Η τιμωρία της αλαζονείας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/11/2015

Η τιμωρία της αλαζονείας

Σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ τον ξυλοδαρμό ενός ανθρώπου από ένα εξαγριωμένο πλήθος, ακόμα και στην περίπτωση όπου το πλήθος έχει δίκιο γιατί έχει προκληθεί και το θύμα της επίθεσης είναι ένας από τους πολιτικούς που εμπαίζουν άνανδρα τον λαό και συμπεριφέρεται αρκετά προκλητικά.

Η χθεσινή επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ δεν είναι μια ενέργεια που μπορεί να επικροτήσει κανείς, ωστόσο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η προκλητικότατη στάση του βο(υ)λευτή. Θέλοντας να επιδείξει πατριωτισμό (;) προσήλθε σε μία συγκέντρωση ανθρώπων που διαμαρτύρονταν έντονα για το πως αντιμετωπίζει σύσσωμος ο προδοτικός πολιτικός κόσμος την γενοκτονία των Ποντίων.

Εάν δει κανείς το video του "ξυλοδαρμού" με προσοχή θα παρατηρήσει πως οι πολίτες που είναι εξοργισμένοι με την θρασεία στάση του βο(υ)λευτή είναι κάθε άλλο παρά "φασιστοειδή" όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος και το κόμμα του. Είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι τους οποίους οι πολιτικάντηδες έχουν μάθει να αγνοούν και να περιφρονούν. Είναι εργαζόμενοι κάθε ηλικίας, άνδρες και γυναίκες, που αποφάσισαν να αντιδράσουν στην πολιτική αδιαφορία σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων.

Oι βο(υ)λευτές έχουν την δυνατότητα εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αντιδράσουν σε δηλώσεις "τύπου Φίλη", να αποτρέψουν την ψήφιση αισχρών νομοσχεδίων που προβλέπουν την υπεράσπιση των πάντων πλην των Ποντίων και να συμπεριφερθούν με αίσθημα εθνικής ευθύνης. Δεν έχουν κανένα λόγο να προσέρχονται στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών από την στιγμή που νομοθετικά και ηθικά δεν έχουν κάμει αυτό που είναι εθνική υποχρέωσή τους.

Επαναλαμβάνω ακόμα μία φορά, προκειμένου να μην παρεξηγηθούν τα γραφόμενά μου, πως δεν επικροτώ την άνανδρη επίθεση των πολλών εναντίον του ενός ακόμα κι αν αυτός είναι προκλητικός. Όμως οφείλουμε να παραδεχθούμε πως είναι πολύ δύσκολο να χαλιναγωγηθεί η συσσωρευμένη δίκαιη αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών που βλέπουν τους πολιτικάντηδες που διαφεντεύουν τον τόπο να υπηρετούν τα ξένα συμφέροντα σε βάρος της Ελλάδος, να υπονομεύουν το κύρος της πατρίδος μας, να υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και να προκαλούν με τον πλέον αισχρό και χυδαίο τρόπο.

Η δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών δεν έχει καμία σχέση και καμία ομοιότητα με τις φασιστικές ενέργειες κάποιων ακραίων που το σάπιο πολιτικό σύστημα μετέτρεψε από περιθωριακούς σε πολιτική δύναμη.

4 σχόλια:

  1. Μανώλη στην εκδήλωση πήγα και είδα οτι υπήρχαν ακροδεξιά στοιχεία σε εκεινο το σημείο των παρευρισκόμενων. Ημουν στην αρχη κοντα στους πρωτους διαδηλωτες και οταν φτασαμε στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη περναγαν τα ΜΑΤ για να πανε απο τον εναν Τσολια στον αλλο Τσολια και να φύγουν στην Βασιλισσης Σοφιας φωναζαν καποιοι : ''θα ερθει η Χρυση Αυγη και θα σας δειξει και σε σας''. Λες και φταιγανε τα ΜΑΤ.Μετα γινόταν συνοστισμός ανθρωπων και εφυγα και κοιταζα απο την Πανεπηστιμίου κοντα στο Μετρο.

    Θελω την αποψη σου σε κατι: Απο την στιγμή που το σαπιο πολιτικο συστημα αναγνωρίζει την γενοκτονία των Ποντιων (εστω ο Σαμαρας το εβαλε ως ποινικο αδικημα μετα απο αντιδραση της εκκλησιας την αρνηση των γενοκτονιων των ποντιων,ασσυριων μικρασιατων, αρμενιων ) δεν πρεπει αυτους που ειναι οι επισημοι φορεις του κρατους να μιλησουν θετικα για την γενοκτονια σε μια διαδηλωση . Επρεπε να αντιδρασουν σαν δαιμονισμενοι ο κοσμος οταν ο Βαρβιτσιωτης και ο Κουμουτσακος πηγαν να συπμαρασταθουν στους Ποντιους;

    Και μια ερωτηση ποτε βγαινει το επομενο τευχος της εφημεριδας που θα αναφερει για το καυτο θεμα των οικονομικων της πολιτικης παραταξης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κάθε Βαρβιτσιώτης και ο κάθε Κουμουτσάκος όπως έγραψα «έχουν την δυνατότητα εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αντιδράσουν σε δηλώσεις "τύπου Φίλη", να αποτρέψουν την ψήφιση αισχρών νομοσχεδίων που προβλέπουν την υπεράσπιση των πάντων πλην των Ποντίων και να συμπεριφερθούν με αίσθημα εθνικής ευθύνης. Δεν έχουν κανένα λόγο να προσέρχονται στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών από την στιγμή που νομοθετικά και ηθικά δεν έχουν κάμει αυτό που είναι εθνική υποχρέωσή τους».

    Η εφημερίδα θα κυκλοφορηθεί -πρώτα ο Θεός- τις προσεχείς ημέρες (δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου).

    Μία διόρθωση σε κάτι ανακριβές που αναφέρεις: Ο Σαμαράς δεν συμπεριέλαβε τις γενοκτονίες που αναφέρεις στον περιβόητο νόμο. Στο άρθρο παραθέτω το ΦΕΚ για να το επιβεβαιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή