Νούμερα και αριθμοί - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

18/03/2015

Νούμερα και αριθμοί

Οι μάσκες των "πολιτισμένων" Ευρωπαίων πέφτουν μέρα με τη μέρα από τα πρόσωπα όλων των υψηλά ιστάμενων της Ε.Ε., φανερώνοντας τα μοχθηρά πρόσωπά τους που είναι έτοιμα να κατασπαράξουν την Ελλάδα. Έτσι, λοιπόν, ο Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem μιλώντας στον Ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR αναφέρθηκε στην επιβολή capital controls (ελέγχων στη ροή κεφαλαίων) στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της έως τον Ιούλιο, αναφέρθηκε ο Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem.

«Θυμηθείτε την Κύπρο. Οι τράπεζες έκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα, οι εισροές και εκροές κεφαλαίων στη χώρα τέθηκαν υπό συγκεκριμένους περιορισμούς. Επομένως, υπάρχουν διάφορα σενάρια, που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση. Ως εκ τούτου, όλα είναι πιθανά», είπε ο Ολλανδός επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Επισήμανε πως οι κύριες προκλήσεις είναι να αποφευχθεί η κατάρρευση των εσόδων του προϋπολογισμού, και να σταθεροποιηθεί η εικόνα των φόρων και των εισροών και να προσελκυσθούν ξένες επενδύσεις. Προειδοποίησε πως η πίεση που δέχεται η ρευστότητα της Ελλάδας θα αυξάνεται με κάθε μέρα που περνά, προσθέτοντας πως οι διαβουλεύσεις με την Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται. Τέλος, ο Dijsselbloem επανέλαβε την προειδοποίηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Mark Rutte πως σε περίπτωση που η Αθήνα ανοίξει τα σύνορα και επιτρέψει μαζική είσοδο μεταναστών στην ευρωζώνη τότε θα βγει από τη συμφωνία του Schengen. Αυτό περισσότερο με υπόσχεση ακούγεται στα αυτιά μου, παρά σαν απειλή!

Επίσης, όπως αναφέρει το Βρετανικό δίκτυο Channel 4, το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, την ενίσχυση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων και τη μέριμνα για τους άστεγους, απορρίφθηκε από τους δανειστές, σύμφωνα με έγγραφο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Declan Costello.

Με βάση την επιστολή, απορρίπτεται επίσης από τους δανειστές και το σχέδιο για τη διευκόλυνση αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο το οποίο περιλαμβάνει διαγραφή των προσαυξήσεων και διεύρυνση της παροχής δυνατότητας υπαγωγής στις 100 δόσεις.

«Σας ζητώ να προχωρήσετε πρώτα στις κατάλληλες διαβουλεύσεις πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη κίνηση, με έμφαση πρώτα από όλα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα προς συζήτηση [...] αν πράξετε το αντίθετο τότε η κίνηση αυτή θα εκληφθεί ως μονομερής ενέργεια η οποία δεν συμβαδίζει με τις δεσμεύσεις του eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου». Όπως σημειώνει ο Declan Costello, εάν το Ελληνικό κοινοβούλιο προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου, θα παραβιαστεί η συμφωνία την οποία υπέγραψε ο Έλληνας υπουργός των Οικονομικών.

Αυτή είναι η Ευρώπη στην οποία οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι είναι εξαθλιωμένοι. Αυτός είναι ο πολιτισμός της Ευρώπης, που ανταλλάσσει την ανθρώπινη ευτυχία με τις άκαμπτες και απάνθρωπες διαδικασίες που δεν οδηγούν πουθενά. Τα νούμερα κοιτούν τους αριθμούς και παραβλέπουν τους ανθρώπους τους οποίους αντιμετωπίζουν ως διακοσμητικά στοιχεία στα σχέδια τους. Οι Ευρωπαίοι πολιτικάντηδες που έχουν τοποθετηθεί στις υψηλές βαθμίδες της Ε.Ε. και των ανούσιων γραφειοκρατικών σχεδιασμών της, συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο στην απανθρωπιά και στην ανοησία.

Δεν ανήκουμε σε αυτόν τον παρακμιακό θίασο που λέγεται Ευρώπη. Η Ελλάδα μας είναι πολύτιμη για να την αφήσουμε να σέρνεται άλλο στα σκουπίδια της Δύσης, που έδυσε χωρίς προοπτική ανατολής. Δεν τους χρειαζόμαστε! Δεν μας εκφράζουν! Μας προξενούν αποστροφή! Να φύγουμε και να μη κοιτάξουμε ποτέ ξανά πίσω! Πριν φύγουμε, μη ξεχάσουμε να ανοίξουμε τα σύνορα και να τους επιστρέψουμε όλους τους λάθρο-ή-μη-μετανάστες που έστειλαν και πλημμύρισαν τη χώρα μας!

3 σχόλια:

  1. ''Πριν φύγουμε, μη ξεχάσουμε να ανοίξουμε τα σύνορα και να τους επιστρέψουμε όλους τους λάθρο-ή-μη-μετανάστες που έστειλαν και πλημμύρισαν τη χώρα μας!'' Χά Χά!! Ακριβώς!!

    Εξαίσιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο βρε Μανώλη!!!!!!
    Επιτέλους πόσο δύσκολο πια είναι να το καταλάβει ο Έλληνας : ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Μανώλη, εσύ σωστά εκφράζεις αυτήν την πατριωτική αντίληψη. Τόσο η πρόσδεση στην ευρωζώνη, όσο και η μανιώδης προσκόλληση στην Ε.Ε. και στις ευρωπαϊκές εμμονές όλης της ελίτ (είτε "συντηρητικής" είτε "προοδευτικής") είναι οι χειροπέδες που έχουν περαστεί στις δυνατότητες απεγκλωβισμού μας από όλον αυτόν το συρφετό. Δεν τρέφω την παραμικρή αυταπάτη για τον νέο θίασο που διατείνεται ότι κυβερνά τον τόπο αυτό. Και εμμονή στο ευρώ έχει, και ανατροπή των δεσμεύσεών του ολοκληρώνει και όσον αφορά τους λάθρα εισελθόντες μάλλον έχει άλλη πρόθεση : τους λύνει τα χέρια και τους ελευθερώνει ανά την επικράτεια ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. Έτσι ! μόνο και μόνο για ικανοποιηθούν οι ιδεολογικές εμμονές της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Είδε ποτέ κανείς τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Πελοπόννησο φερ' ειπείν με την καθημερινή "αποδέσμευση" 20 αλλοδαπών από το πρώην 6ο Σύνταγμα Πεζικού ; Για να ακολουθηθεί μια εθνική πολιτική και στον τομέα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης σε βάρος της Ελλάδας, απαιτείται η παράταξη που έχει την ευθύνη της κυβέρνησης να διαθέτει ηθικό σθένος που στηρίζεται στις πνευματικές παρακαταθήκες της χώρας. Κι αυτοί όχι μόνον δεν το διαθέτουν, αλλά θεωρούν και το Ελληνικό Έθνος προϊόν μιας κατασκευής, υπόθεση δηλ. μιας αφήγησης των (δήθεν) κυρίαρχων τάξεων που κυβερνούσαν από το 1827 μέχρι σήμερα. Επομένως είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα στραφούν στην επικοινωνιακή διαχείριση εντυπώσεων και δηλώσεων ευκαιρίας. Μόνον που αυτές οι πρακτικές δεν αποτελούν λύση του προβλήματος αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή