«Δημοκρατικά» μαγειρέματα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/06/2014

«Δημοκρατικά» μαγειρέματα!

Έχει περάσει παραπάνω από μία εβδομάδα από την ημέρα των Ευρωεκλογών και παρόλα αυτά τα αποτελέσματα όσον αφορά στο ποιοι είναι οι 21 ευρωβουλευτές που εκλέγονται, ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί! Ακόμα παίζονται παρασκηνιακά παιχνίδια στα κόμματα και μεταβάλλονται τα αποτελέσματα! Πιστεύετε εσείς πως με την εξέλιξη της τεχνολογίας χρειάζονται κοντά στις 10 μέρες για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση; Προφανώς και όχι! Πιστεύετε εσείς σε θρίλερ και ανακατατάξεις; Φυσικά και όχι! Στατιστικά είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί αυτό το φαινόμενο, ειδικά ταυτοχρόνως και σε όλα τα κόμματα!

Οι διεργασίες είναι πολλές, καθώς και το παρασκήνιο τους. Τα κόμματα αναζητούν αυτούς που δεν θα τους φέρουν εμπόδια στην φιλευρωπαϊκή στάση που θα κρατήσουν στο ευρωκοινοβούλιο. Το ποιοι θα πάνε τελικά δεν είναι αποτέλεσμα της επιλογής του Έλληνα ψηφοφόρου αλλά της ισορροπίας και της δυναμικής που θέλει να κρατήσει κάθε κόμμα, τόσο στο εσωτερικό του όσο και στη σχέση του με την Ε.Ε. Είναι δεδομένο πως και από την πλευρά της Ε.Ε. ασκούνται πιέσεις σχετικά με το ποιος τελικά θα παραστεί στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή της ΠΑΣΟΚοελιάς που πήρε και δημοσιότητα, αλλά και αυτή που επίκειται στη ΝΔ με την αντικατάσταση του αρχηγού της Εθνικής ομάδας από το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της ΝΔ που πήγε κι ήρθε στο λάος. Είμαι περίεργος να ακούσω την δικαιολογία του ανθρώπου που κάποτε μας έκανε περήφανους (σήμερα μας κάνει να ντρεπόμαστε για τις επιλογές του), σχετικά με το πως και γιατί θα παραχωρήσει τη θέση του στην Ευρωπαΐστρια "συνάδελφο" του.

Σε όλα αυτά έρχονται σιγά-σιγά να προστεθούν οι απειλές του Wolfgang Schäuble για νέες μεταρρυθμίσεις αλλιώς θα υπάρξουν κυρώσεις, το τρικ των 50.000 εποχιακών προσλήψεων στο Δημόσιο την ώρα που βρίσκονται σε αναμονή και σε αβεβαιότητα χιλιάδες υπαλλήλων που είναι σε διαθεσιμότητα, η αδυναμία της κυβέρνησης να πετύχει τις απαιτούμενες ισορροπίες και να επιβάλλει ανασχηματισμό και κυβερνητική πολιτική, η πίεση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές επικαλούμενος τον προβληματικό θεσμό της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και τέλος τις απειλές των διεθνών αγορών για τριγμούς στην περίπτωση πρόωρων εκλογών αλλά και ισχυρού κλονισμού λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως η χώρα είναι ένα ακυβέρνητο σκάφος χτυπημένο από καταιγίδα, μπάζει νερά, προσέκρουσε σε ξέρα και βυθίζεται αργά!

Κατά τα άλλα, Ελλάδα είναι μια χώρα δημοκρατική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου