Είναι δυνατόν να ξυπνήσει ο κόσμος; (4) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/05/2016

Είναι δυνατόν να ξυπνήσει ο κόσμος; (4)

Η Συρία εξακολουθεί να υπάρχει, διότι είναι υπό Ρωσική προστασία. Αυτός είναι ο μόνος λόγος, που η Συρία εξακολουθεί να υπάρχει και είναι επίσης ένας ακόμα λόγος, που η Washington θέλει να διώξει την Ρωσία από τη μέση.

Συνειδητοποιούν η Ρωσία και η Κίνα τον ακραίο κίνδυνο, που διατρέχουν; Δεν νομίζω ότι ακόμη και το Ιράν συνειδητοποιεί τον κίνδυνο, που παραμονεύει παρά το ότι βρίσκεται έξω από την πόρτα του.

Αν η Ρωσία και η Κίνα συνειδητοποιούσαν τον κίνδυνο, θα έδινε η Ρωσική κυβέρνηση την άδεια στο ένα πέμπτο των μέσων ενημέρωσής της να είναι ξένης ιδιοκτησίας; Καταλαβαίνει η Ρωσία ότι το "ξένης ιδιοκτησίας" σημαίνει ιδιοκτησία της CIA; Αν όχι, γιατί όχι; Αν ναι, γιατί η Ρωσική κυβέρνηση επιτρέπει την δική της αποσταθεροποίηση στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών της Washington, που ενεργούν μέσω των ξένης ιδιοκτησίας μέσων ενημέρωσης;

Η Κίνα είναι ακόμη πιο απρόσεκτη. Υπάρχουν 7.000 ΜΚΟ (μη κυβερνητικές οργανώσεις) χρηματοδοτούμενες από τις ΗΠΑ, που λειτουργούν στην Κίνα. Μόνο τον περασμένο μήνα η Κινεζική κυβέρνηση επιτέλους κινήθηκε, πολύ καθυστερημένα, για να θέσει περιορισμούς σε αυτούς τους ξένους πράκτορες, που εργάζονται για να αποσταθεροποιήσουν την Κίνα. Τα μέλη αυτών των προδοτικών οργανώσεων δεν έχουν συλληφθεί. Έχουν απλώς τεθεί υπό αστυνομική επιτήρηση, ένα σχεδόν άχρηστο περιορισμό καθώς η Washington μπορεί να προσφέρει ατελείωτα χρήματα για να δωροδοκήσει την Κινέζικη αστυνομία.

Γιατί η Ρωσία και η Κίνα πιστεύουν ότι η αστυνομία τους είναι λιγότερο επιρρεπής σε δωροδοκίες από ότι η Μεξικανική ή η Αμερικανική αστυνομία; Παρά τον πέραν της δεκαετίας "πόλεμο κατά των ναρκωτικών”, η ροή ναρκωτικών από το Μεξικό στις ΗΠΑ είναι απρόσκοπτη. Πράγματι, οι αστυνομικές δυνάμεις και των δύο χωρών έχουν τεράστιο συμφέρον από τον “πόλεμο κατά των ναρκωτικών”, καθώς τους φέρνει πλούτη με την μορφή των δωροδοκιών. Πράγματι, όπως απέδειξε πριν από πολλά χρόνια ο καταδικασμένος δημοσιογράφος για την εφημερίδα San Jose Mercury, η ίδια η CIA εμπλέκεται στην επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες όσοι λένε την αλήθεια διώκονται και φυλακίζονται, ή καταδικάζονται ως "συνωμοσιολόγοι", "αντισημίτες" και "ντόπιοι εξτρεμιστές". Ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος είναι ανεπιθύμητος και τρομακτικός πολύ περισσότερο από εκείνον, που περιγράφει ο George Orwell στο διάσημο βιβλίο του, το 1984.

Το γεγονός ότι η Ρωσία και η Κίνα επιτρέπουν στην Washington να λειτουργεί στα μέσα επικοινωνίας τους, στα πανεπιστήμιά τους, στον τομέα των χρηματοπιστωτικών τους συστημάτων και στις "φιλανθρωπικές" ΜΚΟ να διεισδύσουν σε κάθε πτυχή των κοινωνιών τους, αποδεικνύει ότι και οι δύο κυβερνήσεις δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την επιβίωσή τους ως ανεξάρτητα κράτη. Είναι πολύ φοβισμένες μην τυχόν ονομαστούν "αυταρχικές" από τα presstitute δυτικά μέσα ενημέρωσης ώστε να προστατεύσουν την δική τους ανεξαρτησία.

Η πρόβλεψή μου είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια ανεπιθύμητη απόφαση: να αποδεχθούν την Αμερικανική ηγεμονία ή να πάνε σε πόλεμο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άποψη του Saker για την ανοιχτή στάση των Ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην Δυτική αντι-Ρωσική προπαγάνδα.

1 σχόλιο:

  1. Ανδρέας Χονδρός23 Μαΐου, 2016 16:33

    Πως και ο Paul Craig Roberts δεν βαφτίζεται ορθόδοξος; Μοιάζει να έχει καταλάβει την αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή