Η σημερινή κατοχή της Ελλάδας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/03/2015

Η σημερινή κατοχή της Ελλάδας

Το περιοδικό Focus εστιάζει στη Γαλλία και στην τρίτη διαδοχική χορήγηση διετούς παράτασης προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το επιτρεπόμενο όριο του 3%. «Ξεχάστε την Ελλάδα. Η Γαλλία είναι η πραγματικά προβληματική ζώνη για το ευρώ!», σχολιάζει σε επιτακτικό τόνο ο αρθρογράφος Uli Dönch και επισημαίνει: «Στη σκιά της Ελληνικής κρίσης η Γαλλική κυβέρνηση αιτήθηκε από την Ε.Ε. άλλα δύο χρόνια για να επιτύχει τον υποχρεωτικό στόχο του ανώτατου ορίου του 3% για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό». Όπως υπογραμμίζει το Focus, αντί η Ε.Ε. να απορρίψει το Γαλλικό αίτημα «χορηγεί γενναιόδωρα στους χρόνιους παραβάτες άλλα δύο χρόνια, μέχρι το 2017».

Το ίδιο ζήτημα είχε αναδείξει και η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επιρρίπτοντας υποκριτική στάση στο Γερμανό υπουργό των Οικονομικών Wolfgang Schäuble, εξαιτίας του σχολίου που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με αφορμή την περίπτωση της Γαλλίας: «αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί με υπερβολικά ελαστικό τρόπο το Ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας διατρέχει κίνδυνο να απολέσει εμπιστοσύνη και να καταστεί αναξιόπιστη».

Ο Γερμανός αρθρογράφος Werner Mussler ήταν καυστικός στο σχόλιό του λέγοντας πως: «Ναι, η αμφιλεγόμενη πρόταση προήλθε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μπορεί να θεωρηθεί χάρη του Γάλλου επιτρόπου των οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Pierre Moscovici και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker έναντι του Παρισιού. Την απόφαση την έλαβαν όμως οι υπουργοί και αυτοί θα μπορούσαν να είχαν αποφασίσει και διαφορετικά».

Στην Ελλάδα πρέπει να καταλάβουμε πολύ καλά πως το μέλλον της χώρας μας δεν είναι η ευρωζώνη και το ευρώ, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αποτυχημένοι θεσμοί της. Δεν νομίζω πως χρειάζονται επιπλέον επιχειρήματα έτσι ώστε να πειστεί κι ο πλέον δύσπιστος πως η ευρωζώνη πάσχει εξ ορισμού, αλλά κυρίως ότι είναι η αιτία που η χώρα μας βρίσκεται σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση.

Έχω τονίσει μετ' επιτάσεως πως την GRexit δεν την επιθυμούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και πως είναι οι μόνοι που θα ζημιωθούν. Η έξοδος, όμως, από την ευρωζώνη πρέπει να είναι το ζητούμενο για την Ελληνική κυβέρνηση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η κατοχή της χώρας εν καιρώ ειρήνης από τα στρατεύματα των οικονομολόγων και των τραπεζιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άλλωστε, το τι ακριβώς θέλουν από τη χώρα μας η δυτικοί αποτυπώνεται σε σημερινό (16/3/2015) δημοσίευμα του CNBC που ούτε λίγο, ούτε πολύ, καλεί τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους τουρίστες για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα: «Μπορεί οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Ευρώπης να μην είναι και οι καλύτερες, αλλά υπάρχει και ένα κομμάτι της Ελλάδας που προσελκύει κάθε ξένο: ο τουρισμός. Μάλιστα, με την πτώση του ευρώ, οι τιμές πέφτουν ακόμα περισσότερο, κάνοντας την χώρα τον τέλειο προορισμό!».

Αυτό είναι το ζητούμενο για τους δυτικούς: Μια εξαθλιωμένη χώρα, που θα έχει χάσει τον θρησκευτικό και πολιτιστικό της προσανατολισμό, χωρίς ήθη και έθιμα, χωρίς γλώσσα, χωρίς κουλτούρα, χωρίς αξιοπρέπεια και κυρίως χωρίς τη δυνατότητα να σταθεί μόνη, αυτόνομη και δυνατή. Την θέλουν πλήρως ελεγχόμενη, για να καταλήξει να γίνει ο τόπος αναψυχής και διασκέδασης της Δύσης. Ήδη, σήμερα οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας επιδίδονται σε κάθε είδους ακρότητες και ανωμαλίες ξεσπώντας τον καταπιεσμένο "καθωσπρεπισμό" που τους έχει επιβάλλει η κουλτούρα τους.

Ο χρόνος που έχει η πατρίδα μας στην διάθεσή της για να μπορέσει να βγει από αυτό το τέλμα ολοένα και μειώνεται. Πρέπει πάση θυσία να κάνουμε κάτι, έτσι ώστε να ανακτήσουμε την χαμένη μας ταυτότητα σαν έθνος και κυρίως να την αποκαταστήσουμε στην πρότερη κατάστασή της όπου ήταν ο οδηγός και το παράδειγμα για την Ευρώπη και όχι ο φτωχός συγγενής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου