Ανεργία στην Ελλάδα; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/09/2014

Ανεργία στην Ελλάδα;

Με αφορμή τις αστήριχτες και αβάσιμες διθυραμβικές δηλώσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού σχετικά με την καταπολέμηση της ανεργίας, δημοσιεύω σήμερα ένα εξαίρετο άρθρο του φίλου μου Βασίλη Π. Μακρή(*) με τίτλο "Ενορχηστρωμένες ψευδολογίες για την ανεργία" που παρουσιάζει με ρεαλισμό την κατάσταση.

Για τους κυβερνώντες το ζήτημα της εργασίας είναι απλά ένα από τα πολλά πεδία αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση, παροχολογίας σε προεκλογικές περιόδους, χωρίς να σημαίνει τίποτε παραπάνω. Μια πιθανή εξήγηση είναι το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών δεν εργάστηκε ποτέ, ενώ αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία θα χρειαστεί να πάει πολλά χρόνια πίσω για να βρει πρωθυπουργό που έχει αληθινή επαγγελματική προϋπηρεσία! Για τους πολίτες όμως η εργασία είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα επιβίωσης (αν όχι το σημαντικότερο) γιατί χωρίς αυτήν η καθημερινότητα και η ζωή τους είναι καταδικασμένη.


                             
(*) Ο Βασίλης Μακρής, εκτός από πολύ καλός φίλος, είναι μεταλλειολόγος, απόφοιτος του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία στον τομέα της Εργονομίας. Συνειδητά ενεργός πολίτης, με έντονη πολιτική δραστηριότητα που ξεκινάει από το 1973 στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, της πολιτικής Παρατάξεως "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"::Συνεχιστές του Καποδίστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου