Ευρώ σημαίνει ανεργία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

12/08/2015

Ευρώ σημαίνει ανεργία

Στον τομέα της ανεργίας τον μήνα Ιούλιο παρουσιάστηκε μείωση κατά 16.658 θέσεις εργασίας εξαιτίας των capital controls. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ακόμα ένα αρνητικό record στην διάρκεια της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Η δραματική μείωση της μισθωτής απασχόλησης μέσα στο καλοκαίρι που παραδοσιακά στην Ελλάδα καταγράφεται αύξηση των προσλήψεων λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, είναι εμφανής συγκρίνοντας με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους, τον αντίστοιχο μήνα Ιούλιο: μέσα σε ένα χρόνο χάθηκαν 29.933 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2014 το ποσοστό της πλήρους απασχόλησης ήταν στο 48,22%, ποσοστό που είναι τριπλάσιο σε σχέση με το φετινό.

Αναλυτικά, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι απολύσεις ήταν περισσότερες των προσλήψεων κατά 16.650 άτομα και ανήλθαν στις 160.630 τον φετινό Ιούλιο, από 143.980 που είχαν καταγραφεί τον Ιούλιο του 2014.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, από τις συνολικά 143.972 προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τον προηγούμενο μήνα, μόλις το 16,07%, δηλαδή 23.127 άτομα, αφορούσαν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Οι περισσότερες προσλήψεις σε ποσοστό 47,3%, δηλαδή 67.714 άτομα, έγιναν για την κάλυψη αναγκών εκ περιτροπής απασχόλησης, που σημαίνει εργασία κάποιες λίγες ημέρες την εβδομάδα όταν υπάρχει ανάγκη. Επίσης, άλλες 53.131 προσλήψεις που αντιστοιχούν στο 36,9% αφορούσαν σε μερική απασχόληση.

Δείτε πιο αναλυτικά τα παραπάνω στοιχεία στους στατιστικούς πίνακες που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος «Εργάνη»:

 


Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα εντός του ευρώ σε μία χώρα σαν την Ελλάδα και αυτή η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα χειρότερη από το φθινόπωρο. Είναι σαφές πως οι προθέσεις της συγκυβέρνησης των "μαϊμού" αριστερών και των ανεύθυνων Ελλήνων είναι η πλήρης εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων γιατί έτσι θέλει η Ευρώπη.

Εμείς ακόμα ζητάμε την παραμονή μας στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Αν ναι, γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου