Ο Putin είναι ο μόνος, που εκφράζει την Συρία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/02/2016

Ο Putin είναι ο μόνος, που εκφράζει την Συρία

Ο Dr. Paul Craig Roberts μας εκπλήσσει για ακόμα μία φορά, με μία πολύ σωστή επισήμανση, που κάνει αναφορικά με τα γεγονότα της Συρίας. Θυμίζει σε όλους ένα παλαιότερο δημοσίευμα του Sputnik, που αναφέρεται στην συνέντευξη του προέδρου της Συρίας Bashar Hafez al-Assad στο Γαλλικό περιοδικό Valeurs Actuelles. Η συνέντευξη αυτή σήμερα είναι, είτε άγνωστη, ή, έχει ξεχαστεί, καθώς η δυτική προπαγάνδα φρόντισε να την κρατήσει στην αφάνεια.

Ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Hafez al-Assad θεωρεί τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Vladimirovich Putin, ως «τον μόνο υπερασπιστή του χριστιανικού πολιτισμού, που μπορεί κανείς να εμπιστευθεί».

«Όταν κοιτάζω την παρούσα κατάσταση των πραγμάτων στον κόσμο, αντιλαμβάνομαι ότι ο Vladimir Vladimirovich Putin είναι ο μοναδικός υπερασπιστής του χριστιανικού πολιτισμού, που μπορεί κανείς να βασισθεί και να εμπιστευθεί» δήλωσε ο al-Assad στην συνέντευξή του στο Γαλλικό περιοδικό Valeurs Actuelles, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015.

Ο Σύριος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα παραιτηθεί μόνο αν αυτό ζητηθεί από τον λαό της Συρίας και το κοινοβούλιο της Συρίας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της πιθανής παραίτησής του δεν είχε ακόμη τεθεί σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης τόνισε πως η Συρία θα μοιραστεί στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών της με την Γαλλία, μόνο αν το Παρίσι αλλάξει την πολιτική, που ακολουθεί στην περιοχή.

«Εάν η Γαλλική κυβέρνηση δεν είναι σοβαρή στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, δεν θα σπαταλήσω το χρόνο μας σε συνεργασία με μια χώρα, με μια κυβέρνηση ή με ένα θεσμικό όργανο, που υποστηρίζει την τρομοκρατία», τόνισε στη συνέντευξη, που παραχώρησε την επόμενη ημέρα μετά από τις θανατηφόρες επιθέσεις της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

«Θα πρέπει πρώτα από όλα να αλλάξει η τακτική έτσι ώστε να στηρίζεται σε ένα κριτήριο, αυτό του να είναι μέρος μιας συμμαχίας, που ενώνει τις χώρες που αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία και που δεν την υποστηρίζουν», πρόσθεσε ο al-Assad.

Ο Roberts πολύ εύστοχα επαναφέρει στην μνήμη μας τα παραπάνω χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της συνεντεύξεως του προέδρου της Συρίας, με σκοπό να τονίσει την υποκριτική στάση της Δύσης στο ζήτημα της Συρίας, αλλά και στον υποτιθέμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά το "άλλοθι" της Δύσης στις ανά τον κόσμο αναίτιες και αιματηρές παρεμβάσεις της.

Την στιγμή όπου σύσσωμος ο μισθοφορικός προβοκατόρικος δυτικός ηλεκτρονικός και έντυπος Τύπος προσπαθεί να πλήξει την στάση της Ρωσίας και να προβάλλει την δυτική πολιτική, που τάχα υπερασπίζεται την Συρία, ο Roberts μας υπενθυμίζει πως ο Putin είναι ο μόνος, που εκφράζει την βούληση της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου