Το ΣτΕ φανερώνει ότι προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση

Στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του ΣτΕ το e-mail με το κείμενο των 48 σελίδων που περιέχει τα προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα για την Ελλάδα και απευθύνεται προς τους εκπροσώπους της τρόικα, με την υπογραφή του υπουργού των Οικονομικών.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση που έκανε ο ο πρόεδρος του ΣτΕ αναφέρει: «Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2.12.2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών».

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι σχέσεις κυβέρνησης και δικαστών πατούν πλέον σε τεντωμένο σχοινί, ενώ υπενθυμίζουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλαδή η Τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης για να ελέγξει εάν το υπουργείο των Οικονομικών συμμορφώθηκε μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών που είχε δώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στην αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αναδρομική επιστροφή των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων.

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο του ΣτΕ επισήμαναν πάντως ότι «αυτή η ενέργεια του προέδρου του ΣτΕ αποσκοπεί καθαρά στην ενημέρωση των συναδέρφων του εν όψει των ζητημάτων που εκκρεμούν στο δικαστήριο αλλά και των προσφυγών που αναμένεται να κατατεθούν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προς επίλυση».

Επικροτώ την ενέργεια του προέδρου του ΣτΕ και ταυτόχρονα με προβληματίζει βαθύτητα η αντίδραση του υπουργού και των συνεργατών του. Διαβάζοντας το κείμενο που απέστειλε στην τρόικα καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως η κυβέρνηση έχει και θέλει να κρύψει πολλά από τον Ελληνικό λαό και γι' αυτό αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο.

Το θέμα είναι σοβαρό και γι' αυτό θα επανέλθω, αλλά πριν από αυτό θα επαναλάβω την πάγια θέση μου για απεμπλοκή της δικαστικής εξουσίας από την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.