No à la Ιταλικά! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/12/2016

No à la Ιταλικά!

Οι Ιταλοί γύρισαν εμφατικά την πλάτη τους στο "Ευρωπαϊκό ιδεώδες" και στις αντεθνικές μεταρρυθμίσεις του Matteo Renzi, που λογικά θα εγκαταλείψει την πρωθυπουργία και θα στείλει τους ψηφοφόρους ξανά στις κάλπες, αυτή την φορά για την εκλογή νέας κυβερνήσεως.

Αυτό που μένει να δούμε είναι το πώς θα χειριστούν την νίκη τους οι νικητές του δημοψηφίσματος, δηλαδή η Movimento 5 Stelle (M5S - Κίνηση των 5 Αστέρων) του πρώην κωμικού Giuseppe Piero "Beppe" Grillo, η Forza Italia (FI) του εκκεντρικού πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi, η Sinistra Italiana (SI - Ιταλική Αριστερά) του Nicola Fratoianni, η Lega Nord (LN) του Matteo Salvini, οι Fratelli d'Italia (FdI) της Giorgia Meloni και οι Conservatori e Riformisti (CR ή CoR - Συντηριτικοί και Μεταρρυθμιστές) του Raffaele Fitto.

Δεν θα προξενήσει καμία εντύπωση εάν και στην Ιταλία παρατηρηθούν φαινόμενα παρόμοια με αυτά του UKIP αλλά και του Farage που είδαμε να συμβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας. Ωστόσο, όσο "νερό" κι αν προσθέσουν στο "κρασί" τους οι νικητές του δημοψηφίσματος, το μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον εκκωφαντικό και σαφές: Οι Ευρωπαίοι δεν στηρίζουν πια το "Ευρωπαϊκό όραμα".

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Η ανελαστικότητα των δανειστών και το ναυάγιο της αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος είναι μόνο η αρχή της άτεγκτης στάσης και της σκληρότητας, που αναμένεται να επιδείξει η "βαριά τραυματισμένη" Ευρωπαϊκή Ένωση από εδώ και στο εξής προς όλα τα μέλη της.

Η παγκοσμιοποίηση φαίνεται πως δια της οδού της "δημοκρατίας" συναντά εμπόδια στην υλοποίησή της, παρά την πληθώρα των προδοτών πολιτικών και των μισθοφόρων οργάνων της. Ίσως έφτασε η ώρα όπου οι πρωταγωνιστές της μίας παγκοσμίου κυβερνήσεως θα θελήσουν να επιβάλλουν δια της βίας τα σχέδια τους.

Η ήδη μπερδεμένη παγκόσμια κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει... Μάλλον όχι σε κάτι καλό... Θα δείξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου