Οι Τούρκοι οπλίζουν με Sarin το ISIS - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

14/12/2015

Οι Τούρκοι οπλίζουν με Sarin το ISIS

Σε μία ακόμη αποκλειστική δημοσιοποίηση προχώρησε η Russia Today φέρνοντας στο φως της δημοσιότητος την καταγγελία του Τούρκου βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Eren Erdem σχετικά με τις σχέσεις της Τουρκίας και των μαχητών της Jihad. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Erdem κατηγορεί την Άγκυρα ότι δεν διεξήγαγε ως όφειλε ουσιαστική έρευνα στις Τουρκικές οδούς μέσω των οποίων οι τρομοκράτες προμηθεύονται τα συστατικά για το τοξικό αέριο Sarin.

Ο Erdem έφερε το θέμα στην Τουρκική βουλή την περασμένη εβδομάδα επικαλούμενος στοιχεία από την υπόθεση με αριθμό 2013/120 που είχε ανοίξει η εισαγγελία στα Άδανα και, ως δια μαγείας, έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες. Με βάση τη δικογραφία οι αρχές στα Άδανα διεξήγαγαν τότε εφόδους και συνέλαβαν 13 υπόπτους. Ωστόσο, χωρίς καμία εξήγηση μια εβδομάδα μετά ο εισαγγελέας αντικαταστάθηκε, η υπόθεση έκλεισε και όλοι οι ύποπτοι -παρά τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί- απελευθερώθηκαν, περνώντας αμέσως τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

«Υπάρχουν στοιχεία σε αυτή την υπόθεση. Συστατικά χημικών όπλων μεταφέρονται στην Τουρκία και συνθέτονται επί Συριακού εδάφους στα στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους που τότε ήταν γνωστό ως Al Qaeda του Ιράκ» υπογραμμίζει σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Ρωσικό δίκτυο της RT ο Τούρκος βουλευτής.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ορισμένοι Τούρκοι πολίτες πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους του Ισλαμικού Κράτους σχετικά με την προμήθεια Sarin και σύμφωνα με συνομιλίες που υπεκλάπησαν και που περιέχονται στην δικογραφία, ο "μαχητής"του ISIS Hayyam Kasap, φαίνεται πως απέκτησε το τοξικό αέριο.

«Υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες γι’ αυτό το φορτίο του τύπου "μην ανησυχείτε για τα σύνορα, θα το φροντίσουμε εμείς". Περιέχονται όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα φτιαχτεί το φορτίο, πως θα ετοιμαστεί, από τις πηγές των υλικών μέχρι τα εργαστήρια, ποια φορτηγά θα χρησιμοποιηθούν, όλες οι ημερομηνίες, τα πάντα από το Α ως το Ω συζητιούνται και καταγράφονται» δηλώνει ο Erdem.

Η μεταφορά των υλικών πραγματοποιήθηκε γιατί «κανείς δεν τους εμπόδισε» σημειώνει ο βουλευτής, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες του Erdem, η Τουρκική Μηχανική και Χημική Βιομηχανία εμπλέκεται επίσης στο «εμπόριο». Επικαλούμενος ορισμένες ανεπιβεβαίωτες αναφορές ο Erdem κάνει λόγο και για κυβερνητική συγκάλυψη με την εμπλοκή του Τούρκου υπουργού της Δικαιοσύνης, Bekir Bozdag.

Επιπλέον ο Erdem υποστηρίζει ότι η Δύση εσκεμμένα κατηγόρησε το καθεστώς του Σύριου προέδρου Bashar al-Assad για τις επιθέσεις με χημικά τον Αύγουστο του 2013 και χρησιμοποίησε την επίθεση ως δικαιολογία για την Αμερικανική επέμβαση στη Συρία. Σύμφωνα με τον βουλευτή τα στοιχεία που περιέχονται στην προαναφερόμενη δικογραφία δείχνουν ότι στην πραγματικότητα το Ισλαμικό Κράτος ήταν υπεύθυνο για την ρίψη χημικών.

Ο Erdem κατηγορεί την Δύση για υποκρισία αφού, όπως σημειώνει, όλα τα βασικά υλικά για την παρασκευή του τοξικού αερίου αγοράζονται στην Ευρώπη υπογραμμίζοντας ότι «πηγές της Δύσης, γνωρίζουν πολύ καλά ποιος ήταν αυτός που εξαπέλυσε την επίθεση με Sarin στην Συρία γιατί ξέρουν ότι αυτά τα άτομα δουλεύουν για την Al Qaeda».

Η Τουρκική ανοησία και απληστία σε συνδυασμό με την επεκτατική πολιτική των υποκριτών δυτικών έχουν δημιουργήσει ένα θανατηφόρο κράμα στην περιοχή της Συρίας και όχι μόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου