Η Μακεδονία εάλω!

Η Ελληνική κυβέρνηση ασχολείται με τα εσωτερικά της προβλήματα, με το εάν θα παραιτηθεί ή όχι ο πρωθυπουργός, εάν θα σύρει τον τόπο σε πρόωρες εκλογές, πως θα αντιμετωπίσει την τρόικα και παρόμοια ανούσια ζητήματα, την ώρα που οι Σκοπιανοί έχουν βάλει πλώρη να οικειοποιηθούν πλήρως την Μακεδονία. Στο σκοπό τους αυτό συνεπικουρούνται από τον ύπνο των Ελλήνων πολιτών που είτε δεν αντιδρούν, είτε βλέπουν την παρούσα συγκυρία ως ευκαιρία να προβληθούν και να παρουσιαστούν ως "σωτήρες του έθνους". Μια εικόνα τραγική, σημάδι πριν την άλωση που θα σημάνει ακόμα μια φορά τη διάλυση του κράτους του Ι.Α.Καποδίστρια που θεμελιώθηκε στις αρχές και τις αξίες της Ρωμηοσύνης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ", σε μια ακόμη προκλητική ανακοίνωση προέβη χτες (30/9) το βράδυ το υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, υποστηρίζοντας πως η Σκοπιανή κυβέρνηση «αρνείται κατηγορηματικά πως η θέση της Ελλάδας υπέρ μίας ονομασίας που θα χρησιμοποιείται έναντι όλων (erga omnes) βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και ότι η χρήση της συνταγματικής ονομασίας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Το υπουργείο Εξωτερικών παραπέμπει στη Ψήφισμα 817 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο αναφέρει ότι η διένεξη σχετικά με το όνομα της χώρας πρέπει να επιλυθεί προς όφελος της διατήρησης ειρηνικών σχέσεων και σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή και προβλέπει με ποιον τρόπο η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα αποκαλείται προσωρινά στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.Το υπουργείο Εξωτερικών παραπέμπει περαιτέρω και στη νομική ερμηνεία του ψηφίσματος που περιέχεται στην ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης από την 5η Δεκεμβρίου 2011. Συνεπώς, η πρακτική χρήσης του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης διπλωματικών σχέσεων και το πως θα αποκαλούν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας άλλα κράτη, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών των Σκοπίων.

«Το υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στην προαναφερθείσα απόφαση του, εκφράσθηκε σαφώς υπέρ της άποψης ότι η Ελλάδα είναι αυτή που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, παραβιάζοντας τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το άρθρο 11, παράγραφος 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, να μην εμποδίζει την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση που σημειωτέον δεν έχει ούτε σχολιαστεί από την Ελληνική κυβέρνηση! Μόνο διάβημα εναντίον της Κύπρου που του υπέδειξε το σφάλμα του ήξερε να κάνει ο υπουργός των Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η χώρα θα συνεχίσει, στο πνεύμα της καλής γειτονίας, να συμμετέχει ενεργά και με καλή πίστη στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, στο πλαίσιο της διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο να βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια λύση στη διαφορά σχετικά με το όνομα που θα είναι σύμφωνη με τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
«Από την άλλη πλευρά, δημόσιες τοποθετήσεις για άκαμπτες κόκκινες πολιτικές γραμμές και διαπραγματευτικές θέσεις δεν φανερώνουν διάθεση και ετοιμότητα για δημοκρατικό διάλογο και ανταλλαγή επιχειρημάτων προκειμένου να βρεθεί μια λύση, παρά μόνο δείχνουν πως το ζήτημα αυτό εξακολουθεί να καθορίζεται στη βάση συγκεκριμένων εσωτερικών πολιτικών αδυναμιών στην Ελλάδα» καταλήγει η ανακοίνωση των Σκοπιανών.

Η ανακοίνωση αυτή του υπουργείου των Εξωτερικών των Σκοπίων σχετίζεται, όπως σημειώνεται, με τις αναφορές που περιέχονται στις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου των Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της ονομασίας και οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
Δυστυχώς ένα είναι το γεγονός: Έχουμε βάλει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα! Πάει το κοπάδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.