Έλληνα σύνελθε! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/01/2015

Έλληνα σύνελθε!

Μια ασυνήθιστη αλλά απολύτως αναμενόμενη εκτίμηση αξιολόγησης έκανε ο γνωστός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s για τα ευρωσκεπτικιστά κόμματα. Η S&P προειδοποιεί ότι μπορεί να υποβαθμίσει το αξιόχρεο των Ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες την εξουσία θα αναλάβουν ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, χαρακτηρίζοντας ανησυχητική τη μεταστροφή του κλίματος. Όπως αναφέρουν οι S&P, τα κόμματα που είναι δυνητικά τα πλέον «πιστωτικά αρνητικά» (credit negative) είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές της Κυριακής, και το Ισπανικό των Podemos, το οποίο επίσης υποστηρίζει την αύξηση των δημοσίων δαπανών και την αναδιάρθρωση του χρέους. «Οι ευρωσκεπτικιστές υποστηρίζουν μία μεγάλη αλλαγή στη μακροοικονομική πολιτική», δήλωσε ο οίκος, προσθέτοντας ότι «μία απόφαση οποιασδήποτε κυβέρνησης να μην πληρώσει τα χρέη της ή να υποτιμήσει το νόμισμα θα αποτελούσε, χωρίς ερώτημα, μία νέα κατεύθυνση της πολιτικής».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής του eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα προς τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. «Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της ευρωζώνης εάν θέλει να παραμείνει στη νομισματική ένωση» δήλωσε ο πρόεδρος του eurogroup, μιλώντας στο Γερμανικό περιοδικό Spiegel. Ο Dijsselbloem επεσήμανε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα έχουν δηλώσει ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. «Εάν το λες αυτό, σημαίνει ότι πρέπει να δεχθείς τους κανόνες και τις συμφωνίες» δήλωσε ο πρόεδρος του eurogroup και συμπλήρωσε: «Και αυτό σημαίνει επίσης, ότι όποια χώρα χρειάζεται στήριξη για τη χρηματοδότηση της οικονομίας της και των δημοσίων δαπανών της θα πρέπει να ακολουθήσει αυτούς τους όρους». Ο Dijsselbloem προσέθεσε ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα εάν μία χώρα «απλά ζητά δάνεια χωρίς να ανταποκρίνεται σε κανένα όρο». Δήλωσε επίσης ότι κάθε Ελληνική κυβέρνηση θα εξαρτάται από την περαιτέρω στήριξη από άλλα μέλη της ευρωζώνης.

Με κάθε τρόπο οι Ευρωπαίοι διαψεύδουν τον λαϊκιστή άθεο αρχηγό της αντιπολίτευσης που με περίσσιο θράσος δήλωσε ψευδώς πως «από την Δευτέρα τελειώνει η τρόικα». Το τραγικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι ο Έλληνας ψηφοφόρος ο οποίος προεκλογικά νιώθει δυνατός και μετεκλογικά θα κλάψει με μαύρο δάκρυ. Το 70% από αυτούς που προτίθενται να ψηφίσουν το ασκέρι των λαϊκιστών καπιταληστών, δηλώνει πως θα τον ψηφίσει ξέροντας πως δεν θα τηρήσει αυτά που λέει! Αυτός είναι ο θρίαμβος του παραλόγου ή/και η απόλυτη αποτυχία του πολιτεύματος!

Η ανεύθυνη στάση του Έλληνα ψηφοφόρου θα του κοστίσει πάρα πολύ ακριβά την επομένη των εκλογών. Το ασκέρι της αντιπολίτευσης δεν είναι εκφραστής των ευρωσκεπτικιστών, ούτε το εμπιστεύεται η Ευρώπη και οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές. Είναι μια πολιτική φούσκα που θα σπάσει μόλις πετύχει το σκοπό για τον οποίο συστάθηκε: Να καταστρέψει το οποιοδήποτε εθνικό στοιχείο έχει η Ελλάδα. Το ίδιο επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην Ισπανία οι αντίστοιχοι των Podemos.

Στην Ελλάδα οι αμοραλιστές αθεϊστές προσπαθούν να αναρριχηθούν στην εξουσία για μία και μοναδική φορά με αποκλειστικό σκοπό αφενός να περάσουν μέτρα που καμία κυβέρνηση αποτελούμενη από τα κόμματα που παραδοσιακά διεκδικούν την διακυβέρνηση δεν θα τολμούσε και αφετέρου, όπως προείπα, να αλλοιώσουν μέχρι εξαφανίσεως το εθνικό χρώμα από την Ελλάδα. Θέλουν να χαθεί η Ορθόδοξη πίστη, να αλλοιωθεί η Ελληνική γλώσσα και η ιστορία, να αλλοιωθεί ο πληθυσμός με την αθρόα και ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών και να επαναδιαπραγματευτούν τα σύνορα της χώρας μέσα από την μειοδοτική εξωτερική πολιτική που έχουν κατά καιρούς εξαγγείλει τόσο για τη Θράκη και την Μακεδονία μας, όσο και για τα νησιά του Αιγαίου. Οι ρίζες μας είναι πολύτιμες και δεν θα αφήσουμε τους τυχοδιώκτες να τις καταστρέψουν!

Το καράβι της Ελλάδας πηγαίνει ολοταχώς για το παγόβουνο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ψηφοφόροι του χορεύουν ανέμελα και γελούν. Θυμηθείτε πως και τότε, τον Τιτανικό τον θεωρούσαν αβύθιστο, όπως θεωρούμε σήμερα την Ελλάδα αθάνατη! Ο Τιτανικός, όμως, βυθίστηκε...

2 σχόλια:

  1. Ποιος θα το φανταζόταν ότι ο χειρότερος πολιτικός σχηματισμός στην Ελλάδα θα διεκδικούσε με αξιώσεις την κυβέρνηση του κράτους! Αυτό το κατάντημα δε θα το φανταζόταν κανένας Έλληνας από την αρχαιότητα ως σήμερα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστας Παύλου24 Ιανουαρίου, 2015 12:22

    Είναι μέν θλιβερό αλλά ίσως είναι για καλό.Θα αποκαλυφθή πολύ σύντομα ότι και αυτοί δέν διαφέρουν σε τίποτε αναφορικώς με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που κυβερνά την χώρα,και ειδικά στα οικονομικά. Οι ελπίδες των ψηφοφόρων θα αποδειχθούν φρούδες και τότε νομίζω ότι ο υγιείς λόγος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ θα αναδειχθή περισσότερο.Πρέπει να φθάσουμε στον πάτο για να το καταλάβουμε αυτό.Επιπροσθέτως δε θα αποδυναμωθή τελείως το επιχείρημα "Η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ" (ασχέτως του ότι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή