Ποιος Αναστασιάδης; Ποια λύση; Ποια διάσκεψη; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/01/2017

Ποιος Αναστασιάδης; Ποια λύση; Ποια διάσκεψη;

Αναδημοσιεύω αυτούσιο το άρθρο του Κρεσέντσιο Σαντζίλιο με τίτλο «Ποιος Αναστασιάδης; Ποια λύση; Ποια διάσκεψη; Η Κύπρος οδεύει σε αχαρτογράφητα μονοπάτια», όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου:

1. Ίσως για τις κομματικές κυπριακές ηγεσίες και για μια ορισμένη μερίδα Κυπρίων πολιτών να φαίνεται υπερβολικό και έτσι να μη θέλουν να ομολογήσουν ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από εκείνη στην οποία πιστεύουν και την οποία «προτιμούν», αλλά το «φαινόμενο» της συμπεριφοράς του Προέδρου Αναστασιάδη ανακαλύπτει τόσες πτυχές χείριστης πολιτικής που είναι αδύνατον να σκεφτεί ή να φανταστεί κανείς πως πρόκειται συνέχεια για «λάθη» ή για «αναγκαστικές υποχωρήσεις» ή για ακούσιες κακοτοπιές και όχι για συνειδητή, «οργανωμένη» βούληση.

Υπάρχει μια μεγάλη σειρά γεγονότων τα οποία στοιχειοθετούν, και για τους πιο καλοπροαίρετους, μια πολιτική προδοσίας των Ελληνοκυπρίων και παράλληλης παράδοσης σε όλα τα «καμώματα» της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Ασφαλώς δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς: οι πάντες ξέρουν πως κάθε πράξη ή παράλειψη ενός Κυβερνήτη η οποία βλάπτει, απαξιώνει ή μειώνει την χώρα, το εύρος της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας του κράτους και το μέλλον του λαού του προς όφελος άλλων τρίτων δεν συνιστά σίγουρα πλημμέλημα (λάθος πολιτική!), αλλά σίγουρα κακούργημα, έγκλημα.

Και η ίδια η λέξη το λέει: προδίδω, «δίνω σε εχθρό την ευχέρεια να βλάψει την πατρίδα μου», άσχετο κι αν αυτή η έκφραση «πέφτει βαριά» και ίσως πειράζει ή ενοχλεί μερικούς.

Και επειδή τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το αληθινό τους όνομα, υπ’ αυτή την έννοια ας περιγράψουμε συνοπτικά τα κρίσιμα γεγονότα που μας ενδιαφέρουν.

Προδοσία πρώτη – Ο Αναστασιάδης δήλωσε πως στη διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου 2017 δεν θα απουσίαζε η Κυπριακή Δημοκρατία και ο ίδιος θα ήταν παρών με τη διπλή ιδιότητά του Προέδρου της Κ.Δ. και του Κοινοτάρχη.

Έλεγε ψέμα διότι ο ίδιος ο ΟΗΕ στην ανακοίνωσή του στα διεθνή ΜΜΕ δηλώνει πως ο Αναστασιάδης θα συμμετάσχει μόνο με την ιδιότητα του ελληνοκύπριου κοινοτάρχη.

Ο Αναστασιάδης το δέχεται, αντί να βροντήξει τη πόρτα και να φύγει! Και το δέχεται απλά γιατί και ο ίδιος το συμφώνησε! Δεν πιστεύω πως ο ΟΗΕ «διεθνοποιεί» κάτι χωρίς να έχει την έγκριση των ενδιαφερόμενων.

Προδοσία δεύτερη – Ο Αναστασιάδης παγίως έλεγε πως η διάσκεψη δεν θα είναι η πενταμερής που παγίως ζητούσε η Τουρκία. Υποχώρησε παταγωδώς και δέχθηκε ακριβώς την τουρκική πενταμερή! Όχι μόνο, αλλά έκανε και περισσότερο: δέχθηκε επίσης να μπορούν να λάβουν μέρος (και απλώς σαν «παρατηρητές!) και άλλοι στη διάσκεψη (ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα) μόνο εφόσον οι πέντε (της τουρκικής πενταμερούς) θα το δέχονται! και επειδή Τουρκία και Τ/Κ δεν το δέχονται...

[ συνεχίζεται... ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου