Είναι οι BRICS λύση για την Ελλάδα; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/02/2015

Είναι οι BRICS λύση για την Ελλάδα;

Εάν η Ελλάδα γυρίσει την πλάτη στις Δυτικές τράπεζες και στραφεί για στήριξη στις χώρες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες που έχουν υποστεί «ληστρική» επιδρομή από τη Δύση. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στον ειδησιογραφικό ιστότοπο "King World News", ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Dr. Paul Craig Roberts. Γνωστός ρεπουμπλικανός και πρώην σύμβουλος του υπουργού των Οικονομικών των ΗΠΑ επί της κυβερνήσεως του Ronald Wilson Reagan, ο Roberts συνεχίζει την αρθρογραφία του σχετικά με την έντονη και συντονισμένη αντίδραση της Δύσης απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που δεν συμφωνεί ή αντιτίθεται στην πολιτική της.

Σύμφωνα με τον Robets, η νέα τράπεζα ανάπτυξης των χωρών BRICS είναι σε θέση να βοηθήσει την Ελλάδα σε θέματα εξυπηρέτησης του χρέους. Τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα παρακολουθούν στενά η Ισπανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, όπως τονίζει ο Αμερικανός αναλυτής. «Εάν αυτές οι χώρες κατανοήσουν ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να εξομαλύνει τις δυσκολίες, θα στραφούν προς τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία, τις χώρες των BRICS», επισημαίνει και προσθέτει: «Στην περίπτωση αυτή, οι χώρες αυτές θα στραφούν επίσης κατά της Γερμανίας, της Washington και του ΔΝΤ, που τους επιβάλλουν αυθαίρετα τη δική τους πολιτική και τους ληστεύουν. Αυτό θα αποτελέσει πραγματική καταστροφή και θα αποδείξει πόσο αλαζονική είναι η Δύση, από τη στιγμή που δεν συζητά να κάνει καμία παραχώρηση και θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς –έως και κατάρρευση– του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ».

Δεν έκρυψα ποτέ πως βλέπω με συμπάθεια τα περισσότερα από όσα γράφει ο Dr. Paul Craig Roberts, αλλά ειδικότερα όλα όσα αναφέρονται και στρέφονται κατά της Δύσης. Η συγκεκριμένη πρότασή του δεν ηχεί, τουλάχιστον στα αυτιά μου, άσχημη και σαν ιδέα ο συγκεκριμένος πειραματισμός πιθανώς να ήταν μία λύση στην απαιτούμενη χρηματοδότηση που αναζητά αυτή τη στιγμή η νέα κυβέρνηση. Σίγουρα οι BRICS αναζητούν στρατηγικούς συμμάχους στην προσπάθεια που κάνουν να σταθούν όρθιες στις συνεχείς πιέσεις που δέχονται από την πλευρά των ΗΠΑ αλλά και της Ευρώπης,

Η Δύση και το αποτυχημένο της μοντέλο προσπαθεί να μην χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί των λαών που καταδυναστεύει και σίγουρα θα αντιταχθεί -για να μην πω θα πολεμήσει- σκληρά μια τέτοια απόφαση εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης. Εάν αληθεύει η εντύπωση πως η κυβέρνηση αναμένει τη στήριξη από τις ΗΠΑ, δεν θα προβεί σε μία τέτοια ενέργεια, παρά μόνο εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να προχωρήσουν με γοργό ρυθμό στο σχέδιο διάλυσης της ευρωζώνης και της Ε.Ε.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε ακόμα μπροστά μας πολύ δρόμο και ακόμα περισσότερα να δούμε και να ζήσουμε...

2 σχόλια:

  1. Οποιαδήποτε ειλικρινή απόπειρα πολιτικής επεξεργασίας όσων διαμείβονται μετεκλογικά με όρους προεκλογικού ρεαλισμού, θα κατέληγε σε παταγώδη αποτυχία. Αν κάποιος επιμένει να κομίσει έστω κι ένα άρτιο διαλεκτικά συμπέρασμα όσων τεκταίνονται με όσα εκτιμούνταν μέχρι την 25 απλά ξεπερνιέται από τα ιστορικά συμβάντα. Ο λόγος απλούστατος, η επέλαση των βαρβάρων του επικοινωνιακού σουρεαλισμού. Επί του προκειμένου, τη μέχρι πρότινος αμείλικτη γλώσσα των οικονομικών μεγεθών διαδέχτηκαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία. Η έως πρόσφατα αποσυνάγωγη θέση της Ελλάδας, στην οποία μάλιστα αποδίδονταν μια σειρά από βαρύτατες κατηγορίες, αποτελεί έτσι απλά παρελθόν. Στην παρούσα, η υπερχρεωμένη και στερημένη κάθε φερεγγυότητας Ελλάδα δύναται πια να επιδιώκει να συνάψει παγκόσμιες και ετερόκλιτες μεταξύ τους συμμαχίες (Αμερική-Ρωσία-Κίνα), οι οποίες μάλιστα πλειοδοτούν για το ποια θα μας συνδράμει.. Αν λοιπόν δεν πρόκειται για μια βραχύβια πομφόλυγα την οποία και θα διαδεχθεί μια βίαιη προσγείωση στην πραγματικότητα είμαστε αντιμέτωποι με για ένα καλοστημένο σχέδιο ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ. Σύμφωνα με αυτό προκαλείται η απόσπασης της προσοχής προκειμένου να μεθοδευτούν και να επιτευχθούν άλλες επιδιώξεις. Εξηγούμαι: Μια μικρή φωτιά με έντονο καπνό τραβά τα βλέμματα κι απ’ την άλλη πλευρά απλά επιχειρείται απόβαση. Τι θα συμβεί? Ποιος γνωρίζει παρ’ εκτός του Πανάγαθου Τριαδικού Θεού? Θα βάλλουν απροκάλυπτα εναντίον της ορθόδοξης ανατολικής πνευματικότητας και της Ελλαδικής εκκλησίας? Θα επιχειρήσουν να θεσμοθετήσουν ένα σύγχρονο λαϊκό κράτος κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα με διαχωρισμό από την εκκλησία? Θα αποπειραθούν να περάσουν από την πίσω πόρτα την κάρτα του πολίτη και το πλαστικό χρήμα? Ή πολύ απλά θα μας αποδομήσουν ως κράτος πιστεύοντας ότι έτσι θα μας αποτελειώσουν? Αν έτσι απλά «πάμε καλύτερα», μ’ ένα λεβέντικο Ώπα του Ζορμπά κι ένα συρτάκι, έστω κι χρειαστεί κι αν διαλυθεί η συνοχή της ΕΕ με τα κονέ του Βρουφάκη! Τι να πω ? Απλά δεν αντέχει το λογική έλεγχο, δεν επαληθεύεται από τους πνευματικούς νόμους, δεν έχει ανάλογο με οποιοδήποτε ιστορικό προηγούμενο αλλά και με όποιο περιστατικό του ανθρωπίνου βίου με το οποίο ερχόμαστε ανέκαθεν και καθημερινά όλοι μας αντιμέτωποι. Όπερ, αδύνατον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυχαριστώ για τη δημοσίευση-Αυτεξούσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή