Κυρώσεις και αεροπορικές εταιρείες - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/07/2014

Κυρώσεις και αεροπορικές εταιρείες

O Dr. Paul Craig Roberts σε ένα ακόμη εξαίρετο άρθρο του αναλύει τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι Η.Π.Α. και η Ε.Ε. στη Ρωσία, καθώς και τα γεγονότα που αφορούν στην κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaisian Airlines στην Ουκρανία. Σας παροτρύνω όχι απλά να διαβάσετε την παρούσα μετάφρασή μου, αλλά να το μελετήσετε προσεκτικά προσπαθώντας να καταλάβετε το στημένο παιχνίδι που παίζεται σήμερα σε ολόκληρο τον πλανήτη, με διακύβευμα την παγκόσμια κυριαρχία και θύματα όλους εμάς.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Μαλαισίας είναι τώρα διαθέσιμες. Προσέξτε τα εκτεταμένα συντρίμμια και το μεγάλο τμήμα της ατράκτου. Παρατηρείτε ερείπια ενός αεροσκάφους που χτυπήθηκε από πύραυλο στα 33.000 πόδια και συνετρίβη στη γη. Θυμηθείτε, ότι δεν υπήρξαν τέτοια συντρίμμια στον τόπο όπου το αεροσκάφος φέρεται να χτύπησε το Πεντάγωνο και την υποτιθέμενη περιοχή συντριβής στην Pennsylvania του 4ου αεροπειρατικού αεροπλάνου στις 11/9. Συλλογιστείτε το αυτό. Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι η Επιτροπή της 11/9 θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μόνο τα αεροπλάνα της Μαλαισίας αφήνουν συντρίμμια.
Οι μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ που ανακοίνωσε ο Obama στις 16 Ιουλίου αποκλείοντας τις Ρωσικές εταιρείες όπλων και ενέργειας να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικά δάνεια των Η.Π.Α. αποδεικνύουν την ανικανότητα της Washington. Ο υπόλοιπος κόσμος, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων επιχειρηματικών οργανώσεων της Αμερικής, γύρισαν την πλάτη τους στον Obama. Το Εμπορικό Επιμελητήριο και η Εθνική Ένωση Κατασκευαστών των Η.Π.Α. τοποθέτησαν διαφημίσεις στις εφημερίδες New York Times, Wall Street Journal και Washington Post με τις οποίες διαμαρτύρονται για τις κυρώσεις των Η.Π.Α.. Η ΝΑΜ, δήλωσε ότι η Ένωση Κατασκευαστών είναι «απογοητευμένη από το γεγονός ότι οι Η.Π.Α. επεκτείνουν τις κυρώσεις με ολοένα και πιο μονομερείς τρόπους που θα υπονομεύσουν τις εμπορικές δεσμεύσεις των Η.Π.Α.». Το Bloomberg ανέφερε ότι «στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρνήθηκαν να συμφωνήσουν με τα μέτρα των Η.Π.Α.»
Σε μια προσπάθεια να απομονώσει τη Ρωσία, ο Ανόητος Λευκός Οίκος έχει απομονώσει την Washington.
Οι κυρώσεις δεν θα έχουν καμία επίδραση στις Ρωσικές εταιρείες. Οι Ρωσικές εταιρείες μπορούν να πάρουν περισσότερα τραπεζικά δάνεια από ό, τι χρειάζονται από την Κίνα ή από τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Τα τρία χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν την Washington -αλαζονεία, ύβρις, και διαφθορά- την κάνουν να μαθαίνει αργά. Τα αλαζονικά άτομα βουτηγμένα στην ύβρη είναι ανίκανα να μάθουν. Όταν συναντούν αντίσταση ανταποκρίνονται με δωροδοκίες, απειλές και εξαναγκασμό. Η διπλωματία απαιτεί την ικανότητα μάθησης, αλλά η Washington άφησε τη διπλωματία εδώ και χρόνια και βασίζεται στη δύναμη.
Κατά συνέπεια, με την επιβολή κυρώσεων η Washington υπονομεύει την εξουσία της και την επιρροή της. Οι κυρώσεις ενθαρρύνουν τις χώρες να αποχωρήσουν από το σύστημα πληρωμών σε δολάρια που είναι το θεμέλιο της ισχύος των Η.Π.Α. Ο Christian Noyer, διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι οι κυρώσεις της Washington οδηγούν τις εταιρείες και τις χώρες έξω από το σύστημα πληρωμών του δολαρίου. Το τεράστιο ποσό που απέσπασε από τη Γαλλική τράπεζα, την BNP Paribas, για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας με τις χώρες που έχουν απορριφθεί από την Washington καθιστά σαφείς τους αυξημένους νομικούς κινδύνους που προκύπτουν από τη χρήση του δολαρίου όταν η Washington ορίζει τους κανόνες.
Η επίθεση της Washington στην Γαλλική τράπεζα ήταν η αφορμή για πολλούς να θυμηθούν τις πολλές προηγούμενες κυρώσεις και να εξετάσουν τις μελλοντικές, όπως αυτές που ελλοχεύουν για τη Commerzbank της Γερμανίας. Ένα κίνημα για να διαφοροποιήσει τα νομίσματα που χρησιμοποιούνται στο διεθνές εμπόριο είναι αναπόφευκτο. Ο Noyer τόνισε ότι στο εμπόριο μεταξύ της Ευρώπης και της Κίνας δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν το δολάριο και μπορεί να εξοφλούν πλήρως σε ευρώ ή renminbi (Σημ. ΜΒΒ: το νόμισμα της Κίνας).
Το φαινόμενο του θέλει τους κανόνες των ΗΠΑ να επεκτείνονται σε όλες τις συναλλαγές στις οποίες κυριαρχεί το δολάριο των Η.Π.Α. σε όλο τον κόσμο. επιταχύνει το κίνημα της εξόδου από το σύστημα πληρωμών του δολαρίου. Ορισμένες χώρες έχουν ήδη κανονίσει διμερείς συμφωνίες με εμπορικούς εταίρους για να κάνουν τις εμπορικές πληρωμές τους με τα δικά τους νομίσματα. Οι χώρες των BRICS ιδρύουν νέες μεθόδους πληρωμών ανεξάρτητα από το δολάριο και δημιουργούν το δικό τους Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη χρηματοδότηση των εμπορικών ανισορροπιών.
Η συναλλαγματική αξία του δολαρίου των Η.Π.Α. εξαρτάται από το ρόλο του στο σύστημα διεθνών πληρωμών. Δεδομένου ότι ο ρόλος αυτός συρρικνώνεται, θα σταματήσει και η ζήτηση για δολάρια και επομένως θα μειωθεί και η συναλλαγματική αξία του δολαρίου. Ο πληθωρισμός θα εισέλθει στην οικονομία των Η.Π.Α. μέσω των τιμών των εισαγωγών και οι ήδη πιεσμένοι Αμερικανοί θα βιώσουν μεγαλύτερη συμπίεση του βιοτικού τους επιπέδου.
Στον 21ο αιώνα έχει αυξηθεί η δυσπιστία προς την Washington. Τα ψέματα της Washington, όπως τα "όπλα μαζικής καταστροφής" του Ιράκ, "η χρήση των χημικών όπλων του Assad" και τα "ιρανικά πυρηνικά" αναγνωρίζονται ως ψέματα από τις άλλες κυβερνήσεις. Τα ψέματα χρησιμοποιήθηκαν από την Washington για να καταστρέψει χώρες και να απειλεί άλλες με την καταστροφή, κρατώντας τον κόσμο σε συνεχή αναταραχή. Η Washington δε προσφέρει κανένα όφελος που να αντισταθμίζει την αναταραχή που προκαλεί για όλους τους άλλους. Η φιλία της Washington απαιτεί τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της και οι κυβερνήσεις βγάζουν το συμπέρασμα ότι η φιλία της Washington δεν αξίζει το υψηλό κόστος.
Το σκάνδαλο κατασκοπείας της NSA και η άρνηση της Washington να ζητήσει συγγνώμη και να απέχει εμβάθυνε τη δυσπιστία προς την Washington από τους δικούς της συμμάχους. Οι παγκόσμιες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι άλλες χώρες θεωρούν τις Η.Π.Α. ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι πολιτικοί, τα "επί χρήμασι" μέσα ενημέρωσης, οι ομάδες ιδιωτικών συμφερόντων, όπως η Wall Street, και το σύμπλεγμα στρατός/ασφάλεια, κατευθύνουν το σύστημα για να εξυπηρετεί τον εαυτό τους σε βάρος του Αμερικανικού λαού.
Η αυτοκρατορία της Washington έχει αρχίσει να ραγίζει, γεγονός που θα προκαλέσει απελπισμένη δράση από την Washington. Σήμερα (17 Ιουλίου) άκουσα ένα ρεπορτάζ του BBC στο National Public Radio για ένα Μαλαισιανό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία. Η αναφορά μπορεί να ήταν ειλικρινής, αλλά ακούστηκε σαν μια στημένη παγίδα για τη Ρωσία και τους Ουκρανούς "αυτονομιστές". Καθώς το BBC πουλάει πιο προκατειλημμένες απόψεις, η εκπομπή έκλεισε με μια έκθεση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι αυτονομιστές συνέτριψαν το αεροσκάφος με ένα Ρωσικό οπλικό σύστημα.
Κανείς στο πρόγραμμα δεν αναρωτήθηκε τι είχαν οι αυτονομιστές να κερδίσουν από την κατάρριψη ενός επιβατικού αεροπλάνου. Αντ' αυτού, η συζήτηση ήταν στο αν το να εδραιωθεί η ευθύνη της Ρωσίας αναγκάσει την Ε.Ε. να εγκρίνει τις αυστηρότερες κυρώσεις των Η.Π.Α. κατά της Ρωσίας. Το BBC ακλούθησε το σενάριο της Washington και οδήγησε την αφήγηση εκεί όπου η Washington ήθελε να την πάει.
Το ότι πρόκειται για επιχείρηση της Washington είναι φανερό. Όλοι οι πολεμοχαρείς ήταν έτοιμοι στο σύνθημα. Ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Joe Biden, δήλωσε ότι το αεροσκάφος «ανατινάχτηκε στον ουρανό», αυτό «δεν ήταν ένα ατύχημα». Γιατί κάποιος να είναι τόσο κατηγορηματικός πριν να έχει την οποιαδήποτε πληροφορία αν δεν έχει κάποιο σκοπό; Σαφώς ο Biden δεν υπαινίχθηκε ότι ήταν το Κίεβο που ανατίναξε το αεροπλάνο στον ουρανό. Ο Biden έπιασε δουλειά κατηγορώντας τη Ρωσία πριν από την ύπαρξη απόδειξης. Πράγματι, αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας της Washington, θα συσσωρεύει κατηγορίες μέχρι να μη χρειάζεται καμία απόδειξη.
Ο γερουσιαστής John McCain πετάχτηκε στην υπόθεση λέγοντας ότι υπήρχαν πολίτες των Η.Π.Α. στο αεροπλάνο για να καλέσει για ποινές κατά της Ρωσίας πριν η λίστα των επιβατών και η αιτία της μοίρας του αεροσκάφους να γίνουν γνωστές.
Η «έρευνα» διεξάγεται από το καθεστώς-μαριονέτα της Washington στο Κίεβο. Νομίζω ότι γνωρίζουμε ήδη ποιό θα είναι το συμπέρασμα.
Η πιθανότητα είναι μεγάλη πως πρόκειται να έχουμε περισσότερες κατασκευασμένες αποδείξεις, όπως τα κατασκευασμένα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α., Colin Powel, στα Ηνωμένα Έθνη που "αποδείκνυαν" την ύπαρξη των ανύπαρκτων ιρακινών "όπλων μαζικής καταστροφής". Η Washington έχει πετύχει με τόσα πολλά ψέματα, απάτες και εγκλήματα που πιστεύει ότι μπορεί πάντα να πετυχαίνει.
Αυτή τη στιγμή που γράφω, δεν έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το αεροπλάνο, αλλά το ρωμαϊκό ερώτημα πάντα είναι σχετικό: «Ποιος ωφελείται;» Δεν υπάρχει πιθανό κίνητρο για τους αυτονομιστές για να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος, αλλά η Washington είχε ένα κίνητρο: να ενοχοποιήσει τη Ρωσία και ενδεχομένως και ένα δεύτερο κίνητρο. Μεταξύ των αναφορών ή των φημών υπάρχει ένα που λέει ότι το προεδρικό αεροπλάνο του Putin πέταξε σε μια παρόμοια πορεία με εκείνη του αεροσκάφους της Μαλαισίας σε απόσταση 37 λεπτών το ένα από το άλλο. Η έκθεση αυτή έχει οδηγήσει σε εικασίες ότι η Washington αποφάσισε να απαλλαγεί από τον Putin και μπέρδεψαν το αεροπλάνο της Μαλαισίας με αυτό του Putin. Το RT αναφέρει ότι τα δύο αεροπλάνα είναι παρόμοια στην εμφάνιση.
Πριν πείτε ότι η Washington είναι πάρα πολύ εξελιγμένη για να μη μπορεί ξεχωρίσει το ένα αεροσκάφος από το άλλο, να έχετε κατά νου ότι όταν η Washington κατέρριψε ένα ιρανικό αεροσκάφος πάνω από ιρανικό εναέριο χώρο, το Ναυτικό των Η.Π.Α. ισχυρίστηκε ότι πίστευε οι 290 πολίτες που δολοφόνησε ήταν σε ιρανικό μαχητικό τζετ, ένα μαχητικό F-14 Tomcat, ένα αμερικανικής κατασκευής μαχητικό που ήταν ένα καύχημα του Ναυτικού των Η.Π.Α. Αν το Ναυτικό των Η.Π.Α. δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα δικό του μαχητικό από ένα ιρανικό επιβατηγό αεροσκάφος, σαφώς και οι Η.Π.Α. μπορεί να συγχέουν τα δύο αεροσκάφη που η έκθεση RT δείχνει ότι είναι πολύ όμοια.
Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σκευωρίας του BBC κατά της Ρωσίας, κανείς δεν ανέφερε το ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος που οι Η.Π.Α. "ανατίναξαν στον ουρανό". Όχι κανένας δε θέτει κυρώσεις στην Washington.
Όποια και αν είναι η έκβαση του περιστατικού με το αεροπλάνο της Μαλαισίας, καταδεικνύει ένα κίνδυνο από την ήπια πολιτική του Putin προς την συνεχιζόμενη σκληρή παρέμβαση της Washington στην Ουκρανία. Η απόφαση του Putin να απαντήσει με διπλωματία και όχι με στρατιωτικά μέσα στις προκλήσεις της Washington στην Ουκρανία του έδωσε το πάνω χέρι, όπως αποδεικνύεται από την αντιπολίτευση για τις κυρώσεις Obama από την Ε.Ε. και τα επιχειρηματικά συμφέροντα των Η.Π.Α. Ωστόσο, με το να μην βάζει ένα γρήγορο υποχρεωτικό-αναγκαστικό τέλος στις κατευθυνόμενες από την Washington συγκρούσεις στην Ουκρανία, ο Putin έχει αφήσει την πόρτα ανοιχτή για τις δόλιες μηχανορραφίες στις οποίες ειδικεύεται η Washington.
Αν ο Putin είχε αποδεχθεί τα αιτήματα των πρώην περιοχών της Ρωσίας της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας για να επανέλθουν στη μητέρα Ρωσία, το Ουκρανικό αδιέξοδο θα είχε λάβει τέλος μήνες πριν και η Ρωσία δε θα διέτρεχε το κίνδυνο να ενοχοποιηθεί.
Ο Putin δεν απεκόμισε το πλήρες όφελος από την άρνησή του να στείλει στρατεύματα στις πρώην περιοχές της Ρωσίας, γιατί η επίσημη θέση της Washington είναι ότι τα Ρωσικά στρατεύματα δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία. Όταν τα γεγονότα δεν υποστηρίζουν τα σχέδια της Washington, η Washington τα ξεφορτώνεται. Τα μέσα ενημέρωσης των Η.Π.Α. κατηγορούν τον Putin ως τον υπαίτιο της βίας στην Ουκρανία. Είναι η κατηγορία της Washington και όχι τα πραγματικά γεγονότα, που είναι η βάση για τις κυρώσεις.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία πράξη που να είναι τόσο πολύ ποταπή για μην την τολμήσει η Washington, ο Putin και η Ρωσία θα μπορούσαν να γίνουν θύματα μιας ύπουλης μηχανορραφίας.
Η Ρωσία φαίνεται υπνωτισμένη από τη Δύση και παρακινούμενη από την επιθυμία να συμπεριληφθεί ως μέρος της Δύσης. Με αυτή την επιθυμία της για αποδοχή, παίζει η Washington. Η Ρωσία δεν έχει ανάγκη τη Δύση, αλλά η Ευρώπη χρειάζεται τη Ρωσία. Μια επιλογή για τη Ρωσία είναι να φροντίσει τα Ρωσικά συμφέροντα και να περιμένει την Ευρώπη να έρθει φλερτάροντας, καλοπιάνοντάς τη.
Η Ρωσική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι η στάση-νοοτροπία της Washington απέναντι στη Ρωσία διαμορφώνεται από το Wolfowitz Doctrine το οποίο αναφέρει: «Ο πρώτος μας στόχος είναι να αποτραπεί η επανεμφάνιση ενός νέου ανταγωνιστή, είτε στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης είτε αλλού, ο οποίος να απειλεί με τη σειρά του ότι είχε απειλήσει η πρώην Σοβιετική Ένωση. Αυτό είναι ένα κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί τη νέα περιφερειακή στρατηγική άμυνας και απαιτεί να προσπαθούμε να εμποδίσουμε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια να κυριαρχήσει σε μια περιοχή της οποίας οι πόροι, έπειτα από ένα ενοποιημένο έλεγχο, να είναι αρκετοί για να δημιουργήσουν μια παγκόσμια δύναμη».

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ ΣΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή