Πορνεία + Ναρκωτικά = Μεγαλύτερο ΑΕΠ! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

08/06/2014

Πορνεία + Ναρκωτικά = Μεγαλύτερο ΑΕΠ!

Ο καθένας μπορεί να φαντάζεται και να παραμυθιάζει τον εαυτό του όσο θέλει σχετικά με τη διεθνή κατάσταση. Δεν αναφέρομαι μόνο στις πολιτικές εξελίξεις αλλά και στον βαθμό κοινωνικής ανοχής που αναπτύσσεται παγκοσμίως. Πριν κάποια λίγα χρόνια ήταν αδιανόητο να έλεγε κανείς πως κάποια στιγμή θα φτάσουμε σε μία εποχή όπου θα είναι νόμιμη η χρήση και η διακίνηση των ναρκωτικών. Πολύ δε περισσότερο κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί πως σε επίπεδο κράτους αυτή η δραστηριότητα θα αποτελούσε μοχλό ανάπτυξης! Το ίδιο και για την πορνεία! Κι όμως! Φτάσαμε στις μέρες μας να το βιώνουμε και να μας φαίνεται και φυσιολογικό! 

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την Πέμπτη (29/5/2014) ότι οι δαπάνες για ναρκωτικά και σεξ ανέρχονται σε περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ (16,7 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως για την οικονομία. Η Βρετανική κυβέρνηση πλέον συνυπολογίζει την πορνεία και τις πωλήσεις ναρκωτικών στον επίσημο δείκτη για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Συνολικά οι παράνομες δραστηριότητες εξακολουθούν να αποτελούν μικρό μέρος της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, μόλις 0,7% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Ο λόγος για την αλλαγή είναι η εναρμόνιση των οικονομικών εκθέσεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πορνεία και ορισμένα ναρκωτικά είναι νόμιμα στην Ολλανδία, και οι Ολλανδοί μετρούν τις δραστηριότητες αυτές στις επίσημες στατιστικές της κυβέρνησης. Δεδομένου ότι η πορνεία και πολλά ναρκωτικά εξακολουθούν να είναι παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό αστυνομικών κατασχέσεων και άλλων δεδομένων για να εκτιμηθεί πόσα χρήματα προσθέτουν αυτές οι δραστηριότητες στην οικονομία. Οι κυβερνήσεις συχνά διεξάγουν έρευνες για να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες αυτές, αλλά οι έμποροι ναρκωτικών δεν είναι πιθανό να απαντήσουν.

Η Ιταλία έκανε μια παρόμοια ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι θα ξεκινήσει τη μέτρηση των ναρκωτικών και της εργασίας του σεξ στο ΑΕΠ της. Όμως οι Βρετανοί και οι Ιταλοί δεν είναι οι μόνοι που μετρούν την παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα στις χώρες τους. Η Εσθονία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Νορβηγία το κάνουν κι αυτές. Αξιοσημείωτο είναι πως 3 από της ισχυρότερες οικονομίες του Σκανδιναβικού μετώπου, προσμετρούν στο Α.Ε.Π. τους άνομες δραστηριότητες! Ακόμα και το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης στις ΗΠΑ μετρά την πορνεία ως μέρος του κρατικού Α.Ε.Π. της Πολιτείας της Νεβάδα. «Όπου η πορνεία είναι νόμιμη, θα τη μετράμε» λέει ο εκπρόσωπος Thomas DaleΣτη Νεβάδα, το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης μετράει την πορνεία ως μέρος των «λοιπών προσωπικών υπηρεσιών», όπου γίνεται στρογγυλοποίηση προς τα πάνω μαζί με τις ελάσσονες επαγγελματικές δραστηριότητες, όπως οι προσωπικοί γυμναστές και ο σχεδιασμός πάρτι. «Είναι μία από αυτές τις μπερδεμένες κατηγορίες», λέει ο DaleΤο Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης τώρα κάνει το ίδιο για το εμπόριο μαριχουάνας στην Ουάσιγκτον και το Κολοράντο. Στο Κολοράντο και την Ουάσιγκτον, το εμπόριο μαριχουάνας κατατάσσεται σε κατηγορίες όπως το λιανικό εμπόριο ή η γεωργία, ανάλογα με το σημείο πώλησης. Άντε και στα δικά μας! Άλλωστε το είχε προσπαθήσει κι ο πρώην πρωθυπουργός μας, ο ΓΑΠ.

Κλείνοντας, θέλω να δώσω ακόμα μια φορά τα συγχαρητήριά μου στους πνευματικούς ηγέτες του τόπου μας, της Ελλάδας μας! Μπράβο σας που υποστηρίζετε ακόμα ένα σύστημα που αφανίζει τις συνειδήσεις και το κριτήριο των ανθρώπων! Μπράβο σας που εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο των μικροαστικών συμφερόντων σας, διαλύετε και σκορπίζετε κάθε ελπίδα ανάκαμψης αυτού του λαού! Μπράβο σας που καταφέρατε τον λαό να σας ονομάζει Ορθόδοξους, ενώ είστε κακόδοξοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου