Οι μαύροι κύκνοι της τέλειας καταιγίδας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

03/06/2015

Οι μαύροι κύκνοι της τέλειας καταιγίδας

Με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανησυχούν για την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα και τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, στις 29/5/2015 ο πρώην Αμερικανός υπουργός των Οικονομικών και αρκετά γνωστός μας πια Dr. Paul Craig Roberts, προειδοποίησε στο Κing World News ότι κινδυνεύουμε μαύροι κύκνοι να καταπιούν τον κόσμο, ενώ στη συνέχεια προειδοποίησε πως «είναι μια τέλεια καταιγίδα».

Την ίδια μέρα στην πατρίδα μας η πλειοψηφία "ξέχασε" να αναφερθεί στην αποφράδα ημέρα της 29/5/1453, ενώ τα προβοκατόρικα μέσα ενημέρωσης ή αποσιώπησαν ή παραποίησαν το ιστορικό αυτό γεγονός που στοίχισε πολύ, και συνεχίζει να στοιχίζει, σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Το παρακάτω κείμενο είναι μόνο ένα μικρό μέρος της απίστευτης ακουστικής συνέντευξης του Dr. Paul Craig Roberts, όπως την δημοσίευσε ο King World News, αλλά και ο ίδιος ο Dr. Roberts στην προσωπική ιστοσελίδα του. O King World News έχει πλέον κυκλοφορήσει την συνέντευξη όπου ο Dr. Roberts συζητά για μία από τις μεγαλύτερες περιόδους κρίσης που έχει δει ποτέ ο κόσμος, με τον χρυσό, το ασήμι, και τα επικίνδυνα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Παραθέτω την μετάφραση μου από το Αγγλικό κείμενο σε δυο συνέχειες.

Dr. Paul Craig Roberts: Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακμάζουν πολύ γρήγορα, και όταν ανάψει το σπίρτο πρόκειται να γίνει κόλαση, διότι υπάρχουν πάρα πολλές αστήρικτες τιμές σε ομόλογα, μετοχές, νομίσματα, και στην πολιτική αξιοπιστία

Καταστροφικές συνέπειες και το τέλος της καταστολής των τιμών του χρυσού και του αργύρου
Αν είμαστε επισήμως σε ύφεση, είναι αυτό ένας μαύρος κύκνος; Εάν το Fed απαντά λέγοντας, «Ω, δόξα τω Θεώ, τώρα μπορούμε να εκτυπώσουμε ακόμα περισσότερα χρήματα, επειδή έχουμε άλλη μια ύφεση», μπορούν να συνεχίσουν να καταστέλλουν τις τιμές του χρυσού και του αργύρου με τις ακάλυπτες βραχυπρόθεσμες πωλήσεις, με μία ακόμα εντολή για τύπωμα χρημάτων; Αμφιβάλλω.

Νομίζω ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να παίρνουν την κάτω βόλτα και αυτό θα μπορούσε να συμβεί πολύ απότομα. Αλλά και πάλι, Eric, έχω εκπλαγεί ότι μια τέτοια ανισόρροπη πολιτική θα μπορούσε να συνεχιστεί για όσο διάστημα έχει συνεχιστεί χωρίς να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Eric King: (σημ. ΜΒΒ: Η γνώμη σας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα) Επειδή κληθήκατε μαζί με άλλους για να σώσετε τις Ηνωμένες Πολιτείες από την κατάρρευση, όταν ήρθε ο πρόεδρος Reagan στην εξουσία. Καθώς μας παρακολουθείτε να πιέζουμε όλο και πιο κοντά στον τοίχο όπου η Αυστριακή οικονομία μας προειδοποιεί να μην πλησιάσουμε, αν έπρεπε να κάνετε μια εικασία, τι πρόκειται να αρχίσει έτσι ώστε να γίνει αιτία κατάρρευσης όλου αυτού του (σχήματος Ponzi);

Dr. Paul Craig Roberts: Λοιπόν στην πραγματικότητα, Eric, έχουμε σκαρφαλώσει πάνω στον τοίχο που οι Αυστριακοί μας προειδοποίησαν να μη πλησιάσουμε. (Γέλια). Δεν έχουμε απλά πλησιάσει κοντά σε αυτόν, έχουμε ήδη ανέβει πάνω του.

Νομίζω ότι δεν υπολογίσαμε σωστά σκεπτόμενοι, Eric, ότι θα μπορούσαμε να έχουμε την Ρωσία και την Κίνα ως υποτελή κράτη. Δεν πρόκειται να είναι υποτελή κράτη. Ως εκ τούτου, αυτή η συνειδητοποίηση εκ μέρους της Ευρώπης θα μπορούσε να επηρεάσει την ανοχή της ως προς την δική της υποτέλεια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί (οι Ευρωπαίοι) θα μπορούσαν να αποφανθούν:

«Κοιτάξτε όλους τους κινδύνους στους οποίους έχουμε οδηγηθεί εξαιτίας της Washington: Κίνδυνο σύγκρουσης με την Ρωσία, διάλυση των πολύ κερδοφόρων οικονομικών σχέσεών μας με την Ρωσία, και ανανέωση του Ψυχρού Πολέμου με την Ρωσία κάτω από τον οποίο υποφέραμε κατά την διάρκεια (σχεδόν ) όλου του 20ου αιώνα μέχρι που ο Reagan του έδωσε ένα τέλος. Τώρα κοιτάξτε, οι μπάσταρδοι τον έφεραν πίσω. Γιατί το έκανε αυτό η Washington;»

[ Συνεχίζεται... ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου