Έτσι θέλουμε την Ελλάδα; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/01/2015

Έτσι θέλουμε την Ελλάδα;

Η Ουκρανία γνώρισε χτες (22/1/2015) μια από τις πιο αιματηρές ημέρες στους πάνω από εννέα μήνες σύγκρουσης, με τον θάνατο τουλάχιστον 34 ανθρώπων. Ανάμεσά τους 13 πολίτες που σκοτώθηκαν από ρίψη οβίδας σε στάση του τρόλεϊ νωρίς το πρωί, την ώρα που ο Ουκρανικός στρατός αποχωρούσε από το στρατηγικής συμμαχίας αεροδρόμιο του Donetsk. «Δώδεκα άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο τρόλεϊ σκοτώθηκαν και ένας ακόμη ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο που περνούσε από κοντά. Επίσης υπάρχουν δέκα τραυματίες», διευκρίνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της πόλης αυτής που είναι προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών.

Από την έναρξη της σύγκρουσης τον Απρίλιο, στον απόηχο της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και της εξέγερσης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική χώρα, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών και αυτονομιστών ανταρτών, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Και τίποτα δεν δείχνει μια προοπτική ειρήνης. «Η κατάσταση όντως χειροτερεύει. Το βλέπουμε από τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων, που είναι πολύ μεγάλος. Ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ξεπερνά τις 5.000 και τους 10.000 τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία Michael Bociurkiw στον Ουκρανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Radio News».

Στο πεδίο της μάχης, η σύγκρουση γνώρισε επίσης μείζονα στροφή με την ανακοίνωση της αποχώρησης του Ουκρανικού στρατού από την κυριότερη θέση στο αεροδρόμιο του Donetsk, το νέο τερματικό σταθμό. Ουκρανοί στρατιώτες και αντάρτες διεκδικούσαν λυσσαλέα το αεροδρόμιο που έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τον Μάιο. Οι αντάρτες είχαν εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση στις 15 Ιανουαρίου για να καταλάβουν θέσεις του αεροδρομίου. Ο Ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι είχε απωθήσει την επίθεση, κυρίως χάρη στις ενισχύσεις με άρματα μάχης. «Αποτύχαμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο των ερειπίων του νέου τερματικού σταθμού επί έξι ημέρες», παραδέχτηκε ο σύμβουλος του προέδρου Petro Oleksiyovych Poroshenko, Yuri Biryukov, προσθέτοντας ότι «το αεροδρόμιο ήταν και παραμένει γραμμή μετώπου».

Ο Ουκρανός "πρωθυπουργός" Arseniy Petrovych Yatsenyuk κατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες για την αιματηρή επίθεση στο τρόλεϊ και δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να φέρει την ευθύνη για το περιστατικό αυτό. «Σήμερα, Ρώσοι τρομοκράτες διέπραξαν ξανά μια φρικτή ενέργεια κατά της ανθρωπότητας. Η Ρωσία φέρει την ευθύνη για αυτό», δήλωσε σε διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της ημέρας ενότητας στο Κίεβο. Σε ανακοίνωσή του, το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές για τον βομβαρδισμό της στάσης του τρόλεϊ που σκότωσε 13 πολίτες σήμερα το πρωί σε νότια συνοικία του Donetsk, προπυργίου τους στην ανατολική Ουκρανία. «Οι τρομοκράτες [έτσι αποκαλεί το Κίεβο τους αυτονομιστές] βομβάρδισαν τρόλεϊ στο Donetsk και σκότωσαν αμάχους. Ο βομβαρδισμός αυτός ενός μέσου μεταφοράς πραγματοποιήθηκε σε συνοικία όπου δεν σημειώνονται συγκρούσεις. Το σημείο όπου το τρόλεϊ χτυπήθηκε απέχει περισσότερο από 15 χλμ. από την περιοχή όπου βρίσκονται οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις [έτσι αυτοαποκαλούνται τα Ουκρανικά στρατεύματα που πολεμούν τους αυτονομιστές].
Μέχρι σήμερα, καμία ζημιά δεν είχε καταγραφεί στη συνοικία αυτή. Όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες πυροβόλησαν εναντίον αυτής της αστικής συγκοινωνίας από κατοικημένες περιοχές της πόλης που ελέγχουν παράνομες ένοπλες ομάδες» [έτσι επίσης αποκαλούν οι Ουκρανοί τους αυτονομιστές], επισημαίνει το υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον πολιτών μετά την υπογραφή των ειρηνευτικών συμφωνιών του Minsk τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στις 14 Ιανουαρίου, βομβαρδισμός φράγματος που τελούσε υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού κοντά στο Volnovakha (35 χλμ. νοτίως του Donetsk) είχε χτυπήσει ένα λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 πολίτες. Το Κίεβο και οι αντάρτες αλληλοκατηγορήθηκαν τότε για τα πυρά. Ο βομβαρδισμός του τρόλεϊ σημειώνεται μερικές ώρες μετά την έκκληση των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας για διακοπή των εχθροπραξιών και απόσυρση των βαρέων όπλων.

Αυτή είναι η κατάσταση στην Ουκρανία μετά την κατάλυση του πολιτεύματος και την εγκαθίδρυση φιλοδυτικής κυβέρνησης: Αιματηρές συγκρούσεις, βία, ανέχεια, οικονομική και ηθική εξαθλίωση. Αυτό θέλουμε να συμβεί και στη χώρα μας; Να έρθει η δήθεν αντιδραστική αλλά απόλυτα φιλοδυτική κυβέρνηση των "αριστερών" καπιταληστών της αντιπολίτευσης και να καταντήσουμε σαν την Ουκρανία; Η Δύση σύσσωμη υποστηρίζει αυτό το άθλιο πολιτικό συνονθύλευμα, από την άκρα αριστερά της μέχρι την φασιστική άκρα δεξιά της! Δεν μας προβληματίζει το γιατί; Ακόμα υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν πως οι Δυτικοί θέλουν το καλό μας;

Είμαι απόλυτα σίγουρος και πεπεισμένος πως αυτοί που σήμερα σκέφτονται να ψηφίσουν το ασκέρι της αντιπολίτευσης αλλά ταυτόχρονα σηκώνουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, όταν καταλάβουν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν τα όπλα! Τότε όμως θα είναι πολύ αργά! Τα όπλα ποτέ δεν είναι λύση την στιγμή που το κακό μπορεί να αποφευχθεί μόνο με τη χρήση της λογικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου