Ευρωπαίος σημαίνει δούλος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

17/03/2015

Ευρωπαίος σημαίνει δούλος

«Η νέα Ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε τελείως την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων της που είχε ανακτηθεί κατά το παρελθόν. Αυτό είναι ένα σοβαρό πισωγύρισμα», δήλωσε ο υπουργός των Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα στον Ελληνικό λαό. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει περαιτέρω πολεμικές αποζημιώσεις.

«Μέχρι τον Νοέμβριο η Αθήνα ήταν σε έναν δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Πάει αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με την Ελλάδα», δήλωσε ο Schäuble σε εκδήλωση απόψε στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν στους διεθνείς θεσμούς ο οποίος να μπορούσε να του πει τι σκοπεύει τελικά να κάνει η Αθήνα. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στους πολίτες στην Ελλάδα, σαν να τον έβαλε κανείς συνήγορο των Ελλήνων πολιτών.

Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να αγοράσει Ελληνικά ομόλογα μικρής διάρκειας. Επισήμανε μάλιστα ότι η έκδοση T-Bills από την Ελλάδα κατέστρεψε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, ο Schäuble επισήμανε ότι δεν αναμένει από την κυβέρνηση να τηρήσει την προεκλογική της υπόσχεση για εισαγωγή υψηλότερων φόρων στους πλοιοκτήτες. «Ακόμη και η ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα κρατήσει αυτή την υπόσχεση», δήλωσε ο Schäuble και, αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση του Ελληνικού χρέους, τόνισε ότι η αιτία είναι το γεγονός ότι η χώρα ζούσε επί χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της.

Επίσης, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, Pierre Moscovici, δήλωσε χτες (16/3/2015) ότι η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση της Ελλάδας θα δεσμευθεί στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. «Νομίζω ότι η επίτευξη συμφωνίας οποιουδήποτε είδους εξαρτάται από το εάν γίνουν ισχυρές δεσμεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, δεσμεύσεις ότι θα κάνει αυτό που περιέχεται στη συμφωνία που υπογράψαμε την 20ή Φεβρουαρίου. Φυσικά θα ήθελα να γίνουν πράγματα, είμαι υπέρ μιας πολιτικής συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά έναντι όρων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί».

Είναι πραγματικά εξωφρενική και απαράδεκτη η στάση των Ευρωπαίων. Μιλούν για την Ελλάδα σαν να πρόκειται για μια απολίτιστη τριτοκοσμική αποικία τους και συμπεριφέρονται με τον ανάλογο τρόπο. Έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια, και η ανοχή μας ως Έλληνες έχει πια εξαντληθεί.

Σας ερωτώ κ. Γερμανέ υπουργέ των Οικονομικών:
- Δεν γνωρίζατε όταν δανείζατε την Ελλάδα πως ζει πάνω από τις δυνατότητές της, όπως λέτε; Αν ναι, γιατί την ενισχύσατε; Αν όχι, είστε ανίκανος για το ρόλο που σας έχει ανατεθεί!
- Μήπως δεν χάθηκε η εμπιστοσύνη σας, όπως λέτε, αλλά η στάση της υποδούλωσης στην οποία είχατε συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες; Κακά τα ψέματα κ.Schäuble. Μπορεί κι εγώ να μη συμπαθώ την κυβέρνηση, πλην όμως της αναγνωρίζω το γεγονός ότι σας αψήφησε! Της αναγνωρίζω το γεγονός ότι δεν υπολογίζει την Ε.Ε. και τους γραφειοκρατικούς της θεσμούς. Δεν την καταλαβαίνω, όμως, γιατί καθυστερεί στην υλοποίηση της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
- Ποια εμπιστοσύνη των αγορών κλονίστηκε κ. υπουργέ; Χάθηκε η εμπιστοσύνη στα βραχυπρόθεσμα ομόλογα της Ελλάδας ή απέναντι στην καθαυτή ύπαρξη και τη δομή της ευρωζώνης; Το ευρώ υποτιμήθηκε! H εμπιστοσύνη των αγορών στην ευρωζώνη κλονίστηκε! Στις όποιες υποβαθμίσεις της οικονομίας της Ελλάδος προέβησαν οι προβοκάτορες δυτικοί οίκοι αξιολόγησης, το έπραξαν κατόπιν εντολής της Ε.Ε. που ήθελε να πιέσει ακόμα περισσότερο τις Ελληνικές κυβερνήσεις.
- Για ποιες δεσμεύσεις της Ελλάδος μιλάτε διαρκώς; Κοιτάξτε τη χώρα σας, προσέξτε την Γαλλία, ασχοληθείτε με την Ιταλία! Οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης είναι αυτές που αποτελούν τα βαρίδια της ανάπτυξης στην Ευρώπη! Εσείς είστε το πρόβλημα και όχι η λύση!

Ως εδώ με την δυτική υποκρισία! Ως εδώ με τους Ευρωπαίους "σωτήρες"! Δεν σας αναγνωρίζουμε! Δεν σας θέλουμε! Δεν σας ανήκουμε! Είμαστε Έλληνες και είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ! Δεν είμαστε Ευρωπαίοι γιατί Ευρωπαίος σημαίνει δούλος! Ελεύθερος είναι μόνο ο Έλληνας!

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια!!!! Ειλικρινά υποκλίνομαι στά τελευταία άρθρα σας είναι διαγεύστατα..καί επί της ''ουσίας''. Χαίρε! αγαπητέ Κύριε Βολουδάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή