στόχος της αποστολής μας είναι η αποτροπή και η πρόληψη των απειλών». Προφανώς, ο συνταγματάρχης δεν είναι αρκετά ευφυής για να συνειδητοποιήσει ότι πέρα από την πρόληψη των απειλών, η δύναμη που αυτός ο ίδιος οδηγεί παρουσιάζεται ως απειλή. Και σε μια όχι μικρότερη στρατιωτική δύναμη από την Ρωσία.

Ποιο είναι το νόημα αυτής της μικροσκοπικής δύναμης; Δεν θα συνιστούσε απειλή για την Ρωσία αν ήταν 100 φορές μεγαλύτερη, ίσως ακόμη και χίλιες φορές μεγαλύτερη. Θυμηθείτε, ο Hitler εισέβαλε στην Ρωσία εναντίον ενός απροετοίμαστου Stalin με την μεγαλύτερη και καλύτερη στρατιωτική δύναμη που είχε δει ποτέ ο κόσμος, στην μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η Γερμανική δύναμη εισβολής αποτελείτο από 3.800.000 στρατιώτες, 600.000 μηχανοκίνητα οχήματα, 3.350 άρματα μάχης, 7.200 πυροβόλα και 2.770 αεροσκάφη. Ο Κόκκινος Στρατός, παρά το γεγονός ότι το σώμα των αξιωματικών του είχε εκδιωχθεί από τον Stalin, κατασπάραξε αυτή την υπέροχη δύναμη και κέρδισε τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.

Σε σύγκριση με την Ρωσία του Stalin, η Ρωσία του Putin είναι έτοιμη. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ικανό να συγκεντρώσει αρκετά μεγάλη δύναμη ικανή να εισβάλει στην Ρωσία. Έτσι, ποιό είναι το νόημα των 2.700 Αμερικανών στρατιωτών που διασχίζουν την Πολωνία προς την Ρωσία;

Η απάντηση είναι για να κρατήσει ζωντανή την Δυτική προπαγάνδα πως η Ρωσία αποτελεί απειλή, αλλά και για να κάνει όσο το δυνατόν πιο δύσκολο στον Trump το να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Ρωσία. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ο στρατός των ΗΠΑ διεξάγει αυτή την προκλητική άσκηση που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική του εισερχόμενου προέδρου. Ο στρατός των ΗΠΑ, η CIA, και πόρνες τους στα Μέσα Ενημέρωσης των ΗΠΑ επιδιώκουν αντιδημοκρατικά την δική τους agenda, ανεξάρτητα από την πολιτική του εκλεγμένου προέδρου. Σύμφωνα με την Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ακόμη και την Ισραηλινή κυβέρνηση να μην ανταλλάσσει πληροφορίες με την διοίκηση Trump, διότι ο Putin έχει "πλεονεκτήματα πίεσης" πάνω στον Trump, που θα διαρρεύσει τις πληροφορίες στην Ρωσία και το Ιράν.

Μπορούμε να δούμε πώς λειτουργεί το sabotage του συμπλέγματος στρατιωτικών / ασφάλειας στην πολιτική του Trump. Οι συνεχόμενες κατηγορίες ανάγκασαν τον Trump να πει ότι ενδεχομένως οι Ρώσοι να είχαν εμπλακεί σε ένα hacking που ποτέ δεν συνέβη, ούτε από την Ρωσία, ούτε από οποιονδήποτε άλλον. Ο υποψήφιος του Trump για την θέση του Γραμματέα του State, ο Tillerson, οφείλει να διακηρύξει την Ρωσία ότι είναι μια απειλή στην συνάντηση που θα διεξάγει προκειμένου να γίνει αποδεκτός. Ο υποψήφιος του Trump για την θέση του υπουργού της Άμυνας, ο Mattis, έπρεπε να πει στην δική του σύσκεψη, ότι οι ΗΠΑ πρέπει να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την Ρωσία στρατιωτικά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν λίγες περιοχές όπου οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν με την Ρωσία που, κατά τα λεγόμενά του, προσπαθεί να διασπάσει το ΝΑΤΟ.

Θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε την παραδοχή του Trump, θεωρώντας την σαν ένα κόκαλο που ρίχνει στην CIA, ώστε να μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη και να κατέβει από την πλάτη του, ενώ και οι δηλώσεις του Tillerson και του Mattis θα μπορούσαν να παραβλεφθούν ως κάτι που πρέπει να ειπωθεί προκειμένου να γίνουν αποδεκτοί. Παρ 'όλα αυτά, αυτές οι δηλώσεις από θέσεις κορυφής της κυβέρνησης του Trump χρησιμοποιούνται ως επιβεβαιώσεις ότι όλοι εκτός από τον Trump, ακόμα και η ίδια του η κυβέρνηση, συνειδητοποιούν ότι η Ρωσία αποτελεί απειλή. Η εικόνα της Ρωσίας από τη προπαγάνδα που το καθεστώς Οbama δημιούργησε εργαζόμενο τόσο σκληρά, τώρα έχει τη λάμψη της αποδοχής από τους υποψηφίους του Trump για το State και την Άμυνα. Είτε το πιστεύουν ο Tillerson και ο Mattis, είτε όχι, είναι σαφές ότι το Congress των ΗΠΑ, δέσμιο των προεκλογικών δωρεών του συμπλέγματος στρατιωτικών / ασφαλείας, είναι αποφασισμένο να παρουσιάσει την Ρωσία ως απειλή.

Οι Ρώσοι βλέποντας όλα αυτά πρέπει γρήγορα να χάνουν τις ελπίδες τους για ομαλοποιημένες σχέσεις. Το κυβερνών κατεστημένο των ΗΠΑ κάνει την ελπίδα να ξεθωριάζει και την καχυποψία να αυξάνεται στην Ρωσική κυβέρνηση, ορθώνοντας έτσι τα εμπόδια μέσα στην ίδια την Ρωσία ενάντια στην πολιτική του Τrump για καλύτερες σχέσεις.

Τίποτα δεν μιλάει πιο καθαρά για το αχαλίνωτο κακό του καθεστώτος των ΗΠΑ από την προθυμία του να ρισκάρει σύγκρουση με τη Ρωσία για χάρη της παραμονής του στην εξουσία και το κέρδος.

Πού είναι η ηθική συνείδηση της φιλελεύθερης-αριστεράς; Γιατί η φιλελεύθερη αριστερά βοηθάει το σύμπλεγμα στρατιωτικών / ασφάλειας να απονομιμοποιήσει τον Trump και να τον εγκλωβίσει έτσι ώστε η agenda του να είναι νεκρή στο ξεκίνημά της και ο θερμοπυρηνικός πόλεμος να παραμένει σαν επιλογή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου