Επιχείρηση Νέμεσις! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/07/2015

Επιχείρηση Νέμεσις!

Μετά από συζητήσεις που έκανα με κατοίκους πολλών περιοχών αλλά και τα δικά σας σχόλια, είμαι βέβαιος πως κάτι κρύβεται πίσω από την κινητοποίηση του στρατού τις τελευταίες ημέρες. Τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου αναφέρονται στον καιρό του δημοψηφίσματος, αλλά η πραγματικότητα αποκαλύπτει πως η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη! Όπως δεσμεύτηκα χθες (27/7/2015), σας παρουσιάζω σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο το άρθρο του Alex Lantier στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας κίνησης των σοσιαλιστών.

Μετά το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Ελλάδος για την λιτότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Κυριακή [σημ. ΜΒΒ: 5/7/2015], η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας παραμένει εξαιρετικά τεταμένη. Δημοσιεύματα του Τύπου κάνουν λόγο για ένα σχέδιο που καταρτίστηκε πριν από την ψηφοφορία, με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Νέμεσις», που προβλέπουν την ανάπτυξη του στρατού μαζί με τα ΜΑΤ προκειμένου να συντρίψουν την κοινωνική διαμαρτυρία.

Η απάντηση της Ε.Ε. στην ψηφοφορία είναι να απειλεί να κόψει τις πιστώσεις προς την κυβέρνηση και τις τράπεζες της Ελλάδας και να αναγκάσει μια Ελληνική έξοδο από το ευρώ. Αυτό θα οδηγούσε σε κατάρρευση του εμπορίου της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των ζωτικής σημασίας εισαγωγών καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προσπαθεί να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με την Ε.Ε. για οικονομική βοήθεια με αντάλλαγμα την επιβολή των νέων μέτρων λιτότητας, στελέχη μέσα στην κυβέρνηση και το κράτος ετοιμάζουν τη δυνατότητα της μαζικής καταστολής.

Η «Επιχείρηση Νέμεσις», το όνομα της οποίας προέρχεται από τη θεά της θείας τιμωρίας και αναπτύχθηκε υπό τη διεύθυνση του υπουργού των Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, είναι ένα σχέδιο για την ανάπτυξη των ΜΑΤ και μονάδων του στρατού για την φύλαξη βασικών κτιρίων και υποδομών έναντι των διαμαρτυριών. Εάν εφαρμοστεί, θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ο στρατός θα έχει αναπτυχθεί εναντίον του Ελληνικού λαού από τους -υποστηριζόμενους από τη CIA- συνταγματάρχες της χούντας του 1967-1974.

Η Ιταλική La Repubblica ανέφερε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη στείλει 2.000 αστυνομικούς στους δρόμους για να προετοιμάσει μια καταστολή. Η αστυνομία ετοιμάζεται να προφυλάξει «υπουργεία, πρεσβείες, και ευαίσθητους στόχους όπως σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών» αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Υπάρχουν επίσης σχέδια για τη δημιουργία περιμέτρων ασφαλείας γύρω από 480 τράπεζες και 600 supermarkets στην Αττική [την μητροπολιτική περιοχή των Αθηνών], η οποία, σύμφωνα με έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας, είναι πιθανό να είναι στόχοι επίθεσης σε περίπτωση κοινωνικής αναταραχής μετά το δημοψήφισμα».

Αυτό το σχέδιο είναι, ωστόσο, μόνο προκαταρκτικό σε μια πολύ ευρύτερη επέμβαση του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας κατά του πληθυσμού, ανέφερε η La Repubblica. «Τα μυστικά αρχεία του Βούτση περιλαμβάνουν επίσης ένα σχέδιο Β, που ο καθένας ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί, με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Νέμεσις». Αυτά είναι τα επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν αν η Ελλάδα, παρόλο που κανείς δεν το θέλει, πρόκειται να πέσει σε μια περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας μετά το δημοψήφισμα» έγραψε.

Είναι σαφές ότι το περιεχόμενο της «Επιχείρησης Νέμεσις» είναι μια προσπάθεια να επιβάλει μια στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα. Η επιχείρηση, όπως επιβεβαίωσαν οι Times του Λονδίνου, «προβλέπει στρατεύματα περιπολίας στις μεγάλες πόλεις, αν υπάρχει εκτεταμένη και παρατεταμένη διατάραξη της δημόσιας τάξης».

Η La Repubblica σημείωσε ότι η αρχική επιχείρηση της αστυνομίας, που έχει ήδη δρομολογηθεί από τον Βούτση, είναι μια «έκδοση πιστής αντιγραφής της επιχείρησης που υλοποιήθηκε το 2008 όταν η Αθήνα διαμαρτυρόταν για το θάνατο του 15-χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό στα Εξάρχεια. Την εποχή εκείνη, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ορισμένη ιστορική αντίποινα, ήταν στην πλευρά απέναντι από τις δυνάμεις καταστολής των ταραχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου