Ο ηγέτης του ηθικού κόσμου - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/11/2014

Ο ηγέτης του ηθικού κόσμου

Ο Dr. Paul Craig Roberts πλέκει το εγκώμιο του Ρώσου Προέδρου Vladimir Vladimirovich Putin με αφορμή την ομιλία και τη συνέντευξη που παραχώρησε κατά την διάρκεια της τελικής συνεδρίασης της ολομέλειας της ΧΙ συνόδου της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης στο Valdai.

«Οι παρατηρήσεις του Vladimir Putin κατά την 11η συνεδρίαση στο Valdai αξίζουν περισσότερο από ένα σύνδεσμο στην τελευταία στήλη μου. Αυτές είναι οι παρατηρήσεις ενός ανθρωπιστή πολιτικού ηγέτη, που όμοιό του δεν έχει δει ο κόσμος στις μέρες μου. Συγκρίνετε τον Putin με τους διεφθαρμένους εγκληματίες πολέμου στο Λευκό Οίκο ή με τις μαριονέτες του στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στην Ιαπωνία, στον Καναδά, στην Αυστραλία, και θα δείτε τη διαφορά ανάμεσα σε μια εγκληματική κλίκα και ένα ηγέτη που αγωνίζεται για ένα ανθρώπινο και βιώσιμο κόσμο στον οποίο τα συμφέροντα όλων των λαών είναι σεβαστά.

Σε μια υγιή δυτική κοινωνία, οι δηλώσεις του Putin θα είχαν αναπαραχθεί εκτενώς και συζητήσεις θα είχαν διοργανωθεί με παρατηρήσεις ειδικών, όπως ο Stephen F. Cohen. Χορωδίες συμφωνιών θα είχαν ακουστεί στην τηλεόραση και θα είχαν διαβαστεί στα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Αλλά, φυσικά, τίποτα από αυτά δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα της οποίας οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι είναι η "εξαιρετική" και η "απαραίτητη" χώρα με ένα επιπλέον-νομικό δικαίωμα να ασκεί ηγεμονία σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά την Washington και τα επί χρήμασι μέσα ενημέρωσής της, που ονομάστηκαν "presstitutes" από τον ειδικό τάσεων Gerald Celente, καμία χώρα δεν έχει σημασία εκτός από την Washington. «Είστε μαζί μας ή εναντίον μας», που σημαίνει «είσαι υποτελείς μας ή εχθροί μας». Αυτό σημαίνει ότι η Washington έχει δηλώσει ότι η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και άλλες περιοχές της Νότιας Αμερικής, το Ιράν, και η Νότια Αφρική είναι εχθροί.

Αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου για μια χρεοκοπημένη χώρα, μισητή από τους υποτελείς πληθυσμούς της αλλά και από πολλούς από τους δικούς της, που δεν έχει κερδίσει κανένα πόλεμο από τότε που νίκησε τη μικροσκοπική Ιαπωνία το 1945 με τη χρήση πυρηνικών όπλων, τη μόνη χρήση τέτοιων φρικτών όπλων στην παγκόσμια ιστορία.

Σαν Αμερικανοί, προσπαθήστε να φέρετε την εικόνα κάθε γνωστού Αμερικανού πολιτικού, ή κάθε καθηγητή στο Harvard, στο Princeton, στο Yale, στο Stanford ικανό να δώσει μια ομιλία για αυτό το θέμα, της ποιότητας των παρατηρήσεων του Putin, σε μια μορφωμένη ομάδα συζήτησης. Προσπαθήστε να βρείτε οποιονδήποτε Αμερικανό πολιτικό ικανό να ανταποκριθεί με ακρίβεια και αμεσότητα στις ερωτήσεις, αντί να χρησιμοποιήσει υπεκφυγές.

Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει τις παρατηρήσεις του Putin, και να μην καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Putin είναι ο ηγέτης του κόσμου.

Κατά τη γνώμη μου, ο Putin είναι μια τόσο αξεπέραστη προσωπικότητα που η Washington τον έχει βάλει στόχο για δολοφονία. Η CIA θα χρησιμοποιήσει έναν από τους μουσουλμάνους τρομοκράτες που υποστηρίζει η CIA στο εσωτερικό της Ρωσίας. Σε αντίθεση με έναν Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος δεν τολμά να κινηθεί ανοιχτά μεταξύ των ανθρώπων, ο Putin δεν παραμένει μακριά από τους ανθρώπους. Ο Putin είναι άνετος με το Ρωσικό λαό και συναναστρέφεται μαζί τους. Αυτό τον κάνει εύκολο στόχο για τη CIA να χρησιμοποιήσει ένα τρομοκράτη Τσετσένο, ένα τζιχαντιστή βομβιστή αυτοκτονίας, ή το παραδοσιακό «μοναχικό καρύδι» για να δολοφονήσει το Putin.

Η ανήθικη, ασεβής, και παρακμάζουσα Δύση είναι ανίκανη να παράγει ηγεσία της ποιότητας του Putin. Έχοντας συκοφαντήσει το Putin, το να τον δολοφονήσει θα προκαλέσει ελάχιστα σχόλια στα δυτικά μέσα ενημέρωσης».

Η ομιλία και οι ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος και ενθουσίασαν τόσο τον Αμερικανό πολιτικό σύμβουλο, βρίσκονται εδώ, σε δική μου μετάφραση από την δημοσίευση στα Αγγλικά που έκανε η επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ρωσίας. Σας παροτρύνω να διαβάσετε προσεκτικά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου, καθώς και τις απαντήσεις που έδωσε στα ερωτήματα που του έγιναν. Θα δείτε πως υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία αξίζει να επανέλθουμε...

7 σχόλια:

  1. ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομολογώ ότι διαβάζοντας όλη την μεταφρασμένη συνέντευξη έκανα σχολείο, δεν ξέρω αν έχει δώσει τα τελευταία χρόνια κάποιος άλλος ηγέτης παρόμοια συνέντευξη, πολλά συγχαρητήρια στον αρθογράφο και παράλληλα μεταφραστή, εύγε παλικάρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. FILE POUTIN NASE KALA O THEOS PANTA NA SE PROSEXEI KI PANTA NA EISE O PATERAS TOU ROSSIKOU LAOU POU TOSO SE AGAPE KI SE LATREBOUME. BRAVO I LOVE POUTIN ROSSIAAAAAAAA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγκώμια με κάπως παρόμοιο περιεχόμενο είχα ψάλει και εγώ κάποτε για τους "συμμάχους" μας:
    http://istologio.org/?p=5872#300121
    Είναι προς το τέλος του σχολίου.
    Όταν ξαναδιαβάζω τι έγραψα γι' αυτούς, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω... Να πω ότι είναι αρκετά για θάψιμο ή να συνεχίσω γράφοντας και τα υπόλοιπα...
    Ευτυχώς, υπάρχουν και άνθρωποι εκτός (γ)ελλάδας που συμφωνούν μαζί μου (αλλιώς θα άρχιζα να πιστεύω ότι δεν είναι θεόστραβος ο γιαλός):
    https://www.youtube.com/user/JustPilger/videos
    Ένα άλλο θεϊκό ντοκιμαντέρ είναι αυτό:
    https://kickass.so/untold-history-of-the-united-states-2012-oliver-stone-showtime-t7410936.html
    Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά seeds πλέον...
    Έπρεπε να βρω ξένους δημοσιογράφους για να μάθω παγκόσμια ιστορία. Στα δημόσια σχολεία ας μην πω τι μάθαινα τόσα χρόνια...
    Για τον Putin δεν ξέρω τι εγκώμιο να ψάλλω. Ο άνθρωπος είναι θεόσταλτος. Αν καταφέρει και να "εξαερώσει" τους συμμάχους μας, που τα ζητάει η γούνα τους, θα τον κάνω και άγαλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τραγούδι που παρέθεσε ο/η ανώνυμος/η φίλος/η το θεωρώ επιεικώς υβριστικό και δεν συμφωνώ καθόλου με ότι κι αν θέλει να πει. Στον Θεό μας και δεν μπορεί ο καθένας να απευθύνεται όπως του αρέσει!

    Επίσης η Ελλάδα μας δεν έχει καμία σχέση με τις αγελάδες. Λογοπαίγνια σχετικά με την πίστη και την Πατρίδα μου με βρίσκουν αντίθετο. Δεν ευθύνεται η Ελλάδα μας για την δική μας αδιαφορία και συνενοχή με το να εκλέγουμε ανθρώπους που την διασύρουν και την ευτελίζουν μέρα με την ημέρα και περισσότερο.
    Η Ελλάδα μας ήταν ο τόπος που είχε τις προϋποθέσεις να δεχτεί και στη συνέχεια να κρατήσει άσβεστη την Ορθοδοξία για αιώνες και για αυτό ήταν ένδοξη και τρανή.
    Εμείς είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων και χάσαμε την δύναμή της. Γι' αυτό τώρα αντί για το όραμα ζούμε το δράμα που συνεπάγεται η επιλογή μας.

    Κατά τα λοιπά κατανοώ πλήρως την αγανάκτηση του σχολίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης η Ελλάδα μας δεν έχει καμία σχέση με τις αγελάδες. Λογοπαίγνια σχετικά με την πίστη και την Πατρίδα μου με βρίσκουν αντίθετο.

    Για την Πίστη συμφωνώ. Για την Πατρίδα, εξαρτάται πως την ορίζει κανείς. Εγώ ως Πατρίδα ορίζω την κοινωνία στην οποία μεγάλωσα και θεωρώ ότι ανήκω. Αν και αυτή είχε αρκετά προβλήματα εξ' αρχής και δεν ήταν τέλεια, ευχαρίστως την δέχτηκα και την αγάπησα.

    Ωστόσο, θεωρώ πως από τότε έχουν αλλάξει υπερβολικά πολλά πράγματα στην ελληνική κοινωνία. Έχουν αλλάξει τόσο πολύ και προς τόσο άσχημη κατεύθυνση που δεν μπορώ να πω ειλικρινώς ότι ανήκω ή ότι θέλω να ανήκω σε τέτοια την κοινωνία. Μπορεί να μην έχω κάποια καλύτερη πατρίδα να διαλέξω (αν και δεν έψαξα και πολύ...), αλλά αυτή μέσα στην οποία ζω τα τελευταία 8-10 χρόνια με ξενίζει και μου προκαλεί έντονη αποστροφή. Ουσιαστικά, η κάποτε χριστιανική και ελληνική κοινωνία μας κατάντησε αντίχριστη, δαιμονική, κομπλεξική, "πολυπολιτισμική", βλακώδης, αυτοκαταστροφική, φοβισμένη, δουλοπρεπής και ξενολάτρης. Μπορεί να υπάρχει κάποια μειονότητα χριστιανών με τους οποίους να συμπορεύομαι και να τους θεωρώ σαν συμπατριώτες μου, αλλά αυτοί δεν έχουν καμία επιρροή σε αυτό που λέμε σήμερα "Ελλάδα" (ούτε και φαίνεται vα έχουν στο μέλλον).

    Έχω μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα από την αρχαιότητα έως το 2000 μ.Χ. περίπου, αλλά νομίζω ότι ο σεβασμός σταματάει κάπου εκεί χρονικά. Σίγουρα και παλιότερα θα υπήρχαν άσχημες περίοδοι και σίγουρα θα υπάρχουν και σήμερα κάποιοι καλοί Έλληνες, αλλά η έκταση της συμφοράς που μας δέρνει σήμερα, νομίζω, δεν έχει προηγούμενο...

    Ότι και να δεις στους Έλληνες σήμερα φαντάζει απαίσιο:
    - Η μανιώδης ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, τον τζόγο και τις ανωμαλίες της τηλεκόλασης;
    - Η βρωμιά, η αναρχία, η ανομία και η κακογουστιά των πόλεών μας και των πολιτών τους;
    - Η απέχθειά τους για ότι σχετίζεται με Θεό και την Εκκλησία;
    - Τα γεμάτα μας καφενεία και καφετέριες (ή κηφηνεία όπως τα λέω εγώ) με τους άρτους και τα θεάματα;
    - Το γεγονός ότι στην Ελλάδα, όσο πιο κάθαρμα είσαι, τόσο πιο ψηλά ανεβαίνεις (στην πολιτική, στη δημοσιογραφία, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κ.α.) και το ανάποδο; Και όλα αυτά συχνά με την συμβολή ή την ανοχή του ελληνικού λαού.
    - Η ιεραρχία της Εκκλησίας μας και το κάποτε ορθόδοξο ποίμνιο που έχουν πλέον γεμίσει χίλιους μύριους αιρετικούς παντός είδους;
    - Τα στατιστικά, των γεννήσεων, των εκτρώσεων και των γάμων;
    - Τα αποτελέσματα των εκάστοτε εκλογών παντός είδους;
    - Η τρομακτικά αμβλυμμένη αντίληψή τους ή η αδιαφορία τους για τις συνέπειες των πράξεων και των επιλογών τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια τέτοια πατρίδα, γεμάτη τρελούς, τεμπέληδες, άσωτους, άμυαλους, φυγόπονους, ξερόλες, οπαδούς των "όπου γης και πατρίς", "ούτε Θεό ούτε πατρίδα", κ.α. αξίζει τουλάχιστον την γελοιοποίηση εκ μέρους μου.
    Και αν ήμουν σωστός χριστιανός μάλλον θα έπρεπε να μεταναστεύσω σε καμιά πιο χριστιανική χώρα (αν έμεινε καμιά) και να τινάξω και την σκόνη των υποδημάτων μου φεύγοντας (Μαρκ. 6,11).

    Εν ολίγοις, αυτό που κατάλαβα είναι ότι αυτή η χώρα ΠΡΕΠΕΙ να υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές. Τότε μόνο, ΙΣΩΣ συνέλθει ο πληθυσμός της και μετανοήσει. Προσωπικά, δε βλέπω καμία άλλη οδό. Εκτός πιθανώς από κανέναν "καλό δικτάτορα" που θα κάνει "καλή πλύση εγκεφάλου" στους Έλληνες (γιατί τώρα τρώνε αχόρταγα κακές πλύσεις εγκεφάλου).

    Βέβαια, και για την πίστη, θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει για ποια πίστη μιλάμε... για την μοντέρνα αθεολόγητη αγαπολογία ή για την Πίστη των Πατέρων;

    Γενικά δεν θέλω να έχω ιερές λέξεις, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι η κοινωνία μου παίρνει αυτές τις λέξεις και τις συνδέει με ανώμαλες καταστάσεις (η λέξη "αγάπη" ή "έρωτας" για παράδειγμα). Για εμένα το μόνο ιερό είναι ο Θεός της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης (που είναι ο ίδιος και επακριβώς εικονιζόμενος και στα δύο βιβλία). Κρίνοντας τι σχέση έχει καθετί με Αυτόν Τον Θεό το τοποθετώ κατάλληλα στην κλίμακα ιερότητας. Αν κάτι δεν έχει δείγμα Θεού μέσα του, δεν σκοπεύω να χύσω δάκρυ όταν -αναπόφευκτα- μια μέρα γίνει στάχτη.

    Και κρίνοντας από την κατάσταση και την πορεία της Ελλάδας, μάλλον για στάχτη πάμε... Οι ελάχιστοι χριστιανοί που απομένουν μέσα της δεν ξέρω τι θα γίνουν...

    Για να συνοψίσω, σίγουρα αγαπώ την Πατρίδα μου, αλλά αυτή δεν υπάρχει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή