Στις προτεραιότητες του Recep Tayyip Erdoğan είναι η πλήρης προσάρτηση της Κύπρου κάτι που φρόντισε να καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή της προεδρίας του. Ξεκίνησε με επίσκεψη στα κατεχόμενα, κόντρα σε κάθε λογική και νομιμότητα, αδιαφορώντας για τη γνώμη της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής την οποία έχει δείξει κατ' επανάληψη στο παρελθόν πως δεν υπολογίζει. Η επίσκεψή του δεν ήταν εθιμοτυπική αλλά όπως προκύπτει και από το άρθρο του Κώστα Βενιζέλου στον "Φιλελεύθερο" ήταν η πρώτη κίνηση ενός σχεδίου προσάρτησης της Κύπρου στην Τουρκία.
Ο νέος Τούρκος πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος απευθυνόμενος προς τα Τουρκοκυπριακά κόμματα την περασμένη Δευτέρα στα κατεχόμενα: Ζήτησε να αυξήσουν τον πληθυσμό του ψευδοκράτους και να μη δημιουργούν εμπόδια στην παραχώρηση «υπηκοοτήτων». Ο Erdoğan, στο πρώτο του ταξίδι στα κατεχόμενα ως πρόεδρος της Τουρκίας, επεσήμανε πως ο πληθυσμός στα κατεχόμενα πρέπει «να μη σταθεί πίσω από αυτό των Ελληνοκυπρίων», εννοώντας προφανώς ότι πρέπει να είναι μεγαλύτερος. Όλα αυτά έχουν επιβεβαιωθεί από τον Γενικό Γραμματέα του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος-Ενωμένες Δυνάμεις, Kutlay Erk. Είναι σαφές από τα όσα αναφέρει ο Erdoğan στη συνάντηση που δεν διήρκεσε πολύ, πως το δημογραφικό απασχολεί την Τουρκία και αποτελεί ένα από τα ζητήματα τα οποία βρίσκεται στους άμεσους σχεδιασμούς της. Το τελευταίο οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας-ψευδοκράτους διαμορφώνει τις συνθήκες για την βαθμηδόν προσάρτηση των κατεχομένων. Σε αυτή τη διαδικασία πέρα από την πολιτική και την οικονομική εξάρτηση, σημαντικό ρόλο έχουν οι έποικοι. Με βάση τα όσα μεθοδεύονται οι έποικοι πρόκειται να αναλάβουν ανώτατες πολιτικές θέσεις και αξιώματα στο ψευδοκράτος.
Οι Τουρκικοί αυτοί σχεδιασμοί δεν είναι καινούργιοι. Οικοδομούνται σταδιακά από το 1975 όταν άρχισε η οργανωμένη μεταφορά εποίκων στα κατεχόμενα. Πρώτα για να μπορέσουν να καλύψουν τα μεγάλα κενά που είχαν δημιουργηθεί δηλαδή να δουλέψουν στα εργοστάσια, στα χωράφια και για να γεμίσουν τα σπίτια των Ελληνοκυπρίων. Λίγο αργότερα η μεταφορά αποτελούσε ένα μακρόπνοο σχεδιασμό ανατροπής των δημογραφικών δεδομένων στο νησί και μια ακόμη μέθοδο ελέγχου. Είναι προφανές από τη στάση την οποία τηρεί η Τουρκική πλευρά πως θεωρεί τετελεσμένο γεγονός το ότι έχουν μεταφερθεί από την Τουρκία έποικοι και τώρα διεκδικεί και τα "δικαιώματά" τους.
Στα πλαίσια της παρούσας διαδικασίας των διαπραγματεύσεων ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Kudret Ozersay, υποστήριξε πρόσφατα πως όσοι έχουν σήμερα «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους αυτόματα θα αποκτήσουν την ιθαγένεια και μετά τη λύση. Η διαδικασία παραχώρησης «υπηκοοτήτων» συνεχίζεται και η διαταγή που έδωσε ο Erdoğan, κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ήταν «να μην προβάλλονται εμπόδια». Η θέση της Ελληνοκυπριακής πλευράς όπως διατυπώθηκε από τον διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη, είναι πως δεν μπορεί να υιοθετηθεί η Τουρκική προσέγγιση καθώς θα ήταν αποδοχή του εγκλήματος πολέμου που είναι ο εποικισμός. Προσωπικά μου θυμίζει έντονα την στάση που κράτησε ο Αβέρωφ το 1974, αρνούμενος ουσιαστικά βοήθεια στους Κυπρίους λίγο πριν την εισβολή.
Ο πρώην δικαστής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γεώργιος Πικής, σε συνέντευξή του στον "Φιλελεύθερο" τον περασμένο Φεβρουάριο είχε αναφέρει πως: «τηρουμένων των πληθυσμιακών και γεωγραφικών αναλογιών, στην Κύπρο έγινε η μεγαλύτερη εθνοκάθαρση της σύγχρονης εποχής. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσω ότι η κατάκτηση και συν αυτή η εθνοκάθαρση και εποικισμός συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας καθώς και έγκλημα πολέμου βάσει της Συνθήκης της Ρώμης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (άρθρα 7 και 8)». Ο σκοπός των Τούρκων, όπως εξήγησε, είναι εμφανής και έγκειται στη σταδιακή τουρκοποίηση της Κύπρου, την κατάκτηση μεγάλης έκτασης γης, των πλέον παραγωγικών περιοχών της και στην αύξηση του Τουρκικού πληθυσμού με την κάθοδο εποίκων. Στη τελευταία επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα με δηλώσεις του που είδαν το φως της δημοσιότητας, είπε ότι κάθε ζευγάρι πρέπει να φέρνει στον κόσμο όχι λιγότερα από τέσσερα παιδιά.
Εμείς στην Ελλάδα ακόμα ασχολούμαστε με τον ΕΝΦΙΑ και τις αερολογίες που ξεστόμισαν όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικάντηδες στη ΔΕΘ. Εμείς ασχολούμαστε με το τίποτε και οι Τούρκοι έβαλαν πλώρη για να πάρουν την Κύπρο. Αλλά, βλέπετε, είναι κι αυτό μέρος του σχεδίου το οποίο εκτελούν οι υπάλληλοι των ανθελληνικών συμφερόντων. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε;
...ποιοι είναι αυτοί οι υπάλληλοι επιτέλους...κατονωμάστε τους εσείς που γνωρίζετε..ἒλεος με της θεωρίας συνομωσιολογίας...μιά χαρά τα πάνε οι Κύπριοι με τους Τουρκοκύπριους....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ονόματα των πρωταγωνιστών είναι γνωστά σε όλους αγαπητή eleonora. Όποιος ενημερώνεται, έστω στοιχειωδώς, καταλαβαίνει πολύ καλά τι γράφω και σε ποιους αναφέρομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αν τα πάνε καλά οι Κύπριοι με τους Τουρκοκύπριους είναι ένα άσχετο θέμα παρότι δεν μπορούμε εμείς από την άνεση του σπιτιού μας, καθισμένοι μπροστά στις οθόνες μας να αποφανθούμε για τη σχέση των εκδιωχθέντων από τα κατεχόμενα εδάφη με αυτούς που τους έδιωξαν από τα σπίτια τους, σκότωσαν τα παιδιά, τους γονείς. ή τους αγαπημένους τους!
Ο καθένας έχει δικαίωμα να βλέπει τα πράγματα σύμφωνα με την κρίση του. Οφείλει, όμως, να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και να καταλαβαίνει πως η ανάγνωση των ειδήσεων και των μηνυμάτων της επικαιρότητας φορώντας κομματικά γυαλιά, ενέχει τον πολύ μεγάλο κίνδυνο της πολιτικής μυωπίας. Η πολιτική μυωπία κάνει τον άνθρωπο να μη μπορεί να δει πέρα από το τώρα, δεν αντιλαμβάνεται τι επακολουθεί αυτού που βιώνει και ένα πρωί ξυπνάει έχοντας απολέσει αυτός την ελευθερία του και η χώρα την εθνική κυριαρχία της.
Η πολιτική ενόραση και ο διαχωρισμός των θεωριών συνωμοσίας από τα γεγονότα είναι τα βασικά γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν τον συνειδητοποιημένο πολίτη που δεν πέφτει θύμα της προπαγάνδας των καθεστωτικών μέσων ενημερώσεως. Είναι γνώρισμα του ελεύθερου πολίτη!
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά νομίζω πως, προτού κάνει κάποιος σχόλια με τέτοια αυθεντία, όπως η κυρία που υπογράφει eleonora, θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρει ορθογραφία. Τέσσερα λάθη σε τρεις γραμμές στο ένα σχόλιο και Πολωνοί με δύο λάμδα στο δεύτερο, δεν συμβαδίζουν με το βαρύγδουπο και ξινισμένο ύφος! Η ημιμάθεια -που δε φαίνεται μόνο από τα ορθογραφικά λάθη- δε βοηθάει στην καθαρή κρίση!
ΑπάντησηΔιαγραφή