ΟΧΙ των ΗΠΑ στο δημοψήφισμα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/05/2015

ΟΧΙ των ΗΠΑ στο δημοψήφισμα

Το Bloomberg επιμένει στην ανθελληνική πολιτική του, την οποία καλύπτει πίσω από -τάχα- οικονομολογικά και πολιτικά επιχειρήματα. Αυτή τη φορά το άρθρο του προβοκάτορα Γαλλο-Αμερικανο-Αιγύπτιου μουσουλμάνου οικονομολόγου Mohamed A. El-Erian προσπαθεί να προπαγανδίσει την άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να προβεί σε δημοψήφισμα και ότι πρέπει να παραμείνει εντός της ευρωζώνης.

Ο El-Erian είναι επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Γερμανικού ομίλου της Allianz, CEO και συν-επικεφαλής στον επενδυτικό τομέα της "αμαρτωλής" και σκοτεινής PIMCO και προεδρεύων του παγκοσμίου συμβουλίου ανάπτυξης της μουσουλμανοκρατούμενης κυβέρνησης του Barack Hussein Obama. Νομίζω πως αυτό το βιογραφικό και μόνο είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς τις προθέσεις που πηγάζουν μέσα από τις προτάσεις και τις υποδείξεις των ΗΠΑ που εκφράζονται μέσα από αυτό το προβοκατόρικο δημοσίευμα.

Όποιος διαβάσει προσεκτικά το κείμενο του El-Erian (εδώ σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο), καταλαβαίνει πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδος από την ευρωζώνη -και γενικότερα- από την Ε.Ε., γιατί θα χάσουν την πρόσβαση και την επιρροή σε αυτήν. Ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή οι ΗΠΑ έχουν όλες τις συνθήκες ευνοϊκές και με το μέρος τους, αλλά κυρίως, μετά από πολύ καιρό, έχουν μια Ελληνική κυβέρνηση υπό την άμεση και ευθεία επιρροή τους.

Εκτίμησή μου είναι πως μετά και την επανεκλογή του Cameron στο Ηνωμένο Βασίλειο, ούτε η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. γιατί η πολιτική της "κόρη" (ΗΠΑ) θα έχανε ένα σοβαρό σημείο επιρροής στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο επαίσχυντος μεσαιωνικός εκλογικός νόμος της Βρετανίας άφησε εκτός της Βουλής την μόνη αυθεντική φωνή ενάντια στην Ευρώπη, το UKIP του Nigel Farage. Συνεπώς, οι ΗΠΑ έχουν να χάσουν πολλά στην περίπτωση που η Βρετανία και η Ελλάδα αποσχιστούν από την Ε.Ε.

Το ζήτημα που τίθεται δεν είναι το τι συμφέρει τις ΗΠΑ, αλλά την Ελλάδα μας. Την Ελλάδα μας σε καμία περίπτωση δεν την συμφέρει η παραμονή στην ευρωζώνη, αλλά και στην Ε.Ε. Επιφυλάσσομαι να επανέλθω με στοιχεία της Ελληνικής οικονομίας από της εισόδου της στην Ε.Ε. και στην νομισματική ένωση, έτσι ώστε να επαληθευθεί -ή όχι- το δίκαιο του ισχυρισμού μου.

Η τελική ευθύνη βαρύνει εμάς, τους Έλληνες πολίτες, γιατί εντέλει η τελική έγκριση στο οποιοδήποτε σχέδιο έρχεται μετά από τη συμφωνία μας είτε μέσω της αδιαφορίας μας, είτε μέσω της ψήφου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου