Κως: Αντιστέκεται στον φασισμό! (4) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/02/2016

Κως: Αντιστέκεται στον φασισμό! (4)

Κορυφώνεται η μεγάλη μάχη, που δίνεται από τους κατοίκους της Κω προκειμένου να μην δημιουργηθεί στο νησί το περιβόητο κέντρο υποδοχής μεταναστών, λαθρομεταναστών και προσφύγων, το γνωστό ως hot spot. Σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεγάλη συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Κω.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τοπικών μέσων ενημερώσεως που καλύπτουν το γεγονός, περίπου 3000 κάτοικοι του νησιού παραβρέθηκαν στην μεγάλη συγκέντρωση φωνάζοντας "ΟΧΙ" στη δημιουργία του hot spot στο νησί. Μάλιστα οι κάτοικοι δεν δίστασαν να ειρωνευτούν τον ανεκδιήγητο και επικίνδυνο βο(υ)λευτή της περιφέρειάς τους, που ανερυθρίαστα και προβοκατόρικα δήλωσε τις προηγούμενες μέρες πως «μόλις 30 ακροδεξιοί τάσσονται κατά του hot spot στην Κω».

Οι κάτοικοι της Κω συνεχίζουν τον αγώνα τους, και, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση διαμαρτυρίας, αυτήν την φορά στον Άγιο Γεώργιο στο Πυλί.

Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να υποβαθμίζει τον ρόλο του κέντρου υποδοχής στο νησί, κάνει λόγο για ολιγόωρη παραμονή των μεταναστών, λαθρομεταναστών και των προσφύγων. Ωστόσο, βάσει του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά το Σαββατοκύριακο (6-7 Φεβρουαρίου 2016), προβλέπεται ότι ο χρόνος παραμονής τους μπορεί να φθάσει περίπου τον ένα μήνα.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 12 και στην παράγραφο 2 του σχετικού νομοσχεδίου προβλέπεται: «Οι πολίτες τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς που εισέρχονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, υπάγονται στις διαδικασίες που ορίζονται στο άρθρο 7, τελώντας σε καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας τους εντός του Κέντρου, με απόφαση του Διοικητή του, η οποία εκδίδεται εντός τριών ημερών από την είσοδό τους. Εφόσον με την παρέλευση του τριημέρου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ως άνω διαδικασίες, ο Διοικητής του Κέντρου μπορεί να αποφασίζει την παράταση του περιορισμού της ελευθερίας των ανωτέρω προσώπων έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών και για διάστημα που δεν υπερβαίνει τις εικοσιπέντε μέρες από την είσοδο στο Κέντρο ή τη Μονάδα. Εναλλακτικά, ο Διοικητής του Κέντρου ή της Μονάδας Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα σύνορα της χώρας, μπορεί με απόφασή του να παραπέμπει τον πολίτη τρίτης χώρας ή ανιθαγενή σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην ενδοχώρα για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποδοχής και ταυτοποίησης. Με την ίδια απόφαση ρυθμίζονται και οι λεπτομέρειες της μεταφοράς των πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών μεταξύ των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Στο πλαίσιο των ως άνω διαδικασιών λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα οριζόμενα στην παρ. 8 ευάλωτα πρόσωπα και ειδικότερα για τους ασυνόδευτους ανηλίκους».

Αν συνυπολογιστεί το ότι ο έλεγχος των κέντρων υποδοχής (hot spots) είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ε.Ε. και της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR) για τους Πρόσφυγες, και όχι της Ελλάδος, είναι προφανές πως η δημιουργία του κέντρου στο ακριτικό νησί αποτελεί ευθεία απειλή της εθνικής μας κυριαρχίας.

Στο εσωτερικό της χώρας έχει επικρατήσει η φασιστική διακυβέρνηση ενός εντελώς σάπιου και ανθελληνικού πολιτικού συστήματος, που επικαλείται "δημοκρατικές" διαδικασίες όπως είναι οι στημένες και προβοκατόρικες δημοσκοπήσεις, το ακυρωθέν (επί της ουσίας) δημοψήφισμα, οι εκβιαστικές και νοθευμένες εκλογικές αναμετρήσεις. Από το εξωτερικό ασκείται μία διαρκής πίεση στο φασιστικό κατεστημένο του Ελληνικού κοινοβουλίου, που σταδιακά παραδίδει την διακυβέρνηση της χώρας στην Ε.Ε., αφού πρώτα της έχει εκχωρήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία αλλά και την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος.

Εσείς ακόμα πιστεύετε πως η Ελλάδα είναι ελεύθερη; Η πραγματικότητα, ωστόσο, φωνάζει πως είναι μία εκ των έσω προδομένη και κατακτημένη χώρα, που ανήκει στους δανειστές της. Αυτοί όρισαν ως τοποτηρητή και εκτελεστική εξουσία το φασιστικό ανθελληνικό σάπιο πολιτικό κατεστημένο, που διαφεντεύει τον τόπο από την δολοφονία του Ιωάννη Α. Καποδίστρια και μέχρι των ημερών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου