Διαπραγματεύσεις, συμβιβασμοί και συνενοχή - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

12/12/2015

Διαπραγματεύσεις, συμβιβασμοί και συνενοχή

Αυτό που ακούγεται διαρκώς από την ημέρα που εξελέγη η συγκυβέρνηση των μαθητευόμενων μάγων του ΣΥΡΙΖΑ και των διψασμένων για εξουσία ανεύθυνων Ελλήνων είναι οι "σκληρές διαπραγματεύσεις" μεταξύ των συγκυβερνώντων και των δανειστών που, όμως, πάντοτε και ως δια μαγείας καταλήγουν σε ακόμα μία εθνική συμφορά.

Η συγκυβέρνηση από τον Ιανουάριο που εξελέγη για πρώτη φορά έχει επιδοθεί σε "διαπραγματεύσεις" που όλες καταλήγουν σε εθνική ήττα και υποταγή. Έτσι φθάσαμε στην υπογραφή μιας τρίτης και ακόμα πιο σκληρής δανειακής σύμβασης που υποθήκευσε έτι περαιτέρω το μέλλον των Ελλήνων, που παραχώρησε κρατική περιουσία ύψους 50 δις στους πιστωτές, που χάρισε ακόμα 14 αεροδρόμια της χώρας στους δυτικούς τοκογλύφους, που δέσμευσε την περιουσία των Ελλήνων στις τράπεζες, ενώ σύμφωνα και με τις πρόσφατες εξελίξεις μεταβίβασε σε funds του εξωτερικού τα δάνεια όλων όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αποπληρωμή τους με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος στους πλειστηριασμούς επιχειρήσεων αλλά και κατοικιών. Όλα αυτά από μία κατ' όνομα "λαϊκή" κυβέρνηση που όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πειθήνιο όργανο της δυτικής επεκτατικής πολιτικής που δεν γνωρίζει και δεν σέβεται καμία θρησκεία, κανένα γένος, καμία πατρίδα, καμία γλώσσα και ολόκληρη την Ιστορία της ανθρωπότητος.

Είναι πολύ λίγο ότι και να ειπωθεί ή/και να σχολιασθεί σχετικά με το κακό που δημιουργείται από τον τελευταίο "τίμιο" συμβιβασμό που κατέληξαν (πάλι) οι πρόσφατες κυβερνητικές διαπραγματεύσεις σε ότι αφορά στα λεγόμενα "κόκκινα" δάνεια. Στην πατρίδα μας αναμένεται να βιώσουμε καταστάσεις φρίκης και απανθρωπιάς μετά την μεταφορά σε funds του εξωτερικού όλων των δανείων που δεν αποπληρώνονται και αφορούν είτε σε επιχειρήσεις ή σε κατοικίες.

Κανένας Έλληνας πολίτης που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του αλλά και το κοινωνικό σύνολο που ανήκει δεν πρέπει να λάβει μέρος σε αυτήν την αθλιότητα της δυτικής πρακτικής. Ηθικά και κοινωνικά είναι ανεπίτρεπτο το να αποκτήσει κάποιος περιουσία πατώντας πάνω στον κόπο, στα δάκρυα και στο αίμα ενός συνανθρώπου του που βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα σπίτι ή μία επιχείρηση μέσω ενός αισχρού πλειστηριασμού γνωρίζοντας πως το στερεί από κάποιον συνάνθρωπό του που αγωνίστηκε για να το αποκτήσει;

Η σημερινή κατάσταση στην πατρίδα μας είναι μία ευκαιρία για να δείξουμε το ποιοι είμαστε τελικά. Η παρούσα συγκυρία είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστώσουμε εάν είμαστε όντως πολιτισμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι ή άγρια θηρία που περιμένουν ανυπόμονα να κατασπαράξουν τα θύματά τους.

Είναι στο χέρι μας το να αποτύχει ο θεσμός των πλειστηριασμών και να καταφέρουμε αυτό που δεν μπόρεσε ή μάλλον καλύτερα αυτό που δεν ήθελε η συγκυβέρνηση. Ακόμα κι αν τολμήσουν οι ξένοι κερδοσκόποι να βγάλουν "στο σφυρί" τις περιουσίες των Ελλήνων θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την αδιαφορία της αγοράς. Η αντίθετη στάση σημαίνει συμμετοχή στην δολοφονία αθώων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου