Πάει ο παλιός ο χρόνος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

31/12/2014

Πάει ο παλιός ο χρόνος

Σε λίγες ώρες μας αποχαιρετά το 2014, αφήνοντάς μας μια πικρή γεύση. Αναμφίβολα ήταν μια πολύ κακή χρονιά για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο γενικότερα. Δεν αναφέρομαι μόνο στην κακή κατάσταση της οικονομίας της πατρίδας μας, ούτε στα προβλήματα που ταλανίζουν την ευρωζώνη αλλά και τις αναδυόμενες αγορές της Ρωσίας, της Ινδίας και της Βραζιλίας, ούτε στα θέματα που βασάνισαν την Αμερικανική οικονομία, ούτε τέλος στους πολλούς πονοκεφάλους που αντιμετώπισε η πανίσχυρη οικονομία της Ιαπωνίας.

Σε ότι αφορά στα απόλυτα και ψυχρά μεγέθη των οικονομικών, στο 2014 την κορυφαία επίδοση ανάμεσα στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια σημείωσαν οι δείκτες των χρηματιστηρίων της Κίνας, στη Shanghai και στο Shenzhen, που κατέγραψαν κέρδη της τάξης του 50% μέσα στη χρονιά που φεύγει. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το μεγαλύτερο κέρδος στο 2014 καταγράφηκε στις Κινεζικές αγορές τους τελευταίους μήνες του έτους με οδηγούς τις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες. Στον αντίποδα, τη χειρότερη επίδοση ανάμεσα στα Ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψε εκείνο της Νοτίου Κορέας, όπου οι απώλειες έφτασαν το 4,8%.

Όσον αφορά στα νομίσματα, το δολάριο τερματίζει τη χρονιά με άνοδο 12%, καταγράφοντας την καλύτερή του ετήσια επίδοση από το 2005. Αντίθετα, η ισοτιμία του ευρώ δεν παρουσίασε άνοδο δεδομένου ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα υποχρεωθεί να αρχίσει να αγοράζει κρατικά ομόλογα για να αποτρέψει τον αποπληθωρισμό».

Αναφορικά με τον κλάδο των κρατικών ομολόγων, η απόδοση των Γερμανικών δεκαετών ομολόγων καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι χρόνων. Τέλος, η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου συνεχίζεται με την τιμή του «μαύρου χρυσού» να παρουσιάζεται μειωμένη κατά 48% το 2014.

Εκτός από τα θέματα που αφορούν αποκλειστικά στην οικονομία, μπορούμε να πούμε πως κλείνει ένας χρόνος γεμάτος ανηθικότητα, συκοφαντία, αδικία, ψεύδος, υποκρισία και ατιμία. Τελειώνει ένας χρόνος που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το έτος της απάτης! Απίστευτοι πρωταγωνιστές ήσαν και πάλι οι πολιτικοί της Δύσης που τεχνητά δημιούργησαν την κρίση στην Ουκρανία, ανέτρεψαν την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, σκότωσαν αθώες ψυχές τόσο με την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους όσο και κατά την διάρκεια των συμπλοκών στις αναταραχές που οι ίδιοι δημιούργησαν σε πολλές επαρχίες της Ουκρανίας αλλά και στο Κίεβο, ενώ στο τέλος με υποκριτικό και ψευδή τρόπο ανακάτεψαν την Ρωσία σε αυτή την κρίση και προσπάθησαν με αλλεπάλληλα χτυπήματα να εξοντώσουν ή να αφανίσουν την οικονομία της εφαρμόζοντας αισχρές και παράνομες κυρώσεις.

Οι Δυτικοί της Ευρώπης κυριάρχησαν με το φασισμό και την οικονομική καταπίεση που άσκησαν στον Ευρωπαϊκό Νότο, επέβαλλαν το απολυταρχικό καθεστώς της Ευρωπαϊκής ολοκληρωτικής κυριαρχίας και μέσα από τις πολλές αντιδημοκρατικές και καθόλου νόμιμες γραφειοκρατικές διαδικασίες τους, κατάφεραν να "πνίξουν" τη φωνή των ευρωσκεπτικιστών. Παρότι οι ευρωσκεπτικιστές έχουν αυξημένη παρουσία στην νέα ευρωβουλή που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου που πέρασε, εν τούτοις παραμένουν αποκλεισμένοι και φιμωμένοι έξω από όλες τις διαδικασίες και τις αποφάσεις που λαμβάνει το φασιστικό καθεστώς της Ε.Ε.

Στην Ελλάδα οι υπηρέτες και συνεχιστές των αρχόντων της Δύσης διέλυσαν και την παραμικρή υποψία σταθερότητας, δύο μόλις μέρες πριν δύσει το 2014. Οι δυτικοτραφείς πολιτικάντηδες που διαφεντεύουν την χώρα μας κατέλυσαν τους θεσμούς, διέλυσαν και πάλι το εθνικό κοινοβούλιο νωρίτερα από το προβλεπόμενο διάστημα και εύχονται στον Ελληνικό λαό "καλή χρονιά" ταυτόχρονα με εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα. Ταυτόχρονα με απαράδεκτα νομοσχέδια και αισχρούς νόμους επιχειρούν να φιμώσουν κάθε γλώσσα που μαρτυρά την αλήθεια στην πατρίδα μας.

Τελειώνει μια χρονιά που δεν αξίζει να θυμάται κανείς γιατί είναι ένας ύμνος στο κακό και στην αδικία. Εύχομαι ολόψυχα να ξημερώσει νέο έτος, άγιο και ειρηνικό. Ένα έτος που θα προβληματίσει όλους και θα μας οδηγήσει πίσω στη χαμένη μας ταυτότητα και στις αξίες που ανταλλάξαμε έναντι ενός πιάτου φακής, κι αυτής δηλητηριασμένης.

Γέρε χρόνε φύγε τώρα!
Πάει η δική σου η σειρά!
Ήρθε ο νέος με ελπίδα!
Την Ελπίδα των ανθρώπων που γεννήθηκε μια βδομάδα πριν, τα Χριστούγεννα, αλλά εμείς δεν Τον προσέξαμε γιατί παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις στα μέσα ενημερώσεως! Εύχομαι ολόψυχα το 2015 να μπει καθισμένο στο άρμα Του και να μας οδηγήσει όλους μακρυά από τη δυστυχία και την αδικία του 2014...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου