Ο καλύτερος εταίρος της Ευρώπης - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/07/2015

Ο καλύτερος εταίρος της Ευρώπης

«Είτε το θέλει η Ευρώπη, είτε όχι, στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχει καλύτερος εταίρος για τους Ευρωπαίους στην Ελλάδα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα». Η διαπίστωση αυτή ανήκει στην Γερμανική εφημερίδα Die Welt και στον αρθρογράφο Jan Dams.

«Ο Τσίπρας κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα από την Ελληνική βουλή, παραβιάζοντας τις υποσχέσεις του», επισημαίνει η Die Welt. «Μπορεί κανείς να απαιτήσει από τον Τσίπρα να χαιρετίσει ικανοποιημένος την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων στις οποίες συμφώνησε με τους πιστωτές της Αθήνας, όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που έρχονται σε αντίθεση με την αριστερή ιδεολογία του;» αναρωτιέται ο Dams λανθασμένα καθώς προφανώς δεν μπορεί να καταλάβει πως δεν υπάρχει αριστερή ιδεολογία στην συγκυβέρνηση της καταστροφής.

«Μπορεί να περιμένει κανείς από τον Έλληνα πρωθυπουργό να τις πουλήσει ως τις καλύτερες ιδέες που είχαν οι πιστωτές και ο ίδιος, την ώρα που μερικές ημέρες νωρίτερα είχε ζητήσει από τους Έλληνες να απορρίψουν ένα παρόμοιο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων; Ποιος θα τον πίστευε; Όμως, μπορεί κανείς να περιμένει από τον Τσίπρα να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Να τις εφαρμόσει τηρώντας τις διορίες. Να μην σαμποτάρει τις προϋποθέσεις και αυτό το έκανε». Αυτό που δεν σημειώνει το άρθρο είναι πως ο πρωθυπουργός τήρησε τις υποσχέσεις του στους ξένους, αθετώντας όλες τις υποσχέσεις που έδωσε στο εσωτερικό! Τελικά είναι πρωθυπουργός της Ελλάδος ή καγκελάριος της Ε.Ε.;

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος επιχειρηματολογεί πάνω στο ότι ο Ελληνικός λαός είναι ανόητος πολιτικά και πως δεν έχει κρίση. «Παρά τις διαφωνίες από το εσωτερικό του κόμματός του, ο Έλληνας πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στην ομιλία του στην Ελληνική βουλή και τελικά κατάφερε να το περάσει και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία. Ακόμη και σε περίπτωση διεξαγωγής νέων εκλογών στην Ελλάδα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Τσίπρας θα είναι και πάλι νικητής. Αν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, ο Τσίπρας έχασε απέναντι στους Ευρωπαίους, έτσι τουλάχιστον το βλέπουν πολλοί Έλληνες. Όμως παράλληλα η άποψη πολλών Ελλήνων είναι ότι αντιστάθηκε και πολέμησε σαν άνδρας». Είναι γεγονός πως στις ημέρες μας το πρότυπο του άνδρα έχει αλλοιωθεί πολύ. Ακόμα κι έτσι όμως, την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις ανδρεία, ακόμα κι αν δεν μιλάς καλά Ελληνικά!

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας καλύτερος εταίρος για να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους. Άρα θα πρέπει να ελπίζουν ότι ο Τσίπρας θα είναι σε θέση από πολιτική άποψη να σταθεροποιήσει την εύθραυστη οικονομικά χώρα. Να μπορέσει να συμπαρασύρει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων το κόμμα του. Να βάλει στην άκρη τους διαφωνούντες». Αυτό εξηγεί εν πολλοίς το γιατί έχει τέτοιο ρεύμα ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ.

Αν η Die Welt κυκλοφορούσε το 480 π.Χ. στα Περσικά, τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον έγραφε «کابوس»

3 σχόλια:

  1. Εξήγησέ μας σέ παρακαλώ, τί είναι τό "«کابوس»";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι το πρόβλημα! Είμαστε στην εποχή της πληροφορίας κι όμως ο κόσμος μπορεί να μην έχει πάρει χαμπάρι τι έγινε... Μπορεί να μην έχει καταλάβει οτι ο Τσίπρας εκτός από το οτι έκανε κολοτούμπα είναι και υστερόβουλος (καθώς έκανε δημοψήφισμα ελπίζοντας στο ναι για να ρίξει την ευθύνη στο λαό μετά)! Δεν καταλαβαίνουμε ούτε από γραφήματα χρέους και άλλων μακροοικονομικών μεγεθών, ούτε από νόμους που ψηφίζονται ούτε από τίποτα! Μόνο αν χάσουμε το πιάτο κοτόπουλο, τότε αναρωτιόμαστε ποιος κυβερνάει την ημέρα που χάσαμε το πιάτο... Αυτό μας νοιάζει! Κι όμως κινδυνεύουμε να ξαναβγεί ο Τσίπρας αν γίνουν τώρα εκλογές! Είναι τραγικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή