Δεν εκφράζει την Τσεχική κυβέρνηση ο Zeman

Με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας, Miloš Zeman, που προσέβαλλαν βάναυσα την χώρα μας, υλοποιήσαμε το αίτημα πολλών αναγνωστών και αποστείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Ing. Jan Bondy, με το εξής κείμενο:

ΠΡΟΣ: Τον Εξοχώτατο Έκτακτο & Πληρεξούσιο Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Ing. Jan Bondy

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2016

Αρ. Πρωτ. 20161005-01

Εξοχώτατε κύριε Πρέσβη,

Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στο άκουσμα των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Miloš Zeman, κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times, αμέσως μετά την ομιλία του στην Ρόδο στα πλαίσια του ετησίου συνεδρίου, που οργάνωσε ο κ. Владимир Иванович Якунин.

Συγκεκριμένα ο κ. Zeman δήλωσε πως «Είμαστε στην Ελλάδα και η Ελλάδα έχει πολλά ακατοίκητα νησιά, καθώς και ένα μεγάλο εξωτερικό χρέος. Έτσι, εάν κρατήσετε τα "hot spots" στα Ελληνικά νησιά, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα είδος πληρωμής του εξωτερικού χρέους».

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας ανέπτυξε το πόσο μεγάλη σημασία έχει για την Τσεχία το να μην αλλοιωθεί ο πληθυσμός από το μουσουλμανικό στοιχείο, λέγοντας πως «δεν είμαι κατά των μεταναστών στη χώρα μου από την Ουκρανία, το Βιετνάμ, την Ρωσία, την Λευκορωσία, την Σερβία, και ούτω καθεξής. Είμαι μόνο κατά της ισλαμικής μετανάστευσης, γιατί πιστεύω ότι υπάρχει πλήρης ασυμβατότητα του πολιτισμού. Μόνο σαν παράδειγμα θα αναφέρω την στάση των ισλαμιστών μεταναστών απέναντι στις γυναίκες. Εντελώς διαφορετική από την Ευρωπαϊκή κουλτούρα».

Το ερώτημα μου είναι απλό Εξοχώτατε: Για την Ελλάδα δεν ισχύει ό,τι και για την Τσεχία; Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω πως η Ιστορία της Ελλάδος είναι αρκετούς αιώνες μεγαλύτερη από αυτήν της Τσεχίας και, συνεπώς, θα έπρεπε να περιφρουρηθεί από ολόκληρη την Ευρώπη.

Επιπλέον και ιδιαίτερα σημαντικό είναι το εξής: Σύμφωνα με απογραφή του 2002 στην Πατρίδα σας την Τσεχία, το 39,9% είναι άθεοι, το 39,2% είναι παπικοί, το 0,7% προτεστάντες, το 0,2% οπαδοί της αίρεσης των "μαρτύρων του Ιεχωβά" και το 13,2% βρίσκεται ανάμεσα σε άλλες "θρησκείες", δηλαδή δεν υπάρχει κάποια επίσημη ή επικρατούσα θρησκεία, που να απειλείται από το ισλάμ. Στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο. Η Ελλάδα παραμένει μοναδική στον κόσμο, με μόνη εξαίρεση την Ρωσία, που έχει ως επικρατούσα θρησκεία την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και γι’ αυτό έχει πολεμηθεί παγκοσμίως όσο καμία άλλη χώρα.

Η παρουσία φανατικών μουσουλμάνων στην Ελλάδα εκτός του ότι προσβάλλει το θρησκευτικό έρεισμα του λαού μας, αποτελεί και απειλή για την ειρήνη εντός των Ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς είναι γνωστό σε όλους το ότι οι μουσουλμάνοι κηρύττουν τον "ιερό πόλεμο" απέναντι στους απίστους, όπως μας θεωρούν.

Σας παρακαλώ ιδιαιτέρως να μεταβιβάσετε στον κ. Zeman την έντονη δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, καθώς επίσης και την απαίτησή μας προκειμένου να αναθεωρήσει τις δηλώσεις του.

Η Ελλάδα ήταν και πρέπει να παραμείνει ο φάρος του πολιτισμού της Ευρώπης, παρά τις αντίθετες προσπάθειες που καταβάλλει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που έχει επικρατήσει από την δολοφονία του Μαρτυρικού Κυβερνήτη της, Ιωάννου Α. Καποδίστρια.

Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να γίνει η "χωματερή" ανθρώπινων ψυχών, ούτε εστία θρησκευτικών αντιπαραθέσεων και πολέμων. Το οικονομικό χρέος απέναντι στην Δύση είναι επινόημα των Δυτικών, που αποσκοπούν στο να μετατρέψουν την Πατρίδα μας σε τουριστικό θέρετρο της Ευρώπης και απέχει πόρρω από την Οικονομική πραγματικότητα.

Κλείνοντας, Εξοχώτατε κ. Πρέσβη, την επιστολή μου θα ήθελα να σας προσκαλέσω να επισκεφθούμε μαζί μερικά σημαντικά μνημεία της Ορθοδοξίας, που φυλάσσονται και διατηρούνται από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών και όχι από την αδιάφορη Ελληνική Πολιτεία, για να μπορέσετε να δείτε ιδίοις όμμασι τον πολιτισμικό θησαυρό, που απειλείται με εξαφάνιση στην Ευρώπη του 21ου αιώνα!

Με εκτίμηση,

Μανώλης Β. Βολουδάκης
Διοίκηση Πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση λίγες μέρες μετά λάβαμε την άκρως ικανοποιητική απάντηση του κ. Bondy, που ουσιαστικά διαφοροποιήθηκε -όπως και η Τσεχική κυβέρνηση- από το ανθελληνικό παραλήρημα του Zeman. Το κείμενο της απαντητικής επιστολής, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του άρθρου, έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κ. Μανώλη Βολουδάκη,

Σας ευχαριστώ πολύ για την επιστολή σας.

Η Τσεχική Δημοκρατία είναι παραδοσιακά εταίρος και σύμμαχος της Ελλάδος. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες μας έρχονται να επισκεφθούν την όμορφη χώρα σας και η τάση αυτή αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Στόχος μας είναι να δούμε την χώρα σας να ευημερεί, ισχυρή και σταθερό κομμάτι της Ευρώπης. Η κυβέρνησή μας αποφάσισε να συνδράμει και έχει ήδη παραδοθεί σημαντική οικονομική βοήθεια προς την Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων.

Ο υπουργός των Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας, ο κ. Zaoralek, έχει επίσημα ενημερώσει πως οι δηλώσεις του κ. Προέδρου Zeman, που έγιναν στο συνέδριο της Ρόδου, δεν εκφράζουν την επίσημη θέση της Τσεχικής κυβερνήσεως.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Jan Bondy
Πρέσβης
Δημοκρατία της Τσεχίας
».

Σίγουρα αυτή η απάντηση είναι μία δικαίωση του αγώνος της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Πιστεύουμε πως παρά την αποσιώπηση των Ελληνικών(;) Μέσων Ενημερώσεως η επιστολή αυτή έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως στην Ελλάδα κάποιοι ακόμα αγρυπνούν και δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν τα όπλα. Τουλάχιστον όχι αμαχητί!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.