Ο πόνος σου, πλούτος μου! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

14/05/2015

Ο πόνος σου, πλούτος μου!

Οι φήμες και τα ευφάνταστα κατευθυνόμενα σενάρια στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την Ελλάδα και την GRexit, ωφέλησαν μια άγνωστη Καναδική εταιρεία εκτύπωσης χαρτονομισμάτων της οποίας η μετοχή εκτοξεύτηκε μέσα σε λίγες μέρες. Μόνο μέχρι στιγμής, δηλαδή στο πρώτο μισό του Μαΐου, οι μετοχές της Fortress Paper έχουν σημειώσει άνοδο 65% και 22% προχθές, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, που θεωρεί πως η πιθανή αιτία είναι ένα συμβόλαιο της εταιρείας με την Αθήνα για να τυπώσει παράλληλο νόμισμα.

Βέβαια αυτό το σενάριο δεν είναι καινούργιο, αλλά είχε κυκλοφορήσει ξανά το 2012. Η Fortress Paper που είναι η θυγατρική της Landqart, κορυφαίας εταιρείας παραγωγής τραπεζογραμματίων και χρεογράφων, ανακοίνωσε όταν η οικονομική κρίση στην Ευρώπη βρισκόταν στο αποκορύφωμά της πως είχε μια μεγάλη παραγγελία για χαρτονομίσματα, γεγονός που έστειλε τη μετοχή της στα ύψη και αποτέλεσε μια ξεκάθαρη ένδειξη για την πιθανότητα μιας GRexit, μιας SPexit ή μιας ITexit εκείνη την εποχή.

Αυτή τη φορά, η μετοχή κινείται αυξητικά σε τρελούς ρυθμούς χωρίς να υπάρχει, ακόμα, κάποια είδηση. Πάντως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Chadwick Wasilenkoff, αυτή τη φορά αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια για την πορεία που κατέγραψε η μετοχή της Καναδικής εταιρείας εκτυπώσεων.

Την περασμένη εβδομάδα η Καναδική εταιρεία είχε ανακοινώσει πως στο α' τρίμηνο πούλησε 2.715 μετρικούς τόνους «τιτλοποιημένου χαρτιού» από 2.270 τόνους στο δ' τρίμηνο του 2014.

Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους, πόσα παιχνίδια κρύβονται πίσω από κάθε είδηση που προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης ή μετά από κάθε ανακοίνωση στην οποία προβαίνει η οποιασδήποτε κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή τα όργανά της. Η ανησυχία και η ανασφάλεια του Ελληνικού λαού, εξαιτίας των κυβερνήσεών του αλλά και της πολιτικής που ακολουθούν, έχουν μετατραπεί σε πηγή πλούτου πολλών εταιρειών και πολλών πολιτικών ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η αβεβαιότητα έχει οδηγήσει τους ασθενέστερους ψυχικά πολίτες στην αυτοκτονία, την ίδια στιγμή που κάποιοι δεν προλαβαίνουν να μετρήσουν τα κέρδη τους από αυτήν την κατάσταση. Όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι είναι συνεργοί εγκλημάτων που διαπράττονται σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων και αποσκοπούν μόνο στο επαίσχυντο και αιματοβαμμένο κέρδος.

Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να επιμείνουμε σθεναρά στο συμφέρον της Πατρίδος μας και μόνο! Αυτή τη στιγμή σαν Έθνος έχουμε την απόλυτη ανάγκη να επιστρέψουμε στα λογικά μας, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα falsos κελεύσματα των σύγχρονων σειρήνων της Δύσης και να επαναπατριστούμε στην Ιθάκη μας, που είναι ο αυθεντικός τρόπος ζωής στην Ελλάδα των Πατέρων μας πριν από την ανάμιξη και την πρόσμιξη των παράταιρων δυτικών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου