Μικροί κι ανώριμοι Ευρωπαίοι πολιτικοί - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

11/10/2014

Μικροί κι ανώριμοι Ευρωπαίοι πολιτικοί

Είναι μόλις 28 ετών, δεν έχει τελειώσει καν τις σπουδές του αλλά είναι ήδη υπουργός των Εξωτερικών στην Αυστρία! Γνωρίζουμε καλά πως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι απλές μαριονέτες, αλλά η περίπτωση του ανώριμου "πολιτικού" ξεπερνά κάθε προηγούμενο! Μη μου πει κανείς πως πιστεύει ότι ο νεαρός γνωρίζει ιστορία ή είναι σε θέση να αποφανθεί για το Σκοπιανό ζήτημα γιατί ειλικρινά δεν θα τον πιστέψω. Δεν είναι το νεαρό της ηλικίας που με ξενίζει, ούτε το ότι δεν έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του. Μου δημιουργεί αποστροφή και προσβάλλει το εθνικό μου φρόνημα η ανωριμότητα της στάσης του, η αμάθειά του, η ευκολία που έχει στο να προβεί σε δηλώσεις σε ένα θέμα που δεν γνωρίζει, αλλά κυρίως η αλαζονεία του. Είμαι σίγουρος πως εάν ερωτηθεί, ο μικρός δεν αναγνωρίζει στο χάρτη ούτε την Ελλάδα, ούτε τα Σκόπια!

Ο ανώριμος νεαρός, Sebastian Kurz, για ακόμη μία φορά από την εκλογή του και μετά εμφανίστηκε αλλαζονικός και προκλητικός καθώς απεφάνθη πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να άρει «επιτέλους» το «συνεχιζόμενο μπλοκάρισμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη "Μακεδονία", εξαιτίας της άλυτης διένεξης με την Ελλάδα για την ονομασία». Ο νεαρός, μέλος του Λαϊκού Κόμματος, βρέθηκε να είναι υπουργός των Εξωτερικών λόγω της συγκυβέρνησης του κόμματός του με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Με την ευκαιρία της πρόσφατης δημοσίευσης των τελευταίων εκθέσεων προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αυστριακός "υπουργός" σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «το μπλοκάρισμα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων λόγω της διένεξης για την ονομασία θέτει εκ νέου υπό αμφισβήτηση τα ήδη επιτευχθέντα αποτελέσματα, κάτι που θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή. Γι' αυτό απευθύνω έκκληση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να άρει επιτέλους το μπλοκάρισμα του στο θέμα αυτό».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί για έκτη συνεχή χρονιά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα, διαπιστώνει όμως οπισθοδρόμηση σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία των μέσων ενημερώσεως, καθώς επίσης και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Kurz εμφανίζεται προκλητικός και αποδεικνύεται ανώριμος και κατώτερος του αξιώματος που κατέχει. Την «ελπίδα» πως η Ελλάδα θα τερματίσει το «μπλοκάρισμα» της στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είχε εκφράσει για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο, λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Τότε είχε δηλώσει: «Θα είχα την ελπίδα πως στη διάρκεια της Ελληνικής προεδρίας μπορεί να συμβεί κάτι διότι σκέπτομαι ότι για την Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον να έχει και επιτυχίες κατά τη δική της προεδρία» για να συμπληρώσει με αρκετή αφέλεια και ανωριμότητα πως «αποτελεί κοινό μυστικό ότι η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανόν να μην είναι παντού η καλύτερη».
Η δήλωση αυτή είχε οδηγήσει την Αυστριακή εφημερίδα «Die Presse» να σχολιάσει ότι «ο νέος υπουργός Εξωτερικών πηγαίνει σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα». Σε άλλη δήλωσή του, ο Sebastian Kurz έχει εκφράσει την «ελπίδα» του ότι η «δυσάρεστη διένεξη με την Ελλάδα για την ονομασία θα μπορέσει να λυθεί» και πως πιστεύει ότι «ένα διμερές ζήτημα δεν θα πρέπει να είναι καθοριστικής σημασίας για το εάν μια χώρα μπορεί να είναι μέλος της Ε.Ε.».

Δεν γνωρίζω ποιας στοάς είναι μέλος ο μικρός ή ποιοι κρύβονται πίσω από αυτόν και τις προκλητικές δηλώσεις του. Το σίγουρο είναι πως το κατασκεύασμα που λέγεται Ε.Ε. είναι απροκάλυπτα ένα θέατρο παραλογισμού και υποκρισίας, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως όλα τα διαδραματιζόμενα σε αυτήν πόρρω απέχουν της πολιτικής. Η Ελλάδα δεν έχει καμία θέση σε αυτό το θέατρο σκιών και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε πολύ καλά. Πρέπει να αποτινάξουμε από την πλάτη του έθνους μας τον ζυγό των πολιτικών που αυτοαποκαλούνται "προπύργιο σταθερότητας", τον περίγυρο και το σύστημα που έχουν εγκαταστήσει τόσα χρόνια στην Ελλάδα μας, καθώς επίσης και όλους τους διάττοντες αστέρες που εμφανίστηκαν μετά την κρίση, ευαγγελιζόμενοι την σωτηρία της Πατρίδας και εκμεταλλευόμενοι τα ιερά και τα όσια για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους.

1 σχόλιο:

  1. Βασίλειος Λιάκος12 Οκτωβρίου, 2014 21:25

    "Δεν γνωρίζω ποιας στοάς είναι μέλος ο μικρός ή ποιοι κρύβονται πίσω από αυτόν και τις προκλητικές δηλώσεις του."
    Δεν πιστεύω να εννοής ότι είναι μασόνος! Γίνοται τέτοια πράγματα στην εποχή μας; Ά μπα, δεν το πιστεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή