Γερμανική κατοχή (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/12/2014

Γερμανική κατοχή (2)

Μαθήματα οικονομίας έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Dorothea (Kasner) Merkel στη Γαλλία και στην Ιταλία, καθώς όπως δήλωσε σε συνέντευξη της, οι προϋπολογισμοί τους δεν είναι επαρκείς. Η δήλωση αυτή στην εφημερίδα Die Welt, έρχεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εξετάσει τους προϋπολογισμούς των δύο αυτών χωρών για το 2015 την άνοιξη, δίνοντας έτσι μια μικρή παράταση σε Γαλλία και Ιταλία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «καθόρισε ένα χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο η Γαλλία και η Ιταλία πρέπει να παρουσιάσουν επιπλέον μέτρα. Αυτό είναι δικαιολογημένο διότι οι δύο χώρες βρίσκονται ουσιαστικά σε μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων» ανέφερε η Merkel και συμπλήρωσε: «Όμως η Επιτροπή είπε επίσης ξεκάθαρα ότι οι προτάσεις που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι δεν είναι επαρκείς. Κάτι με το οποίο συμφωνώ».

Η συνέντευξη αυτή της Merkel δόθηκε δύο ημέρες πριν την αναμενόμενη επανεκλογή της στην ηγεσία του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), οι υποστηρικτές του οποίου είναι ιδιαιτέρα ευαίσθητοι σε ό,τι αφορά στο θέμα της λιτότητας.

Πριν από μία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε μια τελευταία αναβολή στο Παρίσι και τη Ρώμη, ανακοινώνοντας ότι θα εξετάσει την άνοιξη τους προϋπολογισμούς τους για το 2015, όμως παράλληλα ζήτησε από τις δύο χώρες να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να βελτιώσουν τα δημοσιονομικά τους, υπό την απειλή κυρώσεων.

Η Γαλλία και η Ιταλία έχουν έλλειμμα ή χρέος που δεν σέβονται τα όρια που έχουν τεθεί και άρα τα σχέδια των προϋπολογισμών τους για το 2015 «κινδυνεύουν να μην συμμορφώνονται» με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες, είχαν υπογραμμίσει οι Βρυξέλλες.

Στην ίδια συνέντευξη , η Merkel έκανε επίθεση και στον Vladimir Vladimirovich Putin. Έκανε λόγο για δυσκολίες σε αρκετές χώρες που γειτνιάζουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που προκαλεί η πολιτική που ακολουθεί η Μόσχα. «Η Μολδαβία, η Γεωργία και η Ουκρανία είναι τρεις χώρες με τις οποίες γειτονεύουμε στα ανατολικά και οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνίες σύνδεσης με την Ε.Ε. Η Ρωσία προκαλεί προβλήματα σε αυτές τις τρεις χώρες», δήλωσε η Merkel, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης της που δόθηκαν στη δημοσιότητα. «Επιπλέον βλέπουμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να διατηρήσει υπό τον οικονομικό και πολιτικό της έλεγχο κάποιες χώρες των δυτικών Βαλκανίων», πρόσθεσε.

Η καγκελάριος της Γερμανίας ρωτήθηκε και για την κριτική που της άσκησαν τρεις προκάτοχοί της, ο συντηρητικός Helmut Kohl και οι Σοσιαλδημοκράτες Helmut Heinrich Waldemar Schmidt και Gerhard Fritz Kurt Schröder, που τάσσονται υπέρ μιας πιο ήπιας προσέγγισης απέναντι στη Μόσχα. «Είμαι πεπεισμένη ότι η κοινή Ευρωπαϊκή απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας είναι σωστή», απάντησε η Merkel.

«Το γεγονός ότι η Ρωσία παραβίασε τους κανονισμούς της Βουδαπέστης του 1994 [σημ ΜΒΒ: Κανονισμοί για την διασφάλιση της ασφάλειας που υπόγραψαν στην Βουδαπέστη, στις 5 Δεκεμβρίου του 1994 οι πρόεδροι της Ουκρανίας, της Ρωσίας, τον ΗΠΑ, καθώς και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου], σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς συνέχεια», σημείωσε.

Έχω μιλήσει πολλές φορές για την καταστροφική συνέπεια της Γερμανικής πολιτικής που επιβάλλεται είτε απευθείας από την Γερμανία, είτε μέσω του τερατουργήματος της που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη στενάζει και πάλι, μετά τους δύο Παγκοσμίους πολέμους, εξαιτίας της Γερμανίας, χωρίς ωστόσο να κάνει κινήσεις για να απαλλαγεί από αυτήν. Η Γερμανία και οι ΗΠΑ είναι οι κυριότεροι εκφραστές του δυτικού πνεύματος και κατά συνέπεια οι κύριοι υπεύθυνοι για τα δεινά που μαστίζουν ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου