Λεηλατούν την περιουσία της Ελλάδος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

13/07/2015

Λεηλατούν την περιουσία της Ελλάδος

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στο συμβιβασμό-προδοσία στον οποίο ενέδωσε η Ελληνική συγκυβέρνηση των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ και των κατ' ευφημισμόν "πατριωτών" των ΑΝΕΛ! Τμήμα της περιουσίας του Ελληνικού δημοσίου ύψους 50 δις ευρώ (27% του ΑΕΠ) θα δοθεί στο νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή θα παραχωρηθεί στους δανειστές! Μάλιστα, η αρχική πρόταση των φασιστών δανειστών ήταν να μεταφερθεί η δημόσια περιουσία σε fund που θα εδρεύει στο εξωτερικό και για το οποίο ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά στα διεθνή μέσα ενημερώσεως.

Τελικά αποφασίστηκε πως το νέο ταμείο θα είναι υπό την αυστηρή επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα εδρεύει στην Αθήνα, θα ελέγχεται (;) από την Ελληνική κυβέρνηση και τα χρήματα θα αξιοποιούνται κατά το ήμισυ για την αντιμετώπιση του χρέους και κατά το ήμισυ για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε πως «το ταμείο θα περιλαμβάνει και στοιχεία τραπεζών, οι οποίες θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν», χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει ποια τραπεζιτική περιουσία θα περάσει στο ταμείο. Ο νέος "ιδιοκτήτης" του τμήματος της Ελληνικής περιουσίας, Jean-Claude Juncker, δήλωσε πως στο ταμείο αυτό θα γίνει μεταφορά περιουσιακών στοιχείων από όπου θα ακολουθήσει η ρευστοποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων από ιδιωτικοποιήσεις ή διαχείριση κεφαλαίων, ενώ τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν κατά 50% για επενδύσεις στην Ελλάδα και κατά 50% για την αποπληρωμή του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε συμφωνία με τους δανειστές και με τις βέλτιστες (;) διεθνείς πρακτικές (φαντάζομαι πως δεν εννοούν τις δυτικές πρακτικές που οδήγησαν την χώρα μας σε αυτή την κατάντια), θα πρέπει να υιοθετηθεί νομικό πλαίσιο για να διασφαλιστούν οι διαφανείς διαδικασίες και η επαρκής τιμολόγηση της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις αρχές και τα πρότυπα του ΟΟΣΑ (κατά τα άλλα θα έχει τον έλεγχο η Ελληνική κυβέρνηση) για την διαχείριση των κρατικών επιχειρήσεων. Όπως φαίνεται, το νέο ταμείο είναι η εγγύηση για την αποπληρωμή του νέου δανείου που θα λάβει η χώρα από τον τοκογλυφικό Ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM).

Οι Ευρωπαίοι κάνουν πλιάτσικο πια πάνω στο πτώμα της Ελλάδος που σκότωσαν και πάλι Ελληνικά χέρια, αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, φυσικά του ποταμιού, με την συνεργασία και την ανοχή των ακραίων εξτρεμιστών του ΚΚΕ και της χρυσής αυγής που επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη.

Τώρα είναι η σειρά μας αδέλφια! Πρέπει να εμποδίσουμε την λεηλασία της πατρίδος μας! Πρέπει ακόμα και να πεθάνουμε αν χρειαστεί, υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και το δίκαιο απέναντι στους φασίστες τοκογλύφους, αλλά και τους εγχώριους προδότες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου