Θεωρία συνωμοσίας ή αλήθεια; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/10/2014

Θεωρία συνωμοσίας ή αλήθεια;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σκέψεις του Dr. Paul Craig Roberts σε ότι αφορά στους χειρισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο θέμα της αντιμετώπισης του ιού του Ebola. Έχω ξαναγράψει πως η δική μου εκτίμηση είναι ότι ο συγκεκριμένος ιός δεν είναι μια απλή επιδημία αλλά αποτελεί πειραματικό βιολογικό όπλο. Η προβληματική αντιμετώπιση της κατάστασης όπως την περιγράφει ο Roberts μπορεί να έχει την εξήγησή της στο ότι όλα όσα διαδραματίζονται παγκοσμίως είναι ένα πείραμα τόσο για την εξάπλωση, όσο και για την αντιμετώπιση του ιού. Μπορεί να ακούγεται ως θεωρία συνωμοσίας ή υπερβολή αυτό που λέω, αλλά δείτε τι λέει ο Roberts και προσπαθήστε να βγάλετε κάποιο άλλο συμπέρασμα:

«Μας είναι γνωστό ότι δημόσιοι λειτουργοί μας είναι ανίκανοι. Η ανικανότητα τους αυτή μας κοστίζει πάντοτε ακριβά, αλλά τώρα κινδυνεύει να κοστίσει μια παγκόσμια πανδημία, αυτή του ιού του Ebola.

Γνωρίζοντας τόσο λίγα γι' αυτή την τόσο θανατηφόρα ασθένεια και με τον Ebola σε έξαρση σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής, θα περίμενε κανείς ότι οι πτήσεις προς και από αυτές τις χώρες να έχουν σταματήσει.

Όταν ταραχές ή απαγωγές παρουσιάζουν κινδύνους στην ξενιτιά, το State Department εκδίδει ταξιδιωτική σύσταση και προειδοποιεί, και μερικές φορές εμποδίζει, τους Αμερικανούς να ταξιδεύουν στις επικίνδυνες περιοχές. Καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μεταφερθεί ο ιός Ebola πέρα από το άτομο που έχει ήδη νοσήσει, θα σκεφτόταν κανείς πως οι δημόσιοι λειτουργοί θα σταματούσαν την κυκλοφορία προς και από τα δυτικά της Αφρικής. Στην πραγματικότητα είναι πιο δύσκολο για έναν επικριτή της κυβέρνησης των ΗΠΑ να εισέλθει στις ΗΠΑ, ειδικά αν αυτός είναι μουσουλμάνος, από ότι ένα άτομο που έχει προσβληθεί από τον Ebola. Πράγματι, υπάρχει ένας αριθμός Ρώσων πολιτών που δεν μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, λόγω των μονομερών κυρώσεων που επέβαλλαν οι ΗΠΑ. Όμως δεν υπάρχουν κυρώσεις εναντίον του Ebola.

Προφανώς, οι δημόσιοι αξιωματούχοι υπεύθυνοι για την υγεία έχουν μια ξεπερασμένη και εσφαλμένη γνώση σχετικά με το ποιος είναι ο Ebola και το πως εξαπλώνεται. Αρκετοί από το ιατρικό προσωπικό προστατεύονται από τα υγρά του σώματος των ασθενών του Ebola, αλλά χωρίς αναπνευστήρες έχουν ήδη μολυνθεί φανερώνοντας πως η τρέχουσα μορφή του Ebola μπορεί να μεταδοθεί από τον αέρα όπως η γρίπη.

Τα συνεργεία καθαρισμού των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης είναι σε απεργία επειδή δεν υπάρχουν προφυλάξεις ή προστασία για τους καθαριστές που θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τον Ebola από ένα μολυσμένο επιβάτη. Ούτε στον επόμενο επιβάτη μιας πτήσης μπορούν να παρέχουν την διαβεβαίωση πως δεν θα καθίσει στο κάθισμα που πριν ήταν κατειλημμένο από έναν φορέα του ιού.

Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει ήδη συμβεί. Ένας Βρετανός πολίτης, ο οποίος δεν ήταν σε χώρες όπου υπάρχουν εστίες του Ebola, μόλις πέθανε στα Σκόπια, προφανώς από τον ιό. Οι αρχές είπαν ότι είχε ταξιδέψει κατευθείαν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ξενοδοχείο έχει σφραγιστεί και το προσωπικό του ξενοδοχείου καθώς και το πλήρωμα του ασθενοφόρου έχουν απομονωθεί. [http://rt.com/news/194640-briton-ebola-macedonia-dead/][Σημ. ΜΒΒ: Το δημοσίευμα δεν είναι τόσο απόλυτο όσον αφορά στο ότι ο θάνατος του ασθενούς οφείλεται στον ιό, καθώς κάποια από τα συμπτώματα που παρουσίασε δεν ταιριάζουν με αυτά του Ebola].

Σε πέντε αεροδρόμια των ΗΠΑ που έχουν πτήσεις προς τις μολυσμένες χώρες της Δυτικής Αφρικής έχουν επιβληθεί συγκεκριμένοι έλεγχοι στους επιβάτες, όπως ο έλεγχος της θερμοκρασίας. Αυτό είναι καλύτερο από το τίποτα, αλλά αν, όπως πιστεύεται, ο θανατηφόρος ιός έχει μακρά περίοδο επώασης, το μέτρο καλύπτει μόνο τις περιπτώσεις των ατόμων που έχουν ήδη εμφανίσει τα συμπτώματα. Φυσικά υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να εμφανίσει κανείς πυρετό, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας γρίπης ή ενός εποχιακού κρυολογήματος.

Αυτό, λοιπόν, που οι ανίκανοι δημόσιοι λειτουργοί μας έχουν κανονίσει είναι ένας έλεγχος που θα οδηγήσει σε καραντίνα τους ανθρώπους που μπορεί να βρεθούν ότι έχουν ένα απλό κρύωμα, αλλά θα αποτύχει να εντοπίσει εκείνους στους οποίους υπάρχει ο ιός Ebola και απλά δεν έχει κάνει την εμφάνισή του.

Το έχουμε ξαναδεί το έργο», καταλήγει ο Dr. Roberts προφανώς απογοητευμένος για ακόμα μία φορά από τους χειρισμούς της Αμερικανικής κυβέρνησης. Το δικό σας συμπέρασμα ποιο είναι;

1 σχόλιο: