Η τρόικα πέθανε, ζήτω η τρόικα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

03/03/2015

Η τρόικα πέθανε, ζήτω η τρόικα!

Σήμερα (3/3/2015) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Έλληνα υπουργού των Οικονομικών με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Declan Costello, της ECB Klaus Masuch και του ΔΝΤ Rishi Goyal, κοινώς της τρόικα η οποία εξακολουθεί να δίνει τις κατευθυντήριες οδηγίες στην κυβέρνηση της χώρας μας.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύτηκε η Ελλάδα σε αντάλλαγμα με την επέκτασης της δανειακής σύμβασης για 4 μήνες και την οποία λίστα απέστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες την 24/2/2015.

Επίσης συζητήθηκαν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας το επόμενο διάστημα αλλά και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί εφεξής στη σχέση της Ελλάδας με την τρόικα. Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αξιολόγηση της λίστας μεταρρυθμίσεων της Ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτή συμφωνήθηκε στο τελευταίο eurogroup.

Κατά τα λοιπά η κυβέρνηση εξακολουθεί να κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό πως η τρόικα έφυγε από την Ελλάδα και πως οι δανειακές υποχρεώσεις είναι παρελθόν. Μπορεί τα μέλη της τρόικα να μην ήρθαν στην Ελλάδα, πλην όμως κατεύθυναν και πάλι την Ελληνική κυβέρνηση στα επόμενα βήματά της μέσω της σημερινής τηλεδιάσκεψης.

Οι εξελίξεις, όμως, σε σημαντικότερα μέτωπα είναι ραγδαίες και σαφώς δεν είναι συνετό να πέσουμε στην παγίδα των πολιτικών που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα ουσιαστικά ζητήματα του τόπου . Αυτή τη στιγμή η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι στραμμένη στα σύνορά μας, όπου εκεί η κατάσταση είναι πολύ λεπτή και οι ισορροπίες εύθραυστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου