Ποιος δεν θέλει την μείωση του Ελληνικού χρέους; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/07/2015

Ποιος δεν θέλει την μείωση του Ελληνικού χρέους;

«Οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να συμφωνήσουν να μειώσουν το χρέος της Ελλάδος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο». Αυτή είναι η ελπίδα που εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Madeleine Odette Lagarde, καταλήγοντας την χθεσινή (15/7/2015) συνέντευξή της στο CNN. «Έχω κάποια ελπίδα, επειδή τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια ευνοϊκή διάθεση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό που έχουμε πει στους Ευρωπαίους είναι ότι ανεξάρτητα με την μορφή που θα πάρει, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να ελαφρυνθεί το βάρος και να μπορέσει η χώρα να αποδείξει ότι το χρέος της μπορεί να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν σήμερα (16/7/2015) και ο Mario Draghi. που δήλωσε πως η ανάγκη για μια ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους είναι «αδιαμφισβήτητη». Επίσης αποφάσισε ότι οι Ελληνικές τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν περισσότερη έκτακτη χρηματοδότηση, αυξάνοντας το όριο του ELA κατά 900 εκατομμύρια ευρώ για μία εβδομάδα. «Τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα. Είχαμε μια σειρά από ειδήσεις με την έγκριση του πακέτου χρηματοδότησης-γέφυρας, με τις ψηφοφορίες, διάφορες ψηφοφορίες σε διάφορα κοινοβούλια, οι οποίες πλέον αποκατέστησαν τις συνθήκες για αύξηση στον ELA» δήλωσε.

Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει το προφανές, εκτός από τους Γερμανούς και τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, επιχείρησε να δημιουργήσει λάθος κλίμα και εντυπώσεις λέγοντας πως υπάρχει δέσμευση των εταίρων σχετικά  με την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό είναι ... τουλάχιστον ανακριβές, αν όχι ψευδές, καθώς στην συμφωνία αναφέρεται ρητά πως «Η σύνοδος κορυφής για το ευρώ τονίζει ότι δεν μπορούν να αναληφθούν απομειώσεις της ονομαστικής αξίας του χρέους».

Ο πρωθυπουργός από την σύνοδο κορυφής της Κυριακής 132/7/2015 έχει πείσει μέχρι και τον τελευταίο υποστηρικτή του, ότι δρα ανεξέλεγκτος και χωρίς να υπολογίζει κανέναν στο εσωτερικό της χώρας. Βρισκόμαστε μπροστά στην απόλυτη μορφή ολοκληρωτικής και αλαζονικής εξουσίας που μόνο προβλήματα μπορεί να εγγυηθεί. Το ΟΧΙ του λαού μετατράπηκε σε δουλικό "ναι" και από σήμερα "αποκεφαλίζονται" οι αντιφρονούντες! Αυτή είναι η ριζοσπαστική αριστερά! Ο φασισμός από την ... αριστερή του πλευρά!

1 σχόλιο:

  1. Βασίλης Μακρής17 Ιουλίου, 2015 13:49

    Δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω με όλα όσα γράφεις. Ιδίως συμφωνώ με αυτό που γράφεις : " O φασισμός από την αριστερή του πλευρά ". Εξ άλλου και η επιδερμική αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια μελλοντική αναδιάρθρωση του χρέους τον προσεχή Οκτώβριο, φανερώνει την πλήρη απροθυμία της κυβέρνησης να διαγραφεί το χρέος. Ο πραγματισμός τους δηλοί σαφώς συμμόρφωση και σύμπλευση με τους καταστροφείς της χώρας μας. Δεν θα τους αφήσουμε. Διότι πώς να το κάνουμε ! Και οι παππούδες και οι γονείς μας έδωσαν το βιος τους για να αυγατήσει η πατρίδα μας. Τόσο στους Βαλκανικούς πολέμους, όσο και στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Και δεν είναι σχήμα λόγου. Πρώτη φορά λοιπόν αριστερά ...και πρώτη φορά τόση αδιαντροπιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή