Η κυβέρνηση διαλύει την οικονομία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/10/2015

Η κυβέρνηση διαλύει την οικονομία

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να διαλύσει ότι έχει απομείνει από την Ελληνική οικονομία, αλλά και να βυθίσει ακόμα περισσότερο στην ανέχεια τους Έλληνες. Οι μειώσεις των συνάξεων, η επιπρόσθετη φορολογία που φθάνει μέχρι και στο 65% στα μεγάλα εισοδήματα, η 100% προκαταβολή του φόρου για το 2016 στους ελεύθερους επαγγελματίες και τα capital controls που παραμένουν σε ισχύ δυσκολεύοντας την εργασία όλων όσοι ακόμα προσπαθούν να εργασθούν στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μόνο η αρχή από την "καταιγίδα" που ετοιμάζουν οι "αριστεροί" της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση όχι απλά απέτυχε να "σχίσει" τις δανειακές συμβάσεις όπως υποσχόταν πέρυσι το φθινόπωρο, αλλά υπόγραψε την τρίτη και χειρότερη συμφωνία "στήριξης" της Ελλάδος που θα αποτελειώσει την ήδη βαρειά ασθενούσα οικονομία της χώρας μας. Τώρα, μετά την επανεκλογή της είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τα μέτρα εκείνα που θα αποφέρουν στους δανειστές όλα αυτά που τους υποσχέθηκε με αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία.

Οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασαν τις προεκλογικές εξαγγελίες και τις ψεύτικες δηλώσεις τους εναντίον -τάχα- της πολιτικής της λιτότητος που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και πλήρως εναρμονισμένοι με τις προσταγές της δυτικής πολιτικής, οδηγούν τους Έλληνες στην απελπισία.

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν έχει αποπληρώσει τους δυσβάστακτους φόρους που είχε από πέρυσι και ήδη καλείται να πληρώσει και τους κατά πολύ αυξημένους φετινούς. Το κόστος της ζωής έχει αυξηθεί δραματικά, οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ πνίγουν καθημερινά τις Ελληνικές οικογένειες, οι μισθοί μειώνονται ή χάνονται, τα εισοδήματα συρρικνώνονται και οι υποχρεώσεις διογκώνονται.

Η κυβέρνηση δεν έχει την τιμιότητα να δώσει στην δημοσιότητα ένα χρονοδιάγραμμα και ένα πλάνο σύμφωνα με το οποίο σκοπεύει να ασκήσει την διακυβέρνηση του τόπου και κυρίως να ομολογήσει που θα οδηγηθούμε με αυτήν την πολιτική που ασκεί. Ο λόγος, πέραν της πολιτικής ανεντιμότητος, είναι πως δεν υπάρχει τέτοιο πλάνο γιατί η κυβέρνηση δρα ως απλός εντολοδόχος των χρηματοδοτών της και ούτε η ίδια γνωρίζει ποιο είναι το επόμενό της βήμα.

Οι εκτιμήσεις μας είναι πως σύντομα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει μέτρα που άπτονται και εθνικών θεμάτων, όπως το ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά που τυπικά ισχύει από χθες (1/10/2015), η διάθεση της περιουσίας του δημοσίου ως ενέχυρο στους δανειστές, η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στους δυτικούς, η εκμετάλλευση του νερού από τους πιστωτές και πολλά άλλα. Κάπου εκεί, δεν θα αντέξει στην πίεση και, προφανώς, θα οδηγήσει την χώρα και πάλι σε εκλογές.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παρακολουθούμε τις εξελίξεις απαθείς και κυρίως περιμένοντας μήπως κάτι αλλάξει μέσα από αυτήν την πρακτική. Το διεφθαρμένο σάπιο πολιτικό κατεστημένο έχει εισχωρήσει βαθειά σε κάθε πτυχή της καθημερινότητός μας και έχει επιφέρει σημαντική αλλοίωση και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

Το πρώτο βήμα της αντίστασης και της εναντίωσης στον αφανισμό της πατρίδος μας είναι η αφύπνιση, η συνειδητοποίηση της πραγματικότητος και η εγρήγορση. Χωρίς αυτά είναι ματαιοπονία να ελπίζουμε πως θα αλλάξει κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου