Φωνάζει ο κλέφτης!

Δεν θα κάνω προσωπικό σχόλιο στην είδηση του Itar-Tass, αλλά θα αφήσω τον καθένα από εσάς να κρίνει την στάση του βραβευμένου με Nobel ειρήνης (!) Αμερικανού προέδρου και την αντίστοιχη των Ρώσων.

Μόνο ειρηνευτική δεν ήταν, σύμφωνα με τον Sergey Viktorovich Lavrov, η ομιλία του Αμερικανού προέδρου Barack Hussein Obama στη 69η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σε δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών σχολίασε πως ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε για άλλη μια φορά την κοσμοθεωρία των ΗΠΑ για τη «μοναδικότητα της χώρας»: «Αυτή είναι η κοσμοθεωρία μιας χώρας η οποία θεωρεί αυθαίρετα πως δικαιούται να χρησιμοποιήσει βία κατά παντός, ανεξάρτητα από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, καταπατώντας κάθε βασική αρχή διεθνούς δικαίου στο όνομα του δικού της αμυντικού δόγματος».

Όσον αφορά στους διεθνείς κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα, ο Lavrov επεσήμανε πως: «Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο έχουμε κερδίσει τη δεύτερη θέση μεταξύ των απειλών για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα! Για τον Obama ο νούμερο 1 κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι ο ιός Ebola, ακολουθεί η "ρωσική επιθετικότητα στην Ευρώπη" και στη τρίτη θέση κατατάσσει τους πολεμιστές της jihad και άλλες τρομοκρατικές ομάδες που παίρνουν τον έλεγχο στη Μέση Ανατολή, ειδικά δε, σε χώρες στις οποίες έχουν παρέμβει αποφασιστικά στο παρελθόν οι ΗΠΑ».

«Ένα άλλο σημείο που προσωπικά βρήκα πολύ παράξενο» συνεχίζει ο Lavrov, «είναι ότι ο πρόεδρος Obama επανέλαβε πολλές φορές πως ο κόσμος έχει γίνει πιο ελεύθερος και πιο ασφαλής... Δεν κατάλαβα εάν σοβαρολογούσε ή εάν μιλούσε Orwelικά... Άλλωστε ο George Orwel ήταν εκείνος που εφηύρε το Υπουργείο της Αλήθειας και φαίνεται πως η φιλοσοφία του ακόμη βρίσκει έδαφος».

Η Μόσχα επιδιώκει την επίλυση των συγκρούσεων μέσω ισότιμου διαλόγου και όχι μέσω μονομερών κατηγοριών, κατέληξε ο Lavrov, συμπληρώνοντας πως αυτό είναι από τα θέματα που θα συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του John Forbes Kerry. Οι δύο υπουργοί είχαν προγραμματισμένη συνάντηση χθες στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται η έδρα του ΟΗΕ

Μόνο μία παρατήρηση: Φανταστείτε πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος εάν υπήρχε πραγματικά αντικειμενική ενημέρωση. Πόσο διαφορετικά θα ήσαν όλα εάν είχαμε την δυνατότητα να μαθαίνουμε ακριβώς το τι συμβαίνει; Δεν θα ήταν εντελώς διαφορετικές οι επιλογές μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.