Άξεστοι και αγράμματοι... - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

13/12/2015

Άξεστοι και αγράμματοι...

Οι κυβερνώντες με κάθε τρόπο αποδεικνύουν πως όχι απλά είναι κατά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά στερούνται και του στοιχειώδους τρόπου κοινωνικής συμπεριφοράς. Εριστικοί, ακραίοι, αποκρουστικοί και χυδαίοι σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, θυμίζουν περισσότερο περιθωριακά στοιχεία παρά εκπροσώπους του έθνους.

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικής αθλιότητος διημείφθη μεταξύ του υπουργού της Υγείας, του υφυπουργού του και των δημοσιογράφων που παρακολουθούσαν την συνέντευξη Τύπου που έγινε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, εν μέσω αντεγκλήσεων και ανεπίτρεπτων χαρακτηρισμών, το πρωί της προηγούμενης Πέμπτης (10/12/2015). Το θέμα της συνεντεύξεως Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου της Υγείας ήταν σχετικό με το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας αναφορικά με τις ενημερωτικές καμπάνιες που υλοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ που για πολλούς -όχι άδικα- αποτελούν σκάνδαλο.

Οι συνεχείς παρεμβολές μερίδος των παριστάμενων δημοσιογράφων την ώρα της εισήγησης του υπουργού προκάλεσαν την έκρηξη του υφυπουργού που σε έντονο ύφος και έχοντας απολέσει πλήρως την ψυχραιμία του κάλεσε τους εκπροσώπους του Τύπου να μην διακόπτουν τον ομιλούντα υπουργό. Στην συνέχεια με αρκετή αναίδεια και ειρωνεία μία δημοσιογράφος φώναξε «μη μας δείρετε κιόλας», οξύνοντας κι άλλο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που δυναμιτίστηκε ακόμα περισσότερο από την "διαβεβαίωση" του υφυπουργού πως δεν σκοπεύει να χειροδικήσει.

Ο συγκεκριμένος υφυπουργός αποτελεί μία αρκετά προβληματική περίπτωση σε ότι αφορά στα πολιτικά δρώμενα και είναι γνωστός από την θητεία του ως δήμαρχος Σφακίων εκεί όπου "διέπρεψε" με την τεχνική των "διπλών βιβλίων".

Η ατμόσφαιρα έγινε ακόμα πιο εκρηκτική όταν ακόμα ένας προκλητικός δημοσιογράφος διέκοψε εκ νέου τον υπουργό προκειμένου να του ζητήσει να «μαζέψει τον σκύλο» αναφερόμενος στον υφυπουργό της Υγείας. «Τα μαντρόσκυλα τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται δεν μας σταματάνε. Το κατάλαβες;» απάντησε σε έντονο ύφος, όπως αναμενόταν, ο πρώην δήμαρχος Σφακίων. Ο δημοσιογράφος επιδεικνύοντας την ίδια ανωριμότητα συνέχισε την πρόκληση λέγοντας «Εγώ είμαι ράτσας», για να λάβει την απάντηση του υφυπουργού σε αντίστοιχο ύφος και ήθος: «Ούτε πεκινουά δεν είσαι».

Εκπληκτική ήταν για ακόμα μια φορά η αμάθεια που διακρίνει τους κυβερνώντες, με πρωτεργάτη τον πρωθυπουργό της χώρας και άξιους συνεχιστές τους συνεργάτες του στην κυβέρνηση. Ο υφυπουργός της Υγείας επέδειξε πλήρη άγνοια του αντικειμένου αναφέροντας τον ιό του HIV (AIDS) με τον "εξελληνισμένο" όρο "ΧΙΒ", προφανώς από αμάθεια. Μάλιστα ο υφυπουργός δεν δίστασε να ειρωνευτεί τους δημοσιογράφους που τον διόρθωσαν με αρκετά προκλητικό τρόπο, προσθέτοντας ακόμα μία πινελιά παρακμής στην συγκεκριμένη συνέντευξη-ντροπή.

Το τρίλεπτο video από την άθλια συνέντευξη Τύπου αποτυπώνει πλήρως την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελληνική κοινωνία. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και δημόσια πρόσωπα αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγήν και διατρανώνουν το κατάντημα του τόπου. Η ασυδοσία του ήθους στην πατρίδα μας οδήγησε στο σημερινό εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο από το οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε εάν δεν πάρουμε την απόφαση να επιστρέψουμε στις Αρχές και στις Αξίες μας που πηγάζουν μόνο μέσα από την Ορθόδοξη Πίστη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου