Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

18/11/2014

Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι

Με ένα προβοκατόρικο και εντελώς προπαγανδιστικό άρθρο ο Guardian επιχειρεί για ακόμα μία φορά να κατευθύνει τις πολιτικές εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό Νότο και κυρίως στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Προβάλει τις στημένες μέσω των δημοσκοπήσεων "ενισχυμένες δυνάμεις" της αριστεράς και των "αντάρτικων κομμάτων" σε μια Ευρώπη που βυθίζεται στην κρίση, παίρνοντας αφορμή από το ιδρυτικό συνέδριο των Ισπανών Podemos. Στην ειδική αναφορά του στην Ελλάδα, το δημοσίευμα επισημαίνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικράτησε του ΠΑΣΟΚ όταν το σοσιαλιστικό κόμμα στήριξε τα μέτρα λιτότητας. Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ διαφορετική από αυτό που θέλει να δει και να προβάλει ο Guardian: Στην Ελλάδα όλα τα κόμματα από την άκρα δεξιά μέχρι και την άκρα αριστερά πτέρυγα του κοινοβουλίου υπηρετούν ξένα συμφέροντα και γι' αυτό δεν μας ενδιαφέρει το πως υποσκελίζει το ένα το άλλο.

Το άρθρο του πιτσιρικά Owen Jones που ανήκει στην γενιά των ανήλικων και ανώριμων πολιτικών και δημοσιογράφων που όντας αμόρφωτοι και άπειροι λανσάρουν ένα ελεεινό πολιτικό σύστημα, σχολιάζοντας την δημοκοπικά στημένη συνεχόμενη άνοδο των Podemos αναφέρει πως η elite της Ισπανίας δέχτηκε ένα χτύπημα από εκεί που δεν το περίμενε. Με σύνθημα το «οι Ισπανοί δεν πρέπει να πληρώσουν για την κρίση», οι Podemos κατάφεραν να βγάλουν πέντε ευρωβουλευτές και να πάρουν 1,2 εκατομμύρια ψήφους στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Ο ανώριμος και προβοκάτορας αρθρογράφος φτάνει και παραληρεί λέγοντας: «Ζήτω οι Podemos. Η Αριστερά δείχνει να μπορεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να αναδειχθεί μέσα από την κρίση».

«Συνήθως αυτά τα κινήματα αν δεν έχουν κάποιον ηγέτη να τα στηρίζει χάνονται με τον καιρό. Οι Podemos τον βρήκαν στο πρόσωπο του Pablo Iglesias Turrión. Η δύναμη αυτών των κινημάτων είναι οι νέοι, σε αντίθεση με τους γηραιότερους που παραμένουν σταθεροί στα παραδοσιακά κόμματα. Ακόμη κι έτσι, όμως, οι συσχετισμοί αλλάζουν», γράφει ο προβοκάτορας Jones μιλώντας για τον επίσης ανώριμο, με εμφάνιση που παραπέμπει σε κάθε τι άλλο παρά σε σοβαρό άνθρωπο, πιτσιρικά Ισπανό "πολιτικό" που προωθείται ως η διέξοδος στην κρίση της Ισπανίας.

Ο προβοκάτορας Guardian συνεχίζει και σε δεύτερο άρθρο, γραμμένο και πάλι από ανώριμο πιτσιρικά δημοσιογράφο, τον Srećko Horvat, ο οποίος αναφέρεται στην πορεία του κινήματος του Giuseppe Piero Grillo (γνωστού ως Beppe Grillo) ενός γελωτοποιού γραφικού τύπου στην Ιταλία που ίδρυσε ένα "λαϊκίστικο", όπως ο ίδιος το αποκαλεί, κόμμα και αναζητά την επιτυχία που δεν κατάφερε να έχει ως κωμικός. Ο πιτσιρικάς αρθρογράφος αναφέρεται σε ανάλογα τραγικά παραδείγματα στη Σλοβενία και στην Ολλανδία, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα επιχειρεί την προπαγάνδα του υποστηρίζοντας και προβάλλοντας τις παιδικές θέσεις του.

Η Ευρώπη βαδίζει στην εποχή των αμόρφωτων πιτσιρικάδων με αριστερές πεποιθήσεις και δεξιές τσέπες που δεν έχουν όραμα, δεν έχουν ιδανικά, δεν έχουν αισθήματα και κυρίως είναι προβληματικές προσωπικότητες. Προβάλλει προβληματικές προσωπικότητες με σκοπό να πλήξει και να διαλύσει και τα τελευταία ίχνη θεσμών που έχουν απομείνει στην γερασμένη και παρακμάζουσα ήπειρο. Ο τελευταίος μετασχηματισμός της Δύσης παραπέμπει στο έκτρωμα του Frankenstein το οποίο εκτός από την αποκρουστική όψη που έχει, αναδύει έντονη την μυρωδιά της σήψης του νεκρού πολιτισμού και της παρακμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου