Μετά την ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε μεταμεσονύκτια στο Ελληνικό κοινοβούλιο που αφορά στην εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού να διαπραγματευτεί με τους δανειστές τα νέα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, φάνηκαν καθαρά οι προθέσεις όλων των κομμάτων και των βο(υ)λευτών.
Με 251 «ναι», έναντι 32 «όχι» και 8 «παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ -μεταξύ των οποίων από δύο υπουργούς και την πρόεδρο της Βουλής- ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτήθηκε τελικά από τη Βουλή να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Από τους 162 βουλευτές της συγκυβέρνησης, ψήφισαν οι 145. Συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν 17 διαφοροποιήσεις με 2 «όχι» , 8 «παρών» και 7 απουσίες, ενώ από τους «πατριώτες» των ΑΝΕΛ δεν υπήρξε η παραμικρή διαφοροποίηση, κάτι που δικαίως από ανεξάρτητους Έλληνες τους μετατρέπει σε ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ Έλληνες.
Να σημειωθεί πως στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν πρέπει να προστεθούν ακόμα 15 που ψήφισαν μεν «ναι» αλλά έχουν ενστάσεις, κάτι που σημαίνει πως το μέτωπο της συγκυβέρνησης δεν είναι πια τόσο αρραγές. Το βέβαιο είναι πως η κυβέρνηση απώλεσε την δεδηλωμένη, σε διάστημα λιγότερο από μία εβδομάδα από την επιτυχία της στο δημοψήφισμα! Αυτό σίγουρα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να το επιτύχει!
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τον οποίο προσωπικά θεωρώ ως απόλυτα ειλικρινή και τίμιο, μετά το «παρών» που ψήφισε κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με το «παρών» εξέφρασα την ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια «πρόταση» που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας. Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει – χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας».
Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι στο κοινοβούλιο με την νοοτροπία του υπουργού Ενέργειας. Εύχομαι ο ίδιος να διατηρήσει αυτήν την στάση και να επηρεάσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους συναδέλφους του. Σε διαφορετική περίπτωση η πατρίδα μας θα χαθεί...
Έχω μιά ένσταση: Τί είδους ειλικρίνεια καί τιμίοτης είναι αυτή που χαρακτηρίζει τόν κ. Λαφαζάνη ώστε όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή νά πή "ναί" ή "όχι", λέει "παρών";
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό κατά τήν γνώμη μου λέγεται πολιτικαντισμός καί φυγομαχία.Τό δένδρον εκ τών καρπών αυτού γινώσκεται...
Δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να υπερασπιστώ κανέναν, ούτε να γίνω τιμητής του ονόματός του. Ωστόσο οφείλω να διευκρινίσω πως ο χαρακτηρισμός που απέδωσα στον υπουργό δεν έρχεται ως επιβράβευση της στάσης του, αλλά ως έκφραση της προσωπικής μου άποψης σχετικά με το πρόσωπό του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό ανθρώπους που εμπιστεύομαι απόλυτα και οι οποίοι τον γνωρίζουν προσωπικά και αρκετά καλά ξέρω πως είναι έντιμος, ηθικός και συνεπής.
Το μισό χρέος της Ελλάδας ειναι απ´τα πήγαινε έλα στο Eurogroup
ΑπάντησηΔιαγραφήειπα να πω κι εγω την αποψή μου.....
Το πρόβλημά μας λοιπόν είναι η δήλωση του Π.Λαφαζάνη. Και εξηγούμαι: Πως γίνεται να γίνει η Πατρίδα μας όλα αυτά που περιγράφει χωρίς λιτότητα; Δηλ. με το που ξεκινάς φτάνεις κορυφή; Πως γίνεται να γίνεσαι ανεξάρτητος και να πατάς στα πόδια σου χωρίς παραγωγή; Είναι δυνατόν να δημιουργήσεις συνθήκες παραγωγής πλούτου, όταν θεωρείς το κέρδος και τον ιδιωτικό τομέα μια διαδικασία ληστρική, βρώμικη και την επιχειρηματικότητα τουλάχιστον ανήθικη; Είναι δυνατόν να θεσπίσεις συντάξεις αξιοπρεπείς, κατά τα λεγόμενά του με άδεια ταμεία των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, από την κακοδιαχείριση και την έλλειψη κριτηρίων απόδοσης των αποθεματικών τους με όρους ελεύθερης αγοράς; Είναι δυνατόν να δημιουργήσεις οτιδήποτε όταν είσαι εκτός πραγματικότητας; και η αριστερά είναι εκτός πραγματικότητας όταν μιλάει για σύγκρουση και όχι για συνεργασία των κοινωνικών ομάδων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω πιει καφέ με τον Π.Λαφαζάνη για να τον γνωρίζω. Πιθανόν να είναι έτσι όπως γράφεις. Το μειονέκτημά του όμως και το ανυπέρβλητο εμπόδιο για δημιουργία δυνατής και ανεξάρτητης Πατρίδας είναι οι αριστερές του ιδέες.
Με εκτίμηση
Π.Χρυσικός
@ Π. Χρυσικό: Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την απάντησή σου στο σχόλιό μου που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια διευκρίνιση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα τα υπόλοιπα που είπες είναι καλά, αλλά αόριστα και δεν ξέρω σε τι απαντούν. Εγώ πρώτος έγραψα πως η Ελλάδα χρειάζεται ΕΛΛΗΝΑ πολιτικό και ΕΛΛΗΝΙΚΟ πρόγραμμα. Ξεφύλλισε λίγο το παρόν blog και θα δεις το ποια είναι η θέση μου στο οικονομικό ζήτημα και όχι μόνο. Δεν καταλαβαίνω προς τι αυτή η ανάγκη να επαναλάβουμε τα αυτονόητα και να κυνηγάμε τα φαντάσματα της αριστεράς.
Κανείς δεν τους θέλει στην εξουσία, όπως δεν θέλει ομοίως και όλους όσοι βρίσκονται σήμερα στο κοινοβούλιο. ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς δεν έχει κάνει το παραμικρό για τον τόπο! ΚΑΝΕΙΣ!
Αυτούς όμως προβάλλει η τηλεόραση και γι' αυτό εκλέγονται από τον μέσο ανενημέρωτο Έλληνα. Το πρόβλημα όμως με όλους όσοι σκέπτονται ξέρεις ποιο είναι; Εξαντλούνται σε διαμάχη και επιχειρήματα με όποιον έχει πραγματικά αγαθή πρόθεση και παλεύει σε έναν άνισο αγώνα, ενώ την ίδια ώρα αφήνουν τους πολιτικάντηδες ανενόχλητους να κατασπαράζουν και να βουλιάζουν την χώρα!
Σκέψου το λίγο και θα καταλάβεις τι σου λέω!