Οι 'χριστιανοί πατριώτες' δεκανίκι των αθεϊστών - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/01/2015

Οι 'χριστιανοί πατριώτες' δεκανίκι των αθεϊστών

Δεν ήταν όνειρο, αλλά η αρχή ενός εφιάλτη που πρόκειται να ζήσει, ελπίζω όχι για πολύ, η βασανισμένη μας Ελλάδα. Οι αθεϊστές κατέλαβαν "δημοκρατικά" την εξουσία με την βοήθεια και την συνδρομή των τυχοδιωκτών που καπηλεύτηκαν την θρησκεία και την πατρίδα απλά και μόνο για να εισέλθουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο και να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.

Ο λαός μπορεί να τους έδωσε την ψήφο του, αλλά δεν τους υπόγραψε λευκή επιταγή. Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή που σίγουρα θα της κοστίσει πολλά, αλλά ελπίζω και εύχομαι να την διδάξει ακόμα περισσότερα. Η ιστορία του τόπου, δυστυχώς, δεν συνηγορεί στην ελπίδα μου αυτή, αλλά παρόλα αυτά πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μάθουμε όλοι δια της σκληρής οδού του πόνου κάποια πράγματα για τον τόπο μας.

Η Ελλάδα μεγαλούργησε και γνώρισε την ευημερία μόνο όταν η ηγεσία της ήταν αχώριστη και ενωμένη με την εκκλησία και οι άρχοντες της ζούσαν την πίστη. Η χρυσή χιλιετία της Ελλάδας ήταν επί της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και επί της τριετούς διακυβερνήσεως του Ιωάννη Α. Καποδίστρια. Αντίθετα, επί όλων των άλλων διακυβερνήσεων γνώρισε φτώχεια, εξαθλίωση, συρρίκνωση.

Η Ελλάδα δεν κυβερνήθηκε ποτέ από κάποιον που να δηλώνει εκ προοιμίου άθεος και άπιστος. Μπορεί οι μέχρι σήμερα βασιλιάδες, πρόεδροι και πρωθυπουργοί της να ήταν στην πράξη άθεοι, δεν τολμούσαν όμως να το ομολογήσουν γιατί ήξεραν πως θα είχαν την τύχη του κομμουνιστικού κόμματος, που είχε την ανδρεία να ομολογεί την αθεΐα του πληρώνοντας το αντίτιμο του να αρκείται μονίμως στο να εκφράζει το 3% με 5% του Ελληνικού λαού.

Σήμερα, κατά πως φαίνεται άλλαξαν, πολλά. Η πίστη δεν μετράει για τον Έλληνα, όπως επίσης δεν τον ενδιαφέρει να τον κυβερνήσει κάποιος που δεν έχει πολιτικό πρόγραμμα. Ο Έλληνας δεν έχει πια αντίρρηση να τον κυβερνάει η μειοψηφία του 23% -γιατί αυτό είναι το πραγματικό ποσοστό επί του εκλογικού σώματος αντί του πλασματικού 36.34%- μόνο και μόνο γιατί είναι "θυμωμένος". Επιπλέον οι Έλληνες θρησκευόμενοι και πατριώτες στήριξαν ένα απόκομμα της δεξιάς που προσκολλήθηκε, κατά πως διαφαίνεται, στην "αριστερά" για να συμπράξουν στον αποχριστιανισμό και τον αφελληνισμό του έθνους.

Ο αγώνας πλέον γίνεται πολύ δύσκολος και θα δυσκολέψει έτι περαιτέρω κάθε μέρα που θα κυβερνάει τον τόπο το δηλητήριο του έθνους. Η Δύση επικράτησε στην Ελλάδα και αναμένεται ο διαμοιρασμός των λαφύρων. Πιστεύω πως όλο αυτό, μελλοντικά θα εξελιχθεί σε καλό αφού πρώτα, όμως, περάσουμε ένα πολύ μεγάλο διάστημα κόπου, δυσκολιών, βασάνων και διωγμών. Αυτό που με παρηγορεί και με κάνει να ελπίζω είναι πως κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος και ο μοναδικός ηγέτης της σύγχρονης Ελλάδας: ο Ιωάννης Α. Καποδίστριας. Μπορεί, και το εύχομαι, από αυτή την κατοχή, που δεν ξέρει κανείς πόσο θα διαρκέσει, να αναδειχθεί ο άξιος συνεχιστής του...

17 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑ'ΜΑΙ ΡΩΜΗΟΣ26 Ιανουαρίου, 2015 11:30

    Ψαλμός Β΄  2

     

    Ινατί εϕρύαξαν έθνη και λαοί εμελέτησαν κενά; Παρέστησαν οι βασιλείς της γης, και οι άρχοντες συνήχθησαν επι το αυτό κατά του Κυρίου και κατά του χριστού αυτού. Διαρρήξωμεν τους δεσμούς αυτών και απορρίψωμεν αϕ’ ημών τον ζυγόν αυτών. Ο κατοικών εν ουρανοίς εκγελάσεται αυτούς, και ο Κύριος εκμυκτηριεί αυτούς. Τότε λαλήσει προς αυτούς εν οργή αυτού και εν τω θυμώ αυτού ταράξει αυτούς. Εγώ δε κατεστάθην βασιλεύς υπ’ αυτού επί Σιών όρος το άγιον αυτού, διαγγέλλων το πρόσταγμα Κυρίου. Κύριος είπε προς με· υιός μου εί συ. Εγώ σήμερον γεγέννηκα σε. Αίτησαι παρ’ εμού, και δώσω σοι έθνη την κληρονομίαν σου, και την κατάσχεσιν σου τα πέρατα της γης. Ποιμανείς αυτούς εν ράβδω σιδηρά, ως σκεύη κεραμέως συντρίψεις αυτούς. Και νυν, βασιλείς, σύνετε· παιδεύθητε, πάντες οι κρίνοντες την γην. Δουλεύσατε τω Κυρίω εν ϕόβω, και αγαλλιάσθε αυτώ εν τρόμω. Δράξασθε παιδείας, μήποτε οργισθή Κύριος και απολείσθε εξ οδού δικαίας, όταν εκκαυθή εν τάχει ο θυμός αυτού, μακάριοι πάντες οι πεποιθότες επ’ αυτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστας Παύλου26 Ιανουαρίου, 2015 12:08

    Γράφεις:
    "Επιπλέον οι Έλληνες θρησκευόμενοι και πατριώτες στήριξαν ένα απόκομμα της δεξιάς που προσκολλήθηκε, κατά πως διαφαίνεται, στην "αριστερά" για να συμπράξουν στον αποχριστιανισμό και τον αφελληνισμό του έθνους."
    Το να καταγγέλεις είναι εύκολο, αλλά το να προτείνεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα είναι το δύσκολο.Εσύ εδώ και καιρό με την αρθρογραφία σου δεν προτείνεις κάτι συγκεκριμένο με ΣΑΦΗΝΕΙΑ. Όλο μισόλογα...Όσοι στήριξαν τους ΑΝΕΛ (γιατί αυτούς υπαινίσσεσαι) το έκαναν ως την καλύτερη από τις κακές λύσεις.Δέν είχαν άλλη επιλογή από την στιγμή που η ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν συμμετέσχε στις εκλογές! Ή είχαν; Άν ξέρεις εσύ κάποια άλλη επιλογή πέστην ΕΥΘΕΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως τόσο στην αρθρογραφία μου, όσο και στις ομιλίες και στις συνεντεύξεις μου είμαι σαφής. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα μισόλογα και ποτέ δεν τα χρησιμοποίησα ως μέσο έκφρασης. Αυτό το οποίο αντιλαμβάνομαι είναι από το σχόλιο, είναι ένας θυμός που είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης επιλογής ψήφου που τελικά αποδείχθηκε στήριξη στους λαϊκιστές αθεϊστές.

    Χρειαζόσασταν εμένα για να μάθετε πως οι "συγκυβερνήτες", πλέον, της νέας αθεϊστικής κυβέρνησης είχαν δηλώσει προεκλογικά πως θα είχαν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν παρακολουθήσατε το τι δήλωναν όλη αυτή την περίοδο οι πολιτικοί αρχηγοί; Δεν αναρωτηθήκατε πως είναι δυνατόν κάποιος που προτάσσει -τάχα- τη θρησκεία και την πατρίδα από τη μία, να δηλώνει από την άλλη πως θα στηρίξει μια αθεϊστική κυβέρνηση;

    Όσον αφορά στην συμμετοχή ή όχι της Παρατάξεως "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" στις εκλογές, έχω να πω μόνο τούτο: Η απόφαση αυτή έχει τεκμηριωθεί πλήρως. Δεν μπορεί να συζητάμε ακόμα αυτό το ζήτημα. Η Παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ήταν η μόνη που κράτησε ηγετική στάση,και θυσιάστηκε υπέρ του έθνους, μάταια όπως αποδείχθηκε γιατί το έθνος τελικά αυτοκτόνησε!

    Αφού, λοιπόν, θέλετε ΣΑΦΩΣ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ αυτό που μέχρι σήμερα γράφω, λέω και τονίζω, το συνοψίζω σε μία πρόταση που θα μου επιτρέψετε να την γράψω με κεφαλαία και έντονα γράμματα:

    Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ή Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.

    Αυτό είναι η πεποίθησή μου, το έχω πει, το έχω γράψει και το επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά. Άλλωστε αυτός είναι κι ο σκοπός της αρθρογραφίας μου: Να εξηγήσω τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, την επικαιρότητα!

    Κάτι τελευταίο κλείνοντας την απάντησή μου: Το ότι κατά κανόνα δεν αναφέρω πρόσωπα ή κόμματα είναι ζήτημα τακτικής και όχι γιατί έχω να κρύψω κάτι ή γιατί θέλω να μιλάω με μισόλογα. Προσπαθώ ο πολιτικός μου λόγος να έχει ένα επίπεδο και γι' αυτό καυτηριάζω μεν μια κατάσταση, χωρίς ωστόσο να την προσωποποιώ. Δεν πιστεύω στα κατηγορητήρια αλλά στην κριτική. Το κατηγορητήριο είναι εναντίον ανθρώπων, ενώ η κριτική γίνεται σε πολιτικές αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστας Παύλου26 Ιανουαρίου, 2015 16:29

    Κύριε Βολουδάκη ΔΕΝ απαντάς!
    Όλοι ξέρουμε γιατί δεν κατέβηκε η ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις εκλογές και προσωπικώς αποδέχομαι ως τεκμηριωμένη την απόφασή της και καλώς έπραξε.
    Ναί, συμφωνώ ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι η ΜΟΝΗ πολιτική λύση.
    Όμως, οι εκλογές έγιναν και οι ψηφοφόροι κάποιο κόμμα έπρεπε μα ψηφίσουν.Εδώ λοιπόν να μου πής την άποψή σου. Ο κ. Ηλιάδης είπε κατά συνείδηση, ο μακαριστός Καντιώτης έλεγε κάποιον Χριστιανό, εσύ τα απορρίπτεις όλα. Άρα, θα έπρεπε οι Χριστιανοί ή να απέχουν ή να ρίξουν λευκό, άλλη πρόταση δέν υπάρχει. Άν πρόκειται πάλι να μου απαντήσης άλλα αντί άλλων, μήν μπής στον κόπο.Δεν θα σε παρεξηγήσω, απλώς θα έξάγω τα συμπεράσματά μου.
    Για τελευταίο άφησα το εξής: Το άρθρο σου διαπνέεται από "φόβο¨" επειδή κατέλαβαν οι άθεοι την εξουσία.Δηλαδή αυτοί που κυβερνούσαν μέχρι τώρα ήσαν ένθεοι; Να τα λέμε τα πράγματα όπως είναι. Άθλιοι θεομπαίχτες ήσαν και με τόσους αντιχριστιανικούς νόμους που ψήφισαν, ετούτοι εδώ δεν ξέρω άν θα τους φθάσουν.Και οι μέν και οι δέ τα ίδια βοθρολύματα είναι, αλλά νομίζω ότι άν κάποιος είναι υποχρεωμένος να επιλέξη μεταξύ των δύο, θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν του ότι ο ένας (ο δεδηλωμένος άθεος) είναι εχθρός ορατός, ενώ ο άλλος (ο ψευτοχριστιανός) ως υποκριτής, είναι αόρατος που σου καρφώνει πισώπλατη μαχαιριά την ώρα που αμέριμνος τον θεωρείς φίλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειλικρινά δεν έχω την πρόθεση να συνεχίσω έναν διάλογο όπου ο συνομιλητής μου επαναλαμβάνει διαρκώς τα ίδια για να υπερασπιστεί την γραμμή του. Το δόγμα "ου με πείσεις καν με πείσεις" με βρίσκει κάθετα αντίθετο γιατί σπαταλάει ότι πολυτιμότερο έχει η ζωή ενός ανθρώπου: το χρόνο του!

    Ο κ. Ηλιάδης είπε "κατά συνείδηση" και κατόπιν έδωσε τον λόγο σε μένα για να εξηγήσω τι εννοούσε. Όποιος δεν θέλησε να συμμορφωθεί με την υπόδειξη της Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", έκαμε αυτό που είναι δικαίωμά του. Δεν μπορεί, όμως, ταυτόχρονα να ισχυρίζεται πως αναγνωρίζει την Παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ως την μόνη λύση και τον λόγο της ορθό τη στιγμή που ευθέως τον αμφισβητεί! Αν δεχόταν πραγματικά ως αλήθεια αυτό, θα υπάκουε στο σκεπτικό του πολιτικού της επιτελείου, το οποίο ζύγισε πολύ καλά την οδηγία που έδωσε πολύ πριν την ανακοινώσει.

    Σταματώ εδώ τον διάλογο γιατί πιστεύω πως αναζητάτε μια δικαιολογία που δεν προτίθεμαι να σας δώσω. Τα κείμενά μου, τα σχόλιά μου καθώς και οι απαντήσεις που έδωσα τόσο σε αυτό το θέμα όσο και σε παρόμοιες, με τη δική σας, τοποθετήσεις είναι στην διάθεσή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζητώ συγνώμη που επεμβαίνω, όμως το μύνημα της παρατάξεως και τα λεγόμενα του αγαπητού προς εμέ κυρίου Μανώλη Βολουδάκη όπως τα κατάλαβα εγω έχουν ως εξής και δεν φοβάμε τίποτα και κανέναν: <> Η προσωπική μου γνώμη και τα βιώματά μου μέχρι σήμερα είναι ότι οι Έλληνες έχουν φτάσει σε τραγικά επίπεδα αποστασίας από την Ορθόδοξη Πίστη και η μόνη λύση είναι να οδεύσουμε ταχέως και εις βάθος προς την καταστροφή μας για να έρθει η πρόνοια του Θεού και να μας λυτρώσει. Είμαι τριάντα ετών άνεργος, παντρεμένος από το 2010 και οι συμπατριώτες μου με την στάση ζωής τους ΔΕΝ μου επιτρέπουν να ζήσω μια φυσιολογική ζωή προσφέροντας στην κοινωνία, δοξολογώντας τον Θεό και αν ο Θεός το επιτρέψει να γίνω συνδημιουργός του. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε και αδελφέ εν Χριστώ, Μ. Βολουδάκη,
    1 Γιατί εγώ έχω την εντύπωσι ότι αυτοί «που καπηλεύτηκαν την θρησκεία και την πατρίδα απλά και μόνο για να εισέλθουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο και να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση» είναι, αντιθέτως προς τα λεγόμενά σας, οι περισσότεροι ελλαδίτες πολιτικοί της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, όλων λίγο-πολύ των ιδεολογικών/κομματικών αντιλήψεων (οι πλείστοι ανήκοντες στην κεντροδεξιά;)
    2 Η απλοποίησι και γενίκευσι στην γ΄ παράγραφο του άρθρου σας αναφορικά με την ιστορική περίοδο της Χριστιανικής Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, πως τάχα μου:
    «η ηγεσία της ήταν αχώριστη και ενωμένη με την εκκλησία και οι άρχοντες της ζούσαν την πίστη» σε συνδυασμό με την υπονοούμενη άποψί σας πως ο λαός (πολυεθνικός και ελληνικός) τότε δεν «γνώρισε φτώχεια, εξαθλίωση, συρρίκνωση», με υποχρεώνουν να σας συστήσω, καλόπιστα, να συμπληρώσετε το συντομότερο το σοβαρό έλλειμμα στην εν λόγω ιστορική σας παιδεία.
    3 Προσέξτε επίσης ένα ζήτημα μεγάλης πνευματικής σημασίας:
    Παραδοχές σας όπως «Μπορεί οι μέχρι σήμερα βασιλιάδες, πρόεδροι και πρωθυπουργοί της να ήταν στην πράξη άθεοι, δεν τολμούσαν όμως να το ομολογήσουν» κ.τ.ό. ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στην υποκρισία, ήγουν τον φαρισαϊσμό. Θα ξεχάσουμε και το «Ουαί υμίν…»;
    4 Τέλος αν από το πνεύμα και τα λόγια σας στην προτελευταία παράγραφο του κειμένου σας υποκρύπτεται η προτροπή « οι Έλληνες θρησκευόμενοι και πατριώτες οφείλουν να στηρίξουν ένα απόκομμα της δεξιάς που αποσκοπεί να προσκολληθεί, κατά πως διαφαίνεται, στην "δεξιά" για να συμπράξει τοιουτοτρόπως στον εκχριστιανισμό και τον εξελληνισμό του έθνους», αναδιατυπώστε το κάπως έτσι λοιπόν, αγαπητέ, για να αποφασίσουμε αν θα σπεύσουμε να πάρουμε από την πραμάτεια σας!
    ΥΓ Ευχαριστώ που με τοποθετήσεις σας και κείμενα σαν κι αυτό έγινε ευρύτερα φανερό ότι το πρόταγμα του Αγίου της ελληνικής πολιτικής, του Ιωάννη Καποδίστρια, στην πολιτική «παράταξή» σας δεν είναι επαρκές, όπως και ότι (πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη), εσείς δεν πείθετε για «συνεχιστής του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορώ να απαντήσω ένα σχόλιο που εκτός από ευγενικά υβριστικό, δεν είναι σαφές.

    Προφανώς δαπανήσατε χρόνο και bandwidth για να με κατηγορήσετε αλλά δεν καταλαβαίνω το γιατί!

    Όπως και να έχει, η άποψή σας είναι σεβαστή.

    ΥΓ. Το ποιος είναι συνεχιστής και ποιος όχι, του Ιωάννη Α. Καποδίστρια θα το δείξει η ιστορία που θα μας κρίνει όλους και όχι η υποκειμενική, και εμπαθής πολλές φορές, άποψη που διατυπώνεται αστήρικτα και ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώστας Παύλου27 Ιανουαρίου, 2015 09:07

    Κύριε Βολουδάκη λυπούμαι πολύ που το λέγω: Η πολιτικάντκη συμπεριφορά να διαστρέφεις τα λόγια του συνομιλητή σου και να απάντάς σε αυτό που εσύ θέλεις, αλλά και να προσπερνάς αυτό που δεν σε βολεύει, δεν ίδιον ειλικρινούς πολιτικού ανδρός.Όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου ή σου λέει την πικρή αλήθεια, τον χαρακτηρίζεις υβριστή.Η αλαζονεία και η έπαρση είναι κακός σύμβουλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. Παύλου λυπάμαι πολύ για την απάντησή σας. Ως υβριστικό χαρακτήρισα το σχόλιο του αυτοαποκαλούμενου "ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ".

    Σε σας απάντησα εδώ. Πραγματικά με εξέπληξε η έκρηξη αλλά και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήσατε για το πρόσωπό μου.

    Λυπούμαι πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αναγκαστικά δευτερολογώ:
    Σε ποιο σημείο το κείμενό μου σας υβρίζει;
    Αντιθέτως, το δικό σας κείμενο είναι υβριστικό και ιδιαιτέρως στον τίτλο του: προσβάλλονται όλοι όσοι περικλειόμενοι στο υπονοούμενό του (μεταξύ αυτών και εγώ) δεν άκουσαν την προτροπή σας για στήριξι της ανθελληνικής και αντίχριστης ιδεολογίας της εγχώριας Δεξιάς (όρα διαιωνιζόμενη Ξενοδουλεία/Υποτέλεια και Καπιταλισμό, πρωτότοκο του Μαμμωνά).
    Θα ήθελα ευγενικά να μου εξηγήσετε γιατί είμαι εγώ «χριστιανός πατριώτης» με εισαγωγικά και όχι ενδεχομένως εσείς.
    Όσο για το ρηθέν σας «η άποψή σας είναι σεβαστή» (συνηθισμένη φράσι κλισέ που, όπως εξηγώ στους μαθητές μου, συνήθως κρύβει υποκρισία), φροντίσατε ο ίδιος δυο σειρές πιο κάτω να το υπονομεύσετε χαρακτηρίζοντας αυτήν, την όποια άποψί μου, εμπαθή και εμένα που την διατύπωσα "ανώνυμο".
    Επειδή ίσως δεν είχατε τον χρόνο να κλικάρετε πάνω στον σύνδεσμο του ιστολογίου Νέος Παλαμήδης, του οποίου είμαι διαχειριστής, και να διαβάσετε αν μή τι άλλο στο προφίλ –αν όχι στην επώνυμη τακτική αρθρογραφία μου- πως πρόκειται μεταξύ άλλων για:
    «…Ιστολόγιο που διευθύνεται απο έναν ελεύθερο Έλληνα -κομματικά ανέντακτο, φυσικά - και αντιεξουσιαστή, λάτρη τού Ελληνικού Πολιτισμού νοούμενου στην διαχρονία και στην Οικουμενικότητά του. Αφιερωμένου θαυμαστή τού ήρωα Παλαμήδη, του αγίου Γρηγορίου τού Θεολόγου και του Ιωάννη Καποδίστρια»,
    σας παραπέμπω καί στην σελίδα μου στο «Φατσόβιβλο», όπου - και εκεί όπως και στο ιστολόγιο- υπάρχει εκτενές το βιογραφικό μου
    https://www.facebook.com/?ref=logo


    Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης (Σελλενίδης)

    ΥΓ Πιστέψτε με δεν έχω πρόβλημα μαζί σας, θα έλεγα ότι μου είστε μάλλον συμπαθής…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Βολουδάκη θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μη πτοείστε από τα αρνητικά σχόλια! Και μέρος του κόσμου που κάνει τα σχόλια είναι δικαιολογημένο γιατί 40 χρόνια τώρα προδίδεται από τους πολιτικούς και φοβάται μην ξαναπροδωθεί! Ξέρουμε οτι είστε αληθινός πατριώτης και αληθινός χριστιανός! Όσον αφορά το οτι δηλώσετε να στηριχθεί στις εκλογές η ΝΔ θα ήθελα να πω το εξής: νομίζω οτι ο απόστολος Παύλος λέει να είμαστε αγαθοί σαν τα περιστέρια αλλά και "φρόνιμοι" σαν τους όφεις (αν δεν κάνω λάθος ο απόστολος Παύλος το είπε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα με την αναφορά μου στη φράση του αποστόλου Παύλου. Ήταν θετικό σχόλιο! Εννοώ οτι εκτός από αγαθοί πρέπει να είμαστε πανέξυπνοι και να έχουμε και στρατηγική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απάντηση προς το σχόλιο του φίλου αναγνώστη Ανδρέα: Φυσικά και δεν με πτοεί η αρνητική κριτική και πολύ περισσότερο δεν θα μπορούσα να παρεξηγήσω την αναφορά στη ρήση του Αποστόλου Παύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απάντηση στην δευτερολογία του κ. Αλέξανδρου Σοϊλεμέζη (Σελλενίδη)

    Παρακαλώ για την ορθότερη ανάγνωση του άρθρου μου. Με προσεκτική ανάγνωση θα δείτε πως ο όρος "χριστιανός πατριώτης" δεν αναφέρεται σε ψηφοφόρους, αλλά σε (από)κόμμα.

    ΥΓ. Δεν τολμώ να σκεφτώ πόσα θα μου γράφατε εάν σας ήμουν αντιπαθής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Βολουδάκη, δεν υποκρίνομαι συμπάθεια.
    Φαντάζομαι να καταλαβαίνετε ότι μου είναι αντιπαθέστατη (μόνο) η επίμαχη άποψί σας (εγώ, επιτρέψτε μου να το αναφέρω το κουσούρι μου, το ομολογώ: δεν σέβομαι όλες τις απόψεις. Μόνο το δικαίωμα του συνομιλητή μου στην έκφρασι σέβομαι, και αυτό όχι πάντα ανεπιφύλακτα π.χ. Je suis pas Charlie).
    Παράλληλα, αναγνωρίζω ότι δεν έχω ούτε και το δικαίωμα να σας αμφισβητήσω το καλοπροαίρετον στην πολιτική σας δραστηριοποίησι.

    Πάντως μην με εξάπτετε με την παράκλησί σας για «ορθότερη ανάγνωση του άρθρου» σας!
    Η «προσεκτική ανάγνωση» των παρακάτω επι λέξει λεγομένων σας « Επιπλέον οι Έλληνες θρησκευόμενοι και πατριώτες στήριξαν ένα απόκομμα της δεξιάς…» ισχυρίζεστε ακόμη ότι δεν ισοδυναμεί με την διατύπωσι που σας ανέφερα ως σαφώς προσβλητική του τίτλου και πως τάχα μου «ο όρος "χριστιανός πατριώτης" δεν αναφέρεται σε ψηφοφόρους, αλλά σε (από)κόμμα»;
    Ας γράφατε ευθαρσώς ένα όνομα π.χ. Πάνος Καμμένος ή δεν ξέρω τι άλλο θέλατε να πήτε αντ’ αυτού που σας καταλογίζουν τα ίδια τα γραφόμενά σας.
    Δεν σας φταίει κανείς αν δεν είστε στο κείμενό σας όσο έπρεπε σαφής!
    Εγώ, για να το κλείσουμε, ως Έλλην κατά την πολιτισμική ταυτότητα & καταγωγή και χριστιανός ορθόδοξος τη πίστει ψηφοφόρος, αρνούμενος να ψηφίσω την επάρατη Δεξιά δεν επιτρέπω σε κανέναν την ύβριστική άποψι πως έτσι συμπράττω σ’ αυτό που συνειδητά και ολόψυχα μάχομαι έκ νεότητός μου: στον «αποχριστιανισμό και τον αφελληνισμό του έθνους» μου.
    Ως μαχητές-υπερασπιστές του Φωτός και της Αλήθειας, εξακολουθώ να πιστεύω πως οφείλουμε να φυλάγομαστε καί από τα αριστερά, αλλά καί από τα δεξιά πυρά του σκότους.
    -
    Αλλά και πάλι ο αγώνας μας δεν πρόκειται να έχει και σπουδαία αποτελέσματα όσο μένουμε, θύματα του ατομικισμού ή των προκαταλήψεών μας, απελπιστικά μόνοι μας και μακριά από την Ενότητα και την Ομοψυχία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή