Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμέτωπη με την ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδα, θα χρειαστεί να συμβιβαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα και να επιλέξει ανάμεσα σε μια σύγκρουση και σε παραχωρήσεις που θα είναι δύσκολο να γίνουν δεκτές από ορισμένες χώρες, ιδίως τη Γερμανία, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Αλέξης Τσίπρας ζητεί αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, το οποίο ανέρχεται στο 177% του ΑΕΠ. Οι εταίροι της χώρας στην Ε.Ε. δεν προβλέπουν παρά μια ελάφρυνση, υπό τον όρο μάλιστα ότι θα συνεχιστούν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Τα πρώτα μηνύματα θα σταλούν αργότερα, σήμερα Δευτέρα (26/1/2015), στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, στο οποίο ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης θα είναι το μέλλον του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας. Θα προηγηθεί μια συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Franciszek Tusk, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker και του eurogrup Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εξέπληξε για το μέγεθός της, αλλά δεν έπιασε εξαπίνης τους εταίρους της Ελλάδας στην Ε.Ε. «Δεν πρόκειται να αποφύγουμε μια επαναδιαπραγμάτευση, το ζήτημα είναι τι θα αφορά: σε αμφότερα προθεσμίες και ποσά» δήλωσε αργά χθες, Κυριακή (25/1/2015), στο Γαλλικό Πρακτορείο Ευρωπαϊκή πηγή στις Βρυξέλλες. «Το πιο δύσκολο» μέρος της διαπραγμάτευσης, θα αφορά «τα ποσά».συμπληρώνει. Η θέση της Γερμανίας θα είναι αποφασιστική. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «υπονομεύει τη σημερινή πολιτική, η οποία βασίζεται στις αρχές της Γερμανίας», τόνισε χθες ο Julian Rappold του Γερμανικού ινστιτούτου εξωτερικής πολιτικής. «Η οδός που σύμφωνα με την Merkel δεν έχει εναλλακτική τίθεται υπό αμφισβήτηση» πρόσθεσε ο ίδιος. Οι εταίροι της Ελλάδας είναι έτοιμοι να δώσουν χρόνο στη νέα Ελληνική κυβέρνηση για να μπορέσει να διαπραγματευθεί όσον αφορά το πρόγραμμα στήριξης με ηρεμία, είχε διαβεβαιώσει την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Michel Sapin. Μια εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο είχε ήδη παραταθεί τον Δεκέμβριο ως τα τέλη του Φεβρουαρίου, αναμένεται να είναι μια πρώτη αντίδραση, σύμφωνα με Ευρωπαϊκές πηγές. Όμως ο χρόνος πιέζει. Στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να αναλυθεί κυρίως το ερώτημα «ως πότε η Ελλάδα μπορεί να αντέξει από την άποψη της επάρκειας των μετρητών. Θα είναι σε θέση η Ελλάδα στα τέλη του Μαρτίου να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους της;» είχε σημειώσει ο Sapin.



Δεν ξέρω πως να αντιδράσω απέναντι στον νέο πρωθυπουργό, στα μέλη της ιεραρχίας και του κλήρου που "βοήθησαν" και βοήθησαν στην εκλογή του καθώς επίσης και στους εκκλησιαστικούς κύκλους και στους εκκλησιαζόμενους που παντοιοτρόπως, έμμεσα ή/και άμεσα, καταδίκασαν την Ελλάδα σε αυτή τη "νέα εποχή" όπου η Εκκλησία θα είναι ... απούσα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου