100 = 50.000.000 - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/10/2015

100 = 50.000.000

Σε ποιον πλανήτη και με ποια μαθηματικά θα ίσχυε η ισότητα του παραλόγου 100 = 50.000.000; Κι όμως αυτό ισχύει στον πλανήτη γη και μάλιστα στις ΗΠΑ που καυχώνται πως είναι ο τόπος των ίσων ευκαιριών, της δικαιοσύνης(;) που ισχύει μεταξύ των κατοίκων τους και της "αξιοζήλευτης" ζωής που ευαγγελίζονται προπαγανδίζοντας κάτι που δεν υπάρχει.

Η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς των δυτικών και να αποδείξει πως ακόμα και το πιο πετυχημένο σύστημά τους είναι άδικο και παντελώς αποτυχημένο. Μελέτη που δημοσίευσαν δύο ιδρύματα "σκέψης", το Center for Effective Government και το Institute for Policy Studies, αναφέρει πως εκατό (100) επικεφαλής Αμερικανικών επιχειρήσεων, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να βρίσκονται εν ενεργεία παρά την συνταξιοδότησή τους, λαμβάνουν συντάξεις ίσες με αυτές που λαμβάνουν πενήντα εκατομμύρια (50.000.000) οικογένειες στις ΗΠΑ. Σε απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει πως εκατό άνθρωποι λαμβάνουν τόση σύνταξη όση σχεδόν οι μισές (41%) οικογένειες της χώρας.

Αν θέλουμε να δούμε σε αριθμούς το μέγεθος των συντάξεων των 100 θα διαπιστώσουμε πως για την συνταξιοδότησή τους απαιτούνται από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία 4,9 δις δολάρια, έτσι ώστε οι "φτωχοί" συνταξιούχοι να λαμβάνουν σχεδόν 280.000 δολάρια τον μήνα μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με την μελέτη, το ποσό αυτό ισούται με τα ποσά που έχουν αποταμιεύσει για τις συντάξεις τους τα 116 εκατομμύρια φτωχότεροι Αμερικανοί. «Το ποσό αυτό αυτό δεν οφείλεται στο ότι οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι εργάζονται πιο σκληρά ή επενδύουν πιο σοφά. Οφείλεται στους κανόνες που έχουν διαμορφωθεί επίτηδες για να ανταμειφθούν αυτοί που ήδη βρίσκονται στο πάνω μέρος της κλίμακας», υποστηρίζει η μελέτη που καταλήγει στο ότι το γεγονός αυτό θεωρείται ακόμα μια ένδειξη των ανισοτήτων που ισχύουν στις ΗΠΑ.

Σε ότι αφορά στους νέους μισθωτούς, αυτοί συναντούν τις μεγαλύτερες δυσκολίες προκειμένου να αποταμιεύσουν για τη σύνταξή τους λόγω της έλλειψης σταθερών θέσεων εργασίας καθώς επίσης και του εξωπραγματικού κόστους που απαιτείται για τις σπουδές τους γεγονός που τους οδηγεί από νωρίς σε χρέη.

Οι προνομιούχοι στις ΗΠΑ πέτυχαν την αύξηση των συντάξεών τους χάρη σε μια ειδική διάταξη που τους επιτρέπει να μην πληρώνουν φόρους για τα ποσά που προορίζονται για τα γεράματά τους. Σε αυτούς δεν επιβάλλεται κανένα όριο, ενώ για τους απλούς μισθωτούς άνω των 50 ετών, το αφορολόγητο όριο είναι στα 24.000 δολάρια το χρόνο, υποστηρίζει η μελέτη.

Στη μελέτη γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον David Colin Novak, πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο και εν συνέχεια εκτελεστικό πρόεδρο του ομίλου YUM Brands (Taco Bell, Pizza Hut και KFC), που βρίσκεται στην κορυφή των 100 έχοντας κατοχυρώσει μια συνολική σύνταξη πάνω από 234 εκατομμύρια δολάρια, την στιγμή που εκατοντάδες εργαζόμενοί του δεν έχουν καμιά σύνταξη.

Αυτήν την πολιτική επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες; Αυτή είναι η δικαιοσύνη στην Δύση που τόσο λατρεύει ο σύγχρονος νεοέλληνας; Έτσι θέλουμε να δούμε και την Ελλάδα μας; Θυμίζω πως η κυβέρνηση που επέλεξε "δημοκρατικά" ο λαός είναι πειθήνιο όργανο της Αμερικανικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου