Ευτελίζοντας τους θεσμούς - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

08/11/2014

Ευτελίζοντας τους θεσμούς

Η όλη υπόθεση έχει γίνει βούκινο σε ολόκληρη την επικράτεια, αλλά η Ελληνική δικαιοσύνη έστειλε στο αρχείο τη δικογραφία που αφορά στις καταγγελίες περί δωροδοκίας βουλευτών, προκειμένου να επιτευχθεί με 180 ψήφους η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν αποδεικνύονται τα καταγγελλόμενα.

Με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος που διενέργησε την έρευνα για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κουμπαρά για τους 180» έβαλε στο αρχείο την δικογραφία, που σχηματίστηκε με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων περί χρηματισμού βουλευτών.

Ο εισαγγελέας, έπειτα από τη μελέτη των στοιχείων και τις μαρτυρικές καταθέσεις που έλαβε για την υπόθεση, έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ώστε να στοιχειοθετείται απαγγελία κατηγορίας για τέλεση ή και απόπειρα τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός τονίζει πως κανένας εκ των μαρτύρων που κλήθηκαν σε κατάθεση δεν έδωσε στοιχείο που να μπορεί να αξιοποιηθεί και να οδηγήσει την έρευνα σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για τέλεση αξιόποινης πράξης.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο κ. Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων, κάλεσε την κυβερνητική εκπρόσωπο, τους αρχηγούς των ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Κλήθηκε επίσης και ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος, καθώς, σύμφωνα με τις υπό διερεύνηση καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στη δεξίωση που ακολούθησε τον γάμο της κόρης του με τον γιο τού επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγιναν από καλεσμένους του ζευγαριού συζητήσεις περί «κουμπαρά» για βουλευτές ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω για το πολιτικό σύστημα που στο μόνο που συνεισφέρει στην χώρα μας είναι στην ανηθικότητα, στην ατιμία, στον ατομισμό, στο ψεύδος και στην υποκρισία. Είναι τραγικό να σκεφτεί κανείς το πόσα παιχνίδια παίζονται στην πλάτη του Ελληνικού λαού. Το πιο τραγικό, όμως, είναι η απάθεια του λαού στην κοροϊδία που δέχεται καθημερινά.

Στην ιατρική είναι δόγμα πως πριν την ίαση προηγείται η διάγνωση. Για να γίνει διάγνωση πρέπει ο άνθρωπος να θεωρήσει τον εαυτό του ασθενή και να επισκεφτεί το γιατρό. Εάν, όμως αυτός εξακολουθεί να πιστεύει πως είναι υγιής, τότε το μέλλον του βρίσκεται μισό μέτρο κάτω από τη γη ενώ μια όμορφη μαρμάρινη επιγραφή θα γράφει το όνομά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου