Να απολυθούν και να απελαθούν άμεσα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

25/01/2017

Να απολυθούν και να απελαθούν άμεσα!

Οι Αλβανοί συνεχίζουν να προκαλούν ποικιλοτρόπως όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και εντός της Ελληνικής κοινωνίας. Το φαινόμενο αυτό αν δεν παταχθεί άμεσα μπορεί να πυροδοτήσει πολύ άσχημες καταστάσεις και κυρίως ρατσιστικά κρούσματα εκατέρωθεν.

Σήμερα (25/1/2017) το μεσημέρι ήρθε στο προσκήνιο νέο περιστατικό με ακόμα έναν στρατιώτη που σχημάτισε με τα χέρια του το σήμα του αλβανικού αετού. Ο νεαρός ανεγκέφαλος ανάρτησε την φωτογραφία του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης(!), λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση ανάλογης φωτογραφίας επτά νεοσυλλέκτων που υπηρετούν στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου "Σ/χης Καραχρήστος").

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο συγκεκριμένος στρατιώτης εντοπίστηκε και βρέθηκε πως υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ, στην Κύπρο, ενώ και γι' αυτόν θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που θα ισχύσουν για την περίπτωση των στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου.

Σκεφτείτε πως αυτός ο θερμοκέφαλος νοσταλγός της μεγάλης(;) Αλβανίας υπηρετεί στην πιο κρίσιμη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Εκεί έπρεπε να υπηρετούν μόνο όσοι είναι έτοιμοι να δώσουν ακόμα και το αίμα τους για την Ελλάδα και όχι ο πάσης φύσεως αμοραλιστής, που δεν ξέρει ούτε ποιος είναι, ούτε από πού κατάγεται!

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη 24/1/2017, έχει ήδη διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την διερεύνηση του περιστατικού, ενώ η αρμόδια εισαγγελική στρατιωτική Αρχή προβαίνει στην εξέταση ποινικών ευθυνών. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αμύνης για το αντίθετο, πληροφορίες αναφέρουν πως στο Γενικό Επιτελείο μελετούν την υποβάθμιση του γεγονότος και την επιβολή της μικρότερης δυνατής ποινής στους υπαίτιους.

Ωστόσο οι ευθύνες είναι πολλές και φθάνουν μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι δυνατόν να υπηρετούν την θητεία τους οι στρατιώτες και να μπορούν ανενόχλητοι και ανεμπόδιστοι να έχουν κινητά τηλέφωνα, να τραβούν φωτογραφίες εντός των στρατοπέδων και να τις δημοσιοποιούν ατιμώρητοι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης; Τι είναι τελικά τα στρατόπεδα της Πατρίδος μας; Παραθεριστικά καταλύματα όπου οι "φιλοξενούμενοι" μοιράζονται την εμπειρία της διαμονής τους με ολόκληρο τον πλανήτη;

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο πολιτικός κόσμος, που δέχεται/επιτρέπει να υπηρετήσουν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πολίτες που είναι(;) κατά συνθήκη Έλληνες αλλά νιώθουν Αλβανοί, Τούρκοι, Σκοπιανοί, μουσουλμάνοι πάσης υπηκοότητος ή δεν ξέρω τι άλλο. Γιατί να υπηρετήσουν όλοι αυτοί στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις; Αν αύριο, μη γένοιτο, γινόταν μία πολεμική σύρραξη με την οποιαδήποτε γειτονική (ή μη) χώρα, πιστεύετε πως οι στρατιώτες(;) των φωτογραφιών (και όχι μόνο) θα υπερασπίζονταν την Ελλάδα ή τους αντιπάλους/εχθρούς της;

Η τιμωρία των στρατιωτών πρέπει να είναι παραδειγματική και τελεσίδικη: Πρέπει να απολυθούν πάραυτα από το στράτευμα και να απελαθούν αμέσως από την Ελλάδα, αφού πρώτα στερηθούν διαπαντός την δυνατότητα να αποκτήσουν την Ελληνική υπηκοότητα. Η στάση του Ελληνικού κράτους πρέπει στην παρούσα φάση να είναι αδιάλλακτη και αποφασιστική, αλλιώς αυτά τα κρούσματα θα πληθύνουν και κάποια στιγμή θα είμαστε μειονότητα στην χώρα μας.

7 σχόλια:

  1. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.
    Καλλίμαχος, 310-240 π.Χ., Αλεξανδρινός ποιητής & επιγραμματοποιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάνετε και θίγετε το θέμα, ασφαλώς και πρέπει να απολυθούν-απελαθούν αλλά γιατί θέλουν μεγάλη αλβανία και κάνουν με τα χέρια πεταλουδίτσες για να μεταναστεύσουν από τον τόπο τους ακόμα πιο μακριά; Άμα επιθυμούν μεγάλη πατρίδα να πάνε εκεί οι ίδιοι και να τη μεγαλώσουν. Επειδή όμως δεν πρόκειται, κι αυτό γιατί απλά δεν έχουν εθνική συνείδηση, έτσι πάντα ήταν, είναι και θα είναι σκυλάκι του πάπα και ορντινάτσα του τούρκου.Όσο για μας κρίμα την ιστορική ανατροφή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασίλης Μακρής26 Ιανουαρίου, 2017 00:10

    Είναι μεγάλη ηλιθιότητα να προσπαθεί κάποιος να αφομοιώσει τον μη αφομοιώσιμο. Ο αναφομοίωτος έχει προαποφασίσει να είναι «ξένο σώμα». Σε αυτά τα στοιχεία – δυστυχώς - έχει χορηγηθεί η Ελληνική υπηκοότητα (!) και υποτίθεται ότι καλούνται να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία, σαν ύψιστη πράξη ένταξής τους στην νέα «τους» πατρίδα. Φεῦ ! Αντ’ αυτού διαπράττουν την ύβρη που όλοι γνωρίζουμε. Μα αυτή τους η χειρονομία δεν συνιστά μια απόδειξη κραυγαλέας απαρέσκειας και εχθρότητας προς την Ελλάδα ; Οι ΕΔΕ, οι ανακρίσεις, είναι γελοιότητες που θα επαυξήσουν την ύβρη. Εάν αυτοί οι κύριοι θέλουν να ανήκουν στην (υποτιθέμενη μείζονα) Αλβανία, να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν. ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Τέτοια εθελοτυφλία από τους κρατούντες οδηγεί τα πράγματα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βασικο μας προβλημα,ειναι οτι εχουμε ενα κρατος,με παραλυμενους θεσμους,που δεν εμπνεει σεβασμο ουτε καν στους πολιτες του.Ο υποτιθεμενος αντιεξουσιαστης που καιει το τρολλευ και ο αλβανικης καταγωγης φανταρος με τον αετο,γνωριζουν οτι εχουν να αντιμετωπισουν κρατος με φοβικα συνδρομα.Π.χ ειπε ο Ραμα κατι για την επανασταση του 1821,πανικος στις εφημεριδες μας,ειπε καποιος τριτοκλασατος Τουρκος κατι, παλι να το μεταδιδει ο ελλ. τυπος,λες και κατι τρεχει στον καταυλισμο των Ρομα(μην το γραψω και αλλοιως και εχει προβλημα ο νομοθετης).
    Οπωσδηποτε το γεγονος ειναι και εξοργιστικο και ανησυχιτικο.Αλλα αφου καναμε το πρωτο λαθος να τους δωσουμε υπηκοοτητα,δεν μπορουμε τωρα να κανουμε ενα δευτερο και να την αφαιρεσουμε.Δεν μπορει η Ελλαδα, να απελαση Ελληνες πολιτες ουτε να τους αφαιρεση χωρις συνεπειες την υπηκοοτητα.Επειτα υποθετω,χωρις να γνωριζω,οτι καποιοι αλλοι θα εχουν αφομοιωθη στην ελληνικη κουλτουρα τοσα χρονια τωρα.Βεβαιως ο στρατιωτης της ΕΛΔΥΚ ειναι θεωρητικα επικινδυνος, αλλα πρωτον την ευθυνη εχουν αυτοι που τον εστειλαν εκει και δευτερον μηπως ο Ελληνας συμβουλος του αρχηγου της αξιωματικης αντιπολιτευσεως τωρα,που συζει με Τουρκαλα,η οποια παραλληλα εργαζεται στην τουρκικη πρεσβεια της Αθηνας,ειναι λιγωτερο επικινδυνος;Τελος θα πρεπει να μας προβληματιση,η αποτυχημενη μας πολιτικη,απεναντι στην μουσουλμανικη μειονοτητα της Θρακης και να βγαλουμε τα αναλογα συμπερασματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μου επιτρέψετε μία μικρή διαφωνία. Συμφωνώ πως καλώς ή κακώς τους παραχωρήθηκε η Ελληνική υπηκοότητα. Η πράξη τους αυτή, ωστόσο, τους καθιστά προδότες του Έθνους και σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα:

    Άρθρο 138. Επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας
    Όποιος επιχειρεί με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας να αποσπάσει από το ελληνικό κράτος έδαφος που ανήκει σ’ αυτό ή να συγχωνεύσει έδαφος του ελληνικού κράτους σε άλλη πολιτεία τιμωρείται με θάνατο.

    Άρθρο 139. Προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας
    Όποιος συνεννοείται ή διαπραγματεύεται με ξένη κυβέρνηση με σκοπό να προκαλέσει πόλεμο ή εχθροπραξίες εναντίον του ελληνικού κράτους ή κάποιου συμμάχου του, τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη.
    Αν εξαιτίας των ενεργειών αυτών ξέσπασε πραγματικά ο πόλεμος ή άρχισαν οι εχθροπραξίες τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ή με θάνατο.

    Άρθρο 140
    Όποιος με πράξεις εχθρικές, που η κυβέρνηση δεν τις εγκρίνει ή με μηχανορραφίες εκθέτει με πρόθεσή του το Ελληνικό κράτος ή κάποιο σύμμαχό του σε κίνδυνο πολέμου ή εχθροπραξιών τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Αν εξαιτίας των ενεργειών αυτών ξέσπασε πραγματικά ο πόλεμος ή άρχισαν οι εχθροπραξίες, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

    Άρθρο 141
    Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

    Άρθρο 146. Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας
    Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείτια με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.
    Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.


    Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως η απέλαση και η αφαίρεση της καταχρηστικά δοθείσης Ελληνική υπηκοότητος είναι πολύ πιο ήπια και ελαφρά τιμωρία σε σχέση με όσα προβλέπει ο νομοθέτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασίλης Μακρής28 Ιανουαρίου, 2017 10:50

    Δυστυχώς πάντοτε ερχόμαστε να παίξουμε τον ρόλο του τερματοφύλακα. Αυτού δηλ. που άλλοι αποφασίζουν να του κτυπούν penalty. Άλλοι κατασκευάζουν το πεδίο των τετελεσμένων γεγονότων και εμείς ερχόμαστε εκ των υστέρων να πούμε «τώρα υπό τις παρούσες συνθήκες, αυτό που πρέπει να γίνει, δεν είναι σκόπιμο να λάβει χώρα». Και στο προσφυγο-λαθρομεταναστευτικό, και στο ζήτημα της Παιδείας, και στο καίριο θέμα της Εθνικής – συλλογικής ταυτότητας σκεφτόμαστε και δρούμε με όρους πρακτικο-χρησιμοθηρικούς. Όταν μιλούμε για απέλαση εννοούμε τα εξής : Εσύ φίλε αφού δεν θέλεις να υπαχθείς ως Έλληνας υπήκοος στην συλλογικότητα των Ελλήνων, απολύεσαι πάραυτα από το στράτευμα, περνάς από στρατοδικείο, δεν χάνεις την Ελληνική υπηκοότητα βέβαια, και χάνεις όλα τα ευεργετήματα που απορρέουν από την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας. Και εφόσον επιμένεις να στρατεύεσαι υπό το πρόταγμά σου για την «μεγάλη» Αλβανία, δεν έχεις θέση στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να τους επιτρέπεται κανενός είδους ασυδοσία. Ήδη η «έγκριτη» ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ «θωπεύει» τους αλβανόπαιδες που προκαλούσαν :
    http://www.kathimerini.gr/893632/opinion/epikairothta/politikh/h-dikh-twn-neosyllektwn


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί δεν χάνει την υπηκοότητα Βασίλη; Τόσο "φιλεύσπλαχνοι" γίναμε όλοι ξαφνικά; Στην Γερμανία στερείσαι ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ αν επιλέξεις να μείνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα σε άλλη χώρα κι ας έχεις γεννηθεί εκεί από Γερμανούς γονείς! Έχω φίλο Γερμανό να σου συστήσω, να σου εξηγήσει το τι ισχύει σε μία χώρα, που αν μη τι άλλο υπερασπίζεται με απόλυτη επιτυχία τα συμφέροντά της. Εμείς ξαφνικά γίναμε τόσο μακρόθυμοι και ανεκτικοί στον κάθε προκλητικό προδότη;

    ΚΑΝΕΙΣ αλλοδαπός που ονειρεύεται την Πατρίδα του να μην έχει την Ελληνική υπηκοότητα. Αν δεν του αρέσει εδώ τα σύνορα είναι ανοιχτά και μπορεί να φύγει σαν κύριος και όχι σαν κλέφτης όπως ήρθαν οι περισσότεροι από αυτούς!

    Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να μασάμε τα λόγια μας και να μιλήσουμε με παρρησία την γλώσσα της αλήθειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή