Η διαφορά είναι στην πίστη και όχι στην πολιτική! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/01/2017

Η διαφορά είναι στην πίστη και όχι στην πολιτική!

Η Iben Thranholm συνήθως εξετάζει τα πολιτικά και τα κοινωνικά δρώμενα δίνοντας έμφαση στις θρησκευτικές πτυχές τους, την σημασία και τις ηθικές τους επιπτώσεις, ενώ στην Δανία είναι η αρθρογράφος που διαβάζεται πιο πολύ σε ό,τι αφορά σε τέτοια ζητήματα. Η Thranholm είναι πρώην συντάκτρια και ραδιοφωνική οικοδεσπότης στην Δανέζικη Broadcasting Corporation (DR), όπου δημιούργησε ένα θρησκευτικό πρόγραμμα ειδήσεων που όρισε ένα νέο πρότυπο στις θρησκευτικές αναλύσεις των δελτίων ειδήσεων. Έχει ταξιδέψει πολύ στην Μέση Ανατολή, στην Ιταλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ρωσία προκειμένου να διεξάγει έρευνες και να πάρει συνεντεύξεις. Έχει βραβευτεί για την ερευνητική έρευνά της στα Δανέζικα Μέσα Ενημέρωσης που ασχολούνται με θρησκευτικά θέματα.

Η Thranholm μπορεί να μην είναι σε θέση να ξεχωρίσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην παπική Δύση και στην Ορθοδοξία, ωστόσο έχει καταλάβει πλήρως την δύναμη αλλά και την ελευθερία της Ορθοδοξίας. Ωστόσο, τα λεγόμενά της είναι πέλεκυς στα κεφάλια των σύγχρονων νεοελλήνων, που χωρίς καμία σκέψη απαρνήθηκαν την Ορθόδοξη καταγωγή τους για να ακολουθήσουν την αδιέξοδη φασιστική κοσμοθεωρία των δυναστών της Δύσης.

Το άρθρο της, που παραθέτω αυτούσιο στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο, περιγράφει πολύ χαρακτηριστικά τον τρόπο που σκέφτονται οι αγνοί άνθρωποι στην Δύση, δηλαδή αυτοί που δεν είναι τυφλοί φανατικοί οπαδοί του πνεύματός της αλλά είναι σκεπτόμενοι και πολύ συχνά οδηγούνται στην Αλήθεια της Ορθοδοξίας. Ας δούμε τι λέει η ίδια, με την υπενθύμιση πως οι επισημάνσεις είναι προσωπικές μου και όχι της συγγραφέως:

Ο λόγος για τον οποίο άρχισα να ενδιαφέρομαι για την Ρωσία πριν από τρία χρόνια ήταν γιατί εκεί είδα ότι μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, υπήρχε μια τεράστια αναβίωση του χριστιανισμού και της Ορθόδοξης πίστης. Πραγματικά το αγνοούσα αυτό πριν από την υπόθεση Riot Pussy, όπου είδα ότι οι Ρώσοι δεν θα ανεχόταν καθόλου κάποιος να μπαίνει σε μια εκκλησία, σε έναν ιερό τόπο και να ενεργεί όπως έκαναν τα κορίτσια της Pussy Riot.

Παρότι οι περισσότεροι άνθρωποι εδώ στην Δύση ήταν πολύ θυμωμένοι με τη Ρωσία, επειδή νομίζουν ότι η Ρωσία παραβίασε την ελευθερία του λόγου, είδα την κατάσταση με διαφορετικό τρόπο. Πίστευα ότι κανείς δεν μπορεί να πάει σε μια εκκλησία και να ενεργεί όπως ενήργησαν. Είμαι παπική και έχω χριστιανικές συντηρητικές αξίες. Ως εκ τούτου, φυσικά, σύμφωνα με την αντίληψή μου ήταν προσβλητικό.

Εκείνη τη στιγμή ξαφνικά κατάλαβα ότι η Ρωσία είναι μια χώρα που προωθεί και διατηρεί χριστιανικές αξίες. Και άρχισα να κάνω κάποια έρευνα.

[ συνεχίζεται... ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου